Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Badovinac - na hitro ... (963 bralcev)
Petek, 18. 11. 2011
Francii



... ampak, kot se za spodobne radio-študentovske futraše spodobi, počasi do tja. V hrano in hranjenje ali pa med le-to je ujeta marsikatera zgodba. Tudi čas, ki je za to odmerjen, in ostale aktivnosti, pa naj se tičejo jedca ali pa pripravljavca materiala, ki se ga nato melje med zobmi...

Badovinac - na hitro ...

... ampak, kot se za spodobne radio-študentovske futraše spodobi, počasi do tja. V hrano in hranjenje ali pa med le-to je ujeta marsikatera zgodba. Tudi čas, ki je za to odmerjen, in ostale aktivnosti, pa naj se tičejo jedca ali pa pripravljavca materiala, ki se ga nato melje med zobmi.

Naša zgodba nas tokrat zapelje za Bežigrad, natančneje na Kardeljevo ploščad ali vsaj v njeno neposredno bližino. Tam se ob pešpoti, med drevesi nahaja majhen zelen kontejnerček, ki je v zadnjem času često ovit v meglo. Ali kot pravi neka risanka: »Dobro skrit, v tako gosti megli, da bi jo lahko rezali, leži mali barček.« Njegove notranje kapacitete obsegajo zgolj dobre tri mizice ter klopi in stolčke. Razrašča se predvsem od pomladi do ne prehladne jeseni, ko je zunaj še udobno sedeti in kramljati ob kavici.
Klientela je zaradi lociranosti v bližini fakultete in srednje šole predvsem mlajša. Prvotno pa je služil, verjetno, predvsem tistim, ki niso imeli bonov, da si tam poiščejo vsaj kakšen sendvič ali kaj na hitro pripravljenega za pod zob.

Kakšno leto, morda pa tudi manj, že ponujajo tudi subvencionirano hrano. Bera pa še zmeraj sega od različnih sendvičev pa do hotdogov (tako klasičnih kot tudi s krajnsko klobaso), najde se tudi kakšen hamburger.

Ko nas je tam proti večeru že pošteno zaščemelo po želodcih in smo že oddelali nekaj tlakovanega dela, smo v tisti gosti megli odcapljali do Badovinca. Prvič smo si na hitro privoščili vročega psa, drugič, dan kasneje, pa hamburger. To dvodejanko nam je odmerjal predvsem Kronos, ki je kar se da dobro zmanjšal pesek v uri, ki nam je odmerjala čas hranjenja.

Prijazno strežno osebje je razumelo naše zagate in nam preko tistih nekaj fraz, ki smo si jih uspeli izmenjati, pričaralo neko vzdušje domačnosti. V prvi rundi smo se tako odločili za hrenovko, vloženo v kruh, priložena ji je bila tudi solata, za sladico pa je služila mandarina. O distinkcijah med sladicami in sadjem, ki so prosto prepuščene ponudbi gostincev, bi se sicer dalo debatirati na več koncih, vendar bomo to debato na tem mestu opustili.

Bi pa bilo vredno na tem mestu nekaj besed posvetiti solati. Natančneje embalaži, v kateri nam je bila ponujena. Ta je namreč klasično hitro-prehranska. Torej ujeta med prozorno plastiko za enkratno uporabo, priložena pa ji je vilica, prav tako sestavljena iz naftnih derivatov. Jedcu, ki se je mudil pri Badovincu, so vsemu navkljub ljubši krožniki ter pribor za večkratno uporabo. O ekoloških diskurzih prehranjevanja, besedo prepuščamo poslušalcem.

Hrenovki sta v kruhovem objemu delala družbo še ajvar in gorčica. Bila je predvsem topla, kar je v hladnem večeru odtehtalo, da jo je zmanjkalo v pičlih par grižljajih. Dodobra vas ne bo nasitila, lahko pa vam služi kot lahek obrok pred spanjem.

Malo bolj zaleže hamburger, ki je kar dodobra napolnjen, pa tudi tisti mesni oval, ki je vložen v sredino, pušča dobro sled. Rekli smo malo bolj, sprašujemo pa se, ali je občutku po še, ki smo ga venomer dobivali, ko smo odhajali iz tega zelenega kioska, botroval mraz ali kaj drugega. Po obeh glavnih obrokih namreč človeka ne mine ravno želja po temu, da bi še kaj použil. Vsem potencialnim jedcem tako svetujemo, da ne gredo tja do konca sestradani.

Poleg solidne hrane in prijazne postrežbe pa je jedcu prijazna tudi cena. Za subvencioniran obrok boste odšteli natanko 1,37 evra. Po žepu vas torej ne bodo ravno udarili. Če pa vas muči spanec, si privoščite tudi kakšen espresso. Kava je legitimna in drži kakšni dve urici. Upoštevajte pa, da je ta prispevek pripravljal človek, ki v povprečju spije šest kav na dan.

Vpogled v življenje in jedenje nekega radijca vam je tokrat ponudil Franci Iskra.

 



Komentarji
komentiraj >>