Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
»LETNIK 5, ŠTEVILKA 4« (997 bralcev)
Ponedeljek, 7. 11. 2011
LanDo 24. novembra ministrstvo za obrambo zbira ponudbe za dostavo 200 parov zaščitnih gumijastih škornjev ter 325 parov tistih ribiških kosov, ki slišijo na ime hlačni škornji. Ustrezati morajo seveda najvišjim standardom kakovosti, imeti 12 mesecev garancije, biti vodoodporni in v primeru naravnih nesreč, poplav in ujm učinkovito ščititi naše vojake. Najpomembneje pa je seveda, da so poceni.

NEURADNI LIST
Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Marca letos je vlada zaradi preteka mandata imenovala novo sestavo Sveta za trajnostni razvoj, ki sicer obstaja že od konca leta 2003. Posvetovalno vladno telo, namenjeno predvsem mediaciji med Gregorčičevo in ulično civilno družbo, se je kljub akutni naravi predmeta njenega delovanja – trajnostnega razvoja - letos sestalo le dvakrat. Aprila in septembra. Je pa, za razliko od vladne patronaže, ki opravlja le veliko tekočih poslov, na svoji drugi seji sprejelo zgovoren sklep.

Ministrskemu zboru svet priporoča, da zaustavi vse aktivnosti, povezane s šestim blokom Termoelektrarne Šoštanj. V izogib nadaljnjemu neekonomičnemu metanju davkoplačevalskega denarja skozi okno naj vlada spodbudi široko javno razpravo o Nacionalnem energetskem programu do leta 2030, ki je v postopku sprejemanja, predlaga svet. In s tem izkorišča omejeni manevrski prostor vlade v odhajanju. Vprašanje pa je, ali si bo priporočilo utrlo pot v predvolilno tekmo.

V sklopu tradicionalne rubrike »Javno naročilo tedna« se obračamo k našemu najljubšemu poračunskemu porabniku – ministrstvu za obrambo. Do 24. novembra zbira ponudbe za dostavo 200 parov zaščitnih gumijastih škornjev ter 325 parov tistih ribiških kosov, ki slišijo na ime hlačni škornji. Ustrezati morajo seveda najvišjim standardom kakovosti, imeti 12 mesecev garancije, biti vodoodporni in v primeru naravnih nesreč, poplav in ujm učinkovito ščititi naše vojake. Najpomembneje pa je seveda, da so poceni. Rok za dobavo je 60 dni, kar pomeni, da bosta Božiček in deda Mraz – tokrat v kamuflažnih barvah – praznike nekoliko zamudila. Pa saj so vojaki klestenja v zadnjih dveh letih že vajeni.

Neuradni list Radia Študent, letnik 5, številko 4 je podpisal in v nadaljnjo obravnavo poslal Lan. Znova izidemo čez 14 dni.Komentarji
komentiraj >>