Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
GLASBENE NOVICE: od 30. 4. do 4. 5. 2012 (739 bralcev)
Petek, 4. 5. 2012
LukaZDanes v glasbenih novicah:

... Earl Sweatshirt v distribuciji Columbie ...

... Laetitia Sadier iz Stereolab pripravlja novo solo ploščo ...

... Nas z albumom »Life Is Good« prihaja julija ...

... Beach House ob izidu novega albuma odhajata še na mega turnejo ...

4.5.2012

... Earl Sweatshirt v distribuciji Columbie ...

... Laetitia Sadier iz Stereolab pripravlja novo solo ploščo ...

... Nas z albumom »Life Is Good« prihaja julija ...

... Beach House ob izidu novega albuma odhajata še na mega turnejo ...

 

Earl Sweatshirt se je ob povratku v Los Angeles dodobra udomačil in znova snuje načrte s svojo ekipo Odd Future. Od prejšnjega tedna dalje pa si je zagotovil tudi novo pogodbo. Z založbo Tan Cresada bo v distribuciji Columbie Records najprej izdal skupni album »EarlWolf« s Tylerjem, the Creatorjem, nato pa kani izdati še solistični album.

Frontdekle britanske zasedbe Stereolab, ki je s svojim delovanjem prenehala leta 2009, bo 24. julija izdala nov solistični album. Laetitia Sadier bo za založbo »Drag City« izdala album »Silencio«, na njem pa se bo znašel tudi njen dolgoletni sodelavec iz Stereolabov - Tim Gane.

Raper Nas za letošnji 17. julij napoveduje izid svojega že desetega studijskega albuma »Life Is Good«. Gre za zadnji album, ki ga bo Nas posnel za založbo »Def Jam«, na katero ga je nekoč pripeljal Jay-Z. Na njem bodo med drugim gostovali Hodgy Beats, Frank Ocean in Tyler iz Odd Future, AZ ter Jay Electronica.

Četrti album baltimorskega dvojca Beach House, »Bloom«, bo izšel 14. maja letos preko založbe Bella Union. V pomladnih in poletnih mesecih bo dvojec nastopal po Evropi in Severni Ameriki, z njune spletne strani pa si že lahko potegnete single »Myth«.

Glasbene novice je spisal Jizah

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

3.5.2012

John Lydon! Kaj naj vam rečem?! Človek, ki še mrtvih ne pusti pri miru! V tem primeru kar svoje pastorke, nekdanje vokalistke ženskega punk benda The Slits, Ariane Foster, bolj znane kot Ari Up. Ariana je leta 2010 umrla zaradi raka na prsih, očim pa spomin nanjo obuja z izjavami, da si je sama kriva za svojo smrt, ker je namerno ignorirala svojo bolezen, četudi je vedela zanjo. Obtožuje jo, da je s tem zelo prizadela svojo mamo Noro. Pri tem pa seveda ne pomisli, da jo s svojimi izjavami prizadeva tudi sam ... Eh, Johnny, lahko bi se spravil na koga drugega, predvsem živega - takega, ki se lahko brani za svoj PR.

Šestega avgusta letos bo Jamajka praznovala pol stoletja neodvisnosti. Pri založbi Trojan bodo obletnico obeležili s serijo redkih in klasičnih izdaj. S tem so pravzaprav že startali in marca izdali izgubljeni album Candie McKenzie, Super Eight (aka to be a lover) Georgea Faitha in The Full Experience - Young, Gifted and Broke. April je videl štiri izdaje, ki so izvorno izšle za Treasure Island, maja pa jih bo kar šest. Mesečne izdaje bodo tematske - vezane na stare jamajške založbe ali posamezne izvajalce.

Prvi maj je odnesel ameriškega soul in blues kitarista Charlesa "Skipa" Pittsa. Pitts je bil najbolj znan po svojem značilnem wah-wah kitarskem zvoku in izvedbi naslovnega komada Issaca Hayesa za film Shaft. Kitaro je začel igrati pri enajstih letih po nasvetih, ki mu jih je dajal sosed Bo Didley, Hayesovemu bendu pa se je pridružil leta 1970 in ostal z njim vse do njegove smrti leta 2008. Umrl je v Memphisu, star petinšestdeset let.

Pripravila Skabina.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

30.4.

... prodaja zbirke plošč pokojnega J Dille prestavljena; koncert v posvetilo pokojnemu Ivici Baričeviču - Bari v zagrebški Močvari; Thom Yorke in Nigel Godrich v DJ setu v LA-ju zavrtela tudi tri pesmi superskupine Atoms For Peace ...


V Detroitu je tamkajšnja ploščarna UHF (beri: ju ejčef) v prejšnjem tednu svojim kupcem in obiskovalcem ponudila v nakup kolekcijo plošč pokojnega hiphop producenta in tvorca beatov J Dille (beri: đej dile). V njej je nekje med 7000 in 8000 kosov, med katerimi se verjetno znajde marsikateri sample oziroma zvočni vzorec, ki jih je Dilla vpel v svoje ustvarjanje. Dilla je bil znan zbiratelj plošč, kaset in obskurnih magnetofonskih trakov, ki jih najdete v tej zbirki. Nanjo je v zapuščenem skladišču, ki jih verjetno v Detroitu kar mrgoli, naletel lastnik trgovine Jeff Bubeck. Slednji je izkupiček od prodaje nameraval deliti z družino pokojnika, ki vodi J Dilla Foundation, vendar je ta prodajo plošč sedaj zaustavila, saj hoče mama J Dille prej preveriti verodostojnost zbirke, preden gre ta v prodajo.

V zagrebškem klubu Moćvara se pripravlja dvodnevna koncertna prireditev v spomin pokojnemu Ivici Baričeviču - Bari, znanemu zagrebškemu oblikovalcu, organizatorju koncertov, založniku, glasbeniku in fanzinarju, ki je bil svoje dni gonilo tamkajšnje alter scene. Bara je v devetdesetih postavil na noge in glavo koncerte v Kset-u, No Jazz in Žedno uho festival, vodil založbo Earwing in Žedno Uho fanzin. Odmev njegovega dela so danes festival Terraneo, hrvaška post rock, punk in post harcore noise scena. Na dvodnevnem festivalu ob deseti obletnici njegove smrti se mu bo v Močvari 16. in 17. maja poklonila kopica znanih hrvaških zasedb. Med njimi so tudi Lunar, Man Zero, Dunja Knebl, Bambi Molesters, Peach Pit, Analena, Šumski, Very Expensive Porno Movie, Il Gruppo Delle Azioni Progressive in drugi, skratka bendi in posamezniki, s katerimi je Ivica Baričevič v preteklosti sodeloval.

Thom Yorke iz Radiohead zadnje čase nastopa predvsem kot DJ. Pred kratkim je nastopil v Los Angelesu in tam skupaj s sodelavcem Nigelom Godrichem, sicer producentom zasedbe Radiohead, med drugim predstavil nekaj pesmi svojega projekta. Gre za projekt Atoms For Peace, ki ga tvorijo Yorke, Godrich ter basist zasedbe Red Hot Chili Peppers, Flea. O Atoms For Peace se je veliko govorilo že lansko leto, nato pa je stvar precej potihnila, zato je pričujoči dogodek zopet zbudil apetite poslušalcev. Yorke in Godrich sta v DJ setu predstavila tri pesmi zasedbe, vendar se ob tem ne ve, če bodo končale tudi na albumu prvencu Atoms For Peace, ki naj bi bojda izšel enkrat v letošnjem letu.

Novice je pripravil Luka Zagoričnik.

 Komentarji
komentiraj >>