Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
RASTKO MOČNIK (1093 bralcev)
Sobota, 3. 12. 2011
Luka T.V tokratnem APR intervjuju poslušajte pogovor z Rastkom Močnikom, profesorjem na oddelku za sociologijo Filozofske Fakultete in neke vrste idejnim pobudnikom gibanja Mi smo Univerza, ki z blokado FF že drugi teden odpira aktualno visokošolsko in širšo ekonomsko problematiko. Govorili smo o problematiki doktorskega študija, nasilju zasedbe, togosti spreminjanja študijskih programov ter drugih vprašanjih.

V tokratnem APR intervjuju vam predvajamo posnetek pogovora z Rastkom Močnikom, profesorjem na oddelku za sociologijo Filozofske Fakultete v Ljubljani in neke vrste idejnim pobudnikom gibanja Mi smo Univerza, ki z blokado že drugi teden odpira aktualno visokošolsko in širšo ekonomsko problematiko. Govorili smo o problematiki doktorskega študija, nasilju zasedbe in togosti spreminjanja študijskih programov. Je za bregom morda celo demokratizacija odnosov med študenti in univerzo? Kako se naj ta izpelje in kako naj bo organiziran takšen organ, ki so ga v prvih dneh zasedbe mediji in vodstvi tako fakultete kot univerze gledali postrani, saj so od skupščine pričakovali voljenega predstavnika in konkreten seznam zahtev. Profesor Rastko Močnik spregovori o tem, kako so se teh težav lotili v gibanju Mi smo Univerza:Intervju je opravil Luka Tetičkovič.Komentarji
komentiraj >>