Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Z nezadovoljnimi policisti nezadovoljen OFF Program! (3288 bralcev)
Petek, 22. 9. 2006
Boris V.Nič kaj odpuščajoči kristjani.


... tudi uradno se je začela predvolilna kampanja ...

... napovedana že druga kandidatura za varuha človekovih
pravic ...

... v Indoneziji izgredi zaradi usmrtitve treh kristjanov ...

... madžarski premier zamenjal ploščo ...

... obeležen mednarodni dan miru ...Slovenski policisti niso edini, ki niso zadovoljni s svojim gmotnim položajem. Enako se je verjetno počutil hrvaški policist iz Novega Marofa, ki ga je hrvaška policija prijela zaradi suma, da je poleti vlamljal v kleti in počitniške hišice na gori Kalnik. Kradel pa ni ključev avtomobilov ali zlatnine, ampak zlasti vinogradniško in vinarsko opremo, pa tudi druge sijoče predmete, kot so plinske jeklenke, roštilje in keramične ploščice.

Petindvajsetletnega policista je policija že suspendirala in zoper njega sprožila disciplinski postopek, verjetno pa ga bo zaradi kraj in vlomov tudi kazensko ovadila. Nesrečni policist pa je očitno s svojo kriminalno dejavnostjo ciljal visoko, saj naj bi z nekim petintridesetletnikom ukradel tudi agregat za elektriko.

Berete proti takšnim policistom naelektren OFF Program Radia Študent!

Kot smo že poročali, se danes v Gornji Radgoni odvija že drugi Špegl fest oziroma festival nenasilne komunikacije. Včeraj pa se je v okviru Pomurskega sejma v Gornji Radgoni odvila okrogla miza z naslovom “Obrambna industrija v Evropski uniji – izzivi in priložnosti”. Zavoljo objektivnosti poročanja smo o sami okrogli mizi povprašali v.d. Direktorata za logistiko Ministrstva za obrambo, Marjana Senico, ki nam je kljub začetni skepsi vznemirljivo povedal tole:

/////////////////////////////////////////////////////////////

Danes se je tudi uradno začela tridesetdnevna predvolilna kampanja za županske in svetniške stolčke. Volilni upravičenci bodo tako deležni pozornosti kandidatov, ki se bodo potegovali za dvesto deset županskih in 3382 svetniških mest. Če čutite potrebo po vstopu v politiko, imate možnost vložiti kandidaturo do sedemindvajsetega septembra. Novost letošnjih lokalnih volitev je obvezna dvajset odstotna zastopanost obeh spolov ter zvišanje števila potrebnih podpisov volivcev za vlaganje kandidatur neodvisnih županskih kandidatov. Tako imenovane ženske kvote se bodo do leta 2014 zvišale na štirideset odstotkov.

Kandidaturo za varuha človekovih pravic je napovedal osemindvajsetletni nekdanji novinar Večera Slađan Umjenović. Njegovo kandidaturo je predsedniku republike poslala skupina državljanov iz Štajerske, Gorenjske, Primorske in Ljubljane. Kot so zapisali predlagatelji, njegova preteklost kaže, da je izjemna osebnost, inovativen, mož besede in dejanj in tako naprej. Sam pravi, da nikjer ne piše, da imajo modrost samo tisti, ki so osiveli. V začetku tedna je svojo kandidaturo že napovedala višja državna tožilka Vlasta Nussdorfer.

Varovanje človekovih pravic bi prišlo prav prebivalcem Indonezije. Zaradi usmrtitve treh kristjanov je prišlo v različnih delih te države do izgredov njihovih razjarjenih verskih kolegov. Na otoku Sulawesi, kjer so trojico usmrtili, so skupine huliganov požigale in ropale, v prestolnici Zahodnega Timorja pa so stavbo tožilstva obmetavali s kamenjem in blokirali ceste. Trojico zdaj že pokojnih kristjanov so obsodili na smrt zaradi napadov krščanskih milic na muslimane leta 2000. Obsojenci so sicer do konca zaman vztrajali pri svoji nedolžnosti. Zadnji dogodki v Indoneziji so lep primer, da religiozno pogojeno nasilje ni primat muslimanov, kot bi to radi prikazali zahodni mainstream mediji.

Kot da ne bi vedeli, kaj se dogaja v Indoneziji in drugod po svetu ali pa prav zato, so na sedežu Združenih narodov v New Yorku ter po predstavništvih ZN po svetu včeraj, že petindvajseto leto zapored, obeležili mednarodni dan miru. Generalni sekretar ZN Kofi Annan je simbolično trikrat potrkal na zvon miru, še zadnjič, preden mu konec decembra poteče drugi mandat. Zvon miru je darilo Japonske, narejen pa je iz bakrenega drobiža, ki so ga prispevali otroci iz šestdesetih držav sveta.

Morda pa take vrste ceremonij kljub svoji pregovorni neučinkovitosti vendarle blagodejno vplivajo na stresne dogodke po svetu. Mislimo seveda le na krizo v sosednji Madžarski, kjer se protesti proti premierju sicer nadaljujejo, vendar z manj izgredi. V Budimpešti se je včeraj znova zbralo več tisoč demonstrantov, ki so svoje zahteve izražali na miren način. Medtem pa je madžarski premier Gyurcsany zamenjal ploščo in za Washington Post dejal, da vendarle ni lagal, temveč “le pretiraval zaradi učinka dramatizacije.” Ponovno je zavrnil možnost odstopa.

V želji po informacijah z lica mesta smo klicali na slovensko veleposlaništvo na Madžarskem, vendar so pripravljeni dajati izjave šele prihodnji teden. Ko bo vsega konec. Vendarle pa smo, kot skrbniki slovenskega naroda, povprašali, ali imajo kakšne informacije o morebitni ogroženosti slovenskih državljanov. Odgovor je bil: ne.

O ponovnih volitvah na Madžarskem zaenkrat sanjajo, v Gambiji pa so realnost. Potekajo namreč predsedniške volitve, favorit pa je kdo drug kot sedanji predsednik Yahya Jammeh. Opozicija je razdeljena na Ousainou Darboe-ja in Halifo Sallah-a. Jammeh je prišel na oblast pred dvanajstimi leti z državnim udarom, v zadnjem predvolilnem govoru pa je izjavil: ”Niti državni udar niti volitve me ne bodo spravile z oblasti.” Lepi obeti, ni kaj. Zanimivo pri teh volitvah je tudi, da volivci svoj glas oddajo s tem, da v boben, ki predstavlja njihovega izbranca, vržejo frnikolo, saj je veliko Gambijcev nepismenih.


Komentarji
komentiraj >>