Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
LETNIK 5, ŠTEVILKA 3 (1014 bralcev)
Ponedeljek, 24. 10. 2011
LanDržavni zbor je še pred slovesom trenutnega sklica poslancev oddal javno naročilo za dobavo hrane pregovorno cenovno prijazni parlamentarni menzi. V naslednjih dveh letih bo tako oštarijica, kjer delitve ne potekajo po politični liniji, ampak po dietetični, za osnovne prehranske izdelke na naš račun odštela dobrih 320.000 evrov plus de-de-ve.


»NEURADNI LIST – LETNIK 5, ŠTEVILKA 3«
Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Ministrice in ministri te dni opravljajo bolj tekoče posle, zato so njihova pooblastila in naša uredniška bere bolj bedna. Kljub vsemu pa je od konca septembra na ministrstvu za delo, družino in javne zadeve v javni razpravi predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o registraciji istospolnih partnerskih skupnosti. Ta bo urejal postopke prenosa veljavnosti v tujini sklenjene ali razdrte istospolne partnerske skupnosti v slovenski register. "V tujini sklenjena ali registrirana istospolna partnerska skupnost se vpiše v matični register na podlagi tuje javne listine, ki dokazuje, da je bila partnerska skupnost sklenjena ali registrirana,« se glasi ključni člen podzakonskega akta.

Tokratna tradicionalna rubrika "javno naročilo tedna" je gurmanske narave. Državni zbor je še pred slovesom trenutnega sklica poslancev oddal javno naročilo za dobavo hrane pregovorno cenovno prijazni parlamentarni menzi. V naslednjih dveh letih bo tako oštarijica, kjer delitve ne potekajo po politični liniji, ampak po dietetični, za osnovne prehranske izdelke na naš račun odštela dobrih 320.000 evrov plus de-de-ve.

Po sklopih nekako takole: za mlečne izdelke, ki jih bo dobavljala mlekarna Celeia, bo šlo 30.500 evrov in davek. Za meso bo poskrbelo žirovsko mesarstvo Oblak, ki bo brez davka poklalo in dobavilo za 85.600 evrov mesovja. Sveže sadje in zelenjava: za dobrih 50 tisočakov dobavlja ljubljanski Geaprodukt. Kruh in pekovske izdelke bodo mesili v pekarni Blatnik. Vrednost 43.000 evrov in davek.

Poslance bomo v naslednjem mandatu prvikrat razvajali tudi z naborom ekoživil. V ta namen sta bila izbrana tudi dobavitelja ekosadja in ekomesa. Za rastlinje bo za 6.700 evrov poskrbel Geaprodukt, za ekobeštije v vrednosti 5.000 evrov pa podjetje Intermarketing. Ribic in drugih morskih delikates na poslanskih menijih zaenkrat ne bo, saj javno naročilo zaradi prejema samo ene nepopolne ponudbe ni bilo oddano.

Uredništvo Neuradnega lista vse omenjene dobavitelje vljudno poziva k profesionalni obravnavi in izvedbi naročil. Samo sit poslanec je namreč srečen poslanec. Slinski ali drugi tujki, ki bi se zaradi iracionalnih razlogov lahko znašli v hranilih, pa so seveda popolnoma nesprejemljivi. Pa dober tek.

Neuradni list Radia Študent, letnik 5, številko 3 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova izidemo čez 14 dni.
Komentarji
komentiraj >>