Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
NEURADNI LIST – LETNIK 5, ŠTEVILKA 14 (643 bralcev)
Ponedeljek, 26. 3. 2012
LanNeuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno.

Neuradni list Radia Študent je štirinajstdnevnik, v katerem prestrezamo in prežvekujemo osnutke in predloge zakonov, pravilnikov, uredb, javnih naročil in drugih aktov ter dokumentov, ki šele nastajajo po vladnih in ministrskih kuloarjih. Prestreči jih je pomembno pred njihovo potrditvijo na seji vlade, saj je po njihovem pristanku v državnem zboru za vsebinske popravke praviloma prepozno. Naivno bi bilo namreč verjeti, da vsakokratna večinska koalicija svojega dela ne bo opravila skladno z voljo političnih botrov z Gregorčičeve.

Dveh uradnih, državnih proslav letos ne bo. K samoorganizaciji so tako spodbujeni borci in tisti, ki imajo razlog, da se spominjajo reformacije. Proračuna proslav, ki ostajata na dnevnem redu - ob dnevu državnosti ter ob dnevu samostojnosti in enotnosti – pa bosta prepolovljena.

Za organizacijo državnih proslav bodo namenili polovico manj od predvidenih 500.000 evrov, spremenili pa so tudi protokolarna pravila v zvezi z organizacijo državnih proslav in sestavo koordinacijskega odbora, ki skrbi zanje. Ta je sestavljen iz predstavnikov države, po novem pa bo svojega člana vanj predlagalo tudi Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, ki so ga konec leta 2010 ustanovili Lojze Peterle, Tone Krkovič, Igor Bavčar in Janez Janša, ne pa tudi Združenje veteranov vojne za Slovenijo, ki je doslej v odboru imelo svojega predstavnika. V prejšnjem mandatu je odbor vodila kulturna ministrica Majda Širca, po novem mu bo predsedoval generalni sekretar vlade, torej Božo Predalič.

Vlada Janeza Janše torej ni od muh, je pa, prosto po Mikiju Mustru, od podgan. Državni Dars namreč do 4. aprila zbira predponudbe, na podlagih katerih se bo z zainteresiranimi pogajal o najcenejši deratizaciji svojih poslovnih prostorov. Na podlagi zakona o nalezljivih boleznih mora naročnik namreč obvezno opravljati redno sanitarno tehnično in higiensko vzdrževanje javnih objektov kot splošni preventivni ukrep. Z razpisom domači cestar tako išče deratizatorja, ki bo glodavsko svojat dvakrat letno iztrebljal in preverjal na 81 Darsovih lokacijah po državi.Komentarji
komentiraj >>