Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Romano Anglunipe > o oddaji
romska oddaja anglunipe (893 bralcev)
Nedelja, 8. 1. 2012

Na sporedu bo glasbena oddaja. Deležni pa boste tudi nekaj informacij o projektu OKO, ki ga izvaja Romski informacijski center Anglunipe RIC Ljubljana. Vsi zainteresirani pa ste tudi vljudno vabljeni na delavnice, katere se že odvijajo. Več o projektu in predstavitvenih modulih si lahko preberete na spletni strani www.anglunipe.si
do slišanja.
vaš haris ;)

ESS projekt za dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpore njihovi socialni vključenosti v družbo 2011-2012
(On >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (812 bralcev)
Nedelja, 25. 12. 2011

Te avel baxtalo tumaro Krechuno hai te aven sasteveste po Bersh o Nevo savorren.
May your Christimas be lucky and may you all be healthy in the New Year.

Želimo Vam lepe Božične in Novoletne praznike. Preživite jih z Vašimi najdražjimi. Mi pa Vam bomo praznike polepšali z nedeljsko glasbeno oddajo, ki bo tudi zadnja v letu 2011.

do slišanja!!
vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1633 bralcev)
Nedelja, 13. 11. 2011

v oddaji bomo predstavili svetovni dan romskega jezika, ki je potekal v Zagrebu 03.-05.11.2011. boste pa deležni tudi naše dobre romske glasbe.
do slišanja. vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (858 bralcev)
Nedelja, 30. 10. 2011

Na vrsti je nedeljska glasbena oddaja. Za poslušalce pa bodo odprte tudi telefonske linije, zato vabljeni k poslušanju saj Vam bomo poizkušali ugoditi s kakšno glasbeno željo.


oddajo pripravil: haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (984 bralcev)
Nedelja, 2. 10. 2011

Nedeljska oddaja bo predvsem glasbeno obarvana. Slišali pa boste lahko tudi nekaj svežih novic iz življenja Romov v MOL in o kratenju njihovih osnovnih človekovih pravic.
do slišanja: haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1232 bralcev)
Nedelja, 18. 9. 2011

Govorili bomo o dnevu četrtne skupnosti Golovec v Ljubljani, ki bo potekal v sredo 21.09.11, kjer se bodo predstavila društva, ki delujejo na tem območju. Med njimi je tudi romsko društvo Anglunipe-RIC. V oddaji bomo gostili g. Aleša Dakiča, predsednika ČS Golovec, ki nam bo več povedal o sami prireditvi.
do slišanja. haris

oddajo pripravil:haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1245 bralcev)
Nedelja, 4. 9. 2011

Govora bo predvsem o romski kulturi in o minulem srečanju poznavalcev romskega jezika, ki je potekal od 01.09. do 03.09.2011 na Univerzi v Grazu, kamor sta bila povabljena tudi predsednik Zveze romske skupnosti Umbrella in RD Anglunipe RIC, g. Haris Tahirović in g. mag. Rinaldo DiRicchardi, ki je tudi predstavil svoje poezije , katere pa je v romski jezik prevedel g. Tahirović. Več o dogajanjih o Romih po svetu in pri nas boste izvedeli v nedeljski oddaji ob 12-ih v kateri pa ne bo manjkalo glasbe.

od >>

harist, komentarji

V Murski Soboti 19. mednarodni romski tabor se je kočal (1050 bralcev)
Nedelja, 21. 8. 2011

19. mednarodni romski tabor v Murski Soboti se je končal,prav tako kot se bliža konec šolskih počitnic. Se pravi, da bo v oddaji tokrat govora o romskemu taboru in pa tudi o izidu knjige g. mag. Rinalda Diriccharidia o kateri pa bo več g. magister povedal sam, saj bo gost v naši tokratni oddaji.
do takrat lep pozdrav.

oddajo pripravil: haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1134 bralcev)
Nedelja, 7. 8. 2011

Jutri bo na sporedu poletno informativna glasbena oddaja, ki jo bosta vodila Rinaldo in Haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1226 bralcev)
Nedelja, 24. 7. 2011

Pa smo končno dočakali vroče poletje. In naše oddaje bodo tudi temu primerne saj bodo vse oddaje do konca avgusta glasbene. Prepustite se lepoti poletja ob dobri romski glasbi. do slišanja. vaš haris
>>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1494 bralcev)
Nedelja, 10. 7. 2011

Pa smo končno dočakali vroče poletje. In naše oddaje bodo tudi temu primerne saj bodo vse oddaje do konca avgusta glasbene. Prepustite se lepoti poletja ob dobri romski glasbi. do slišanja. vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1256 bralcev)
Nedelja, 26. 6. 2011

Na vrsti je zopet nedeljska glasbena oddaja in uživali boste v uri dobre glasbe. Podarili pa bomo tudi nekaj CD-jev. Do slišanja. vaš haris.

Oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

Romano Anglunipe  (1577 bralcev)
Nedelja, 29. 5. 2011

Romsko društvo Anglunipe in Romski Informacijski Center Ljubljana, v soboto 28.maja organizirata turnir v malem nogometu, na nogometnem stadionu v Štepanjskem naselju. Športni dogodek je namenjen skupnemu druženju mladih, ter tudi mladim po srcu, Romom in ne-Romom. Ekipe nogometašev bodo poleg Ljubljane, predstavljale še Maribor in Prekmurje. O dogodku bo v romski oddaji poročal mentor in organizator turnirja z naslovom: Učimo in družimo se skupaj, Haris Tahirović, ob spremljavi romske glasbe, v nedeljo ob >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1314 bralcev)
Nedelja, 15. 5. 2011

Danes v oddaji boste slišali sveže novice iz romskega sveta, med drugim o organiziranju nogometnega turnirja in še marsikaj zanimivega. Seveda pa vam bo nedeljsko popoldne popestrila tudi dobra romska glasba. do slišanja. vaš haris.
oddajo pripravil: haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1474 bralcev)
Nedelja, 1. 5. 2011

Mladi dj-i so rolali romsko glasbo v Ljubljani in v Mariboru. Večera sta bila uspešna, obiskovalci zadovoljni prav tako tudi mentor Haris Tahirović. V sredo 27.4. je potekal turnir nogometa v katerem je sodelovala mlada romska nogometna ekipa Društva Anglunipe- RIC. V oddaji bomo prav tako rolali romsko glasbo.

Oddaja v celoti1 >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1629 bralcev)
Nedelja, 17. 4. 2011

Izvedeli boste nekaj pomebnih dogodkov, ki so se zgodile v mesecu aprilu v Sloveniji prav tako tudi v Evropi in ki se še bodo zgodile. Kakor vsako oddajo nebo manjkalo tudi prijetne romske glasbe.

Do slišanja !

Oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

Romska oddaja Anglunipe (1514 bralcev)
Nedelja, 3. 4. 2011

Ob lepem vremenu upamo, da boste uživali v prijetni romski glasbi katero smo pripravili le za vas. Podelili bomo tudi 3 cd-je na katerih bo glasba, ki jo bomo vrteli med oddajo. Cd boste lahko pridobili tako, da boste poklicali v oddajo.

Se slišimo!

Oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (2020 bralcev)
Nedelja, 20. 3. 2011

To nedeljo bomo imeli kot gostjo ga. Jerneja Turin iz Amnesty International, prestavila stanje in povedala nam bo več o diskriminaciji številnih romov, katerim sta bili pravici do ustreznega bivališča in pitne vode odvzete ter njihovega dostojnega življenja.
S tem je tudi širša javnost seznanjena.
Več o tem bomo spregovorili v naši oddaji. Manjkalo pa tudi nebo romske prijetne glasbe.

Pripravil Haris T.

Oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

 (1844 bralcev)
Nedelja, 6. 3. 2011

Kasum Cana romski umetnik in aktivist na Hrvaškem

Romski umetnik Casum Cana je umrl 21.2.2011. Žalostna novica saj se nebo mogel udeležiti razstave njegovih del, ki bo potekala 25.3 v etnografskem muzeju, ki jo organizira romsko društvo anglunipe in zveza romske skupnosti Slovenije umbrella-dežnik. Casum Cana je bil aktivist in zagovornik romske populacije na Hrvaškem prav tako tudi širše. Rodil se je 8.11.1968 v RP Kosovo v Prizrenu. Bil je član društev, organizacij, odborov in zvez po Evropi.
Več v >>

komentarji

romska oddaja anglunipe (1694 bralcev)
Nedelja, 20. 2. 2011

To nedeljo bomo imeli glasbeno oddajo. Imeli bomo tudi gosta Zlatkota (Zlatan Čordić) mladega reparja, ki je sodeloval v projektu boj proti revščini in socialni izključenosti. Več o tem nam bo povedal Zlatko v oddaji. Podelili bomo tudi cd Zlatkota z njegovimi skladbami in 3 cd-je z romsko glasbo, katero boste poslušali v oddaji.

http://www.anglunipe.si/

Do slišanja :) >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (2511 bralcev)
Nedelja, 6. 2. 2011

V nedeljski oddaji boste slišali kratek intervju s slovaško veleposlanico v RS Njeno ekscelenco dr. Marianno Oravcovo, saj pripravljajo pod pokroviteljstvom soproge predsednika RS ga. Barbare Miklič Turk, razstavo slik slovaških romskih otrok pod imenom "Rompien"....
Prisluhnili pa boste lahko tudi vedno dobri romski glasbi, katere v naši oddaji ne manjka. do slišanja. vaš haris

Oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (2242 bralcev)
Nedelja, 23. 1. 2011

V RIC- Romski informacijski center se je začela prva delavnica romskega jezika oz. spoznavanje in učenje le tega. Romski predstavnik Haris Tahirović se je udeležil posveta o pomenu učenja romskega jezika za šolajoče se otroke.
Več o tem nam bo povedal v oddaji. Manjkalo pa nam nebo prijetne romske glasbe.

Se slisimo !

oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1748 bralcev)
Nedelja, 9. 1. 2011

petek 07.01.2011, 09:03
Novi predsednik Sveta romske skupnosti RS

Ljubljana - Na konstitutivni seji sveta romske skupnosti, ki je bila v vladnih prostorih, so romski predstavniki za novega predsednika izvolili Marjana Drvariča.
Novi predsednik Sveta romske skupnosti RS

Na seji, ki jo je sklical urad za narodnosti, je bilo prisotnih 19 od 21 nedavno izvoljenih članov. Drvarič, ki je vodil svet, odkar je s predsedniške funkcije odstopil Jožek Horvat Muc, sicer predsednik Zveze Romov Slovenije, je prej >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1497 bralcev)
Nedelja, 26. 12. 2010

Bahtalo Krechuno & Bahtalo Nevo Bersh 2011
Merry Christmas & Happy New Year 2011

Romsko društvo Anglunipe Ljubljana,Slowenia
&
Zveza romske skupnosti Slovenije Umbrella-Dežnik, Slowenia

Pokličite in poslušite nas in uživajte v glasbi in žaželite glasbeno željo drugim

Haris Tahirović,
>>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1358 bralcev)
Nedelja, 12. 12. 2010

2010: Evropsko leto boja proti revščini in socialni izključenosti

Revščina in socialna izključenost ne vplivata le na blaginjo posameznika in njegovo vključevanje v družbo, temveč tudi zavirata gospodarski razvoj. EU zato v evropskem letu boja proti revščini in socialni izključenosti poudarja pomembnost kolektivne odgovornosti v boju proti revščini in s tem potrebo, da se v ta boj vključijo tudi oblasti, civilna družba in podjetja.
Več otem v naši oddaji. Normalno pa romske glasbe nebo manjkalo. >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1730 bralcev)
Nedelja, 28. 11. 2010

To nedeljo vam bomo pričarali veliko več romske in neromske glasbe z naso mlado ekipo. Imeli pa bomo tudi gosta mladega raperja Adama....o sebi nam bo sam več povedal v oddaji. Predstavili vam bomo tudi novo bodočo sodelovko Samanto Fehatović. podelili bomo tudi 3 cd-je na kateri bodo skladbe iz oddaje. Pod vodstvom Harisa Tahirovića. Avtor oddaje v pomoč Emran Sakip.

Več si lahko tudi pogledate na spletni strani www.anglunipe.si


želimo vam prijetno poslušanje! >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1552 bralcev)
Nedelja, 14. 11. 2010

V tej oddaji bo nekaj več novic iz romskega sveta. Slišali boste lahko med drugim tudi intervju z g. mag. Stanetom Baluhom kaj meni o novi deklaraciji romskega vprašanja v Evropi. Več pa v oddaji. Vabljeni k poslušanju saj ne bo manjkalo romske glasbe. Do slišanja. vaš haris

pripravil:haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1897 bralcev)
Nedelja, 31. 10. 2010

JUTRI NE POZABITE obiskati Mladinino okroglo mizo >Romi in izobraževanje<

Okrogla miza bo v sklopu 11. Študentske arene obravnavala aktualno problematiko izobraževanja Romov.
V sklopu 11. Študentske arene bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v torek, 19. oktobra, ob 14.00 potekala okrogla miza >Romi in izobraževanje<. Dogodek pripravlja časopisna hiša Mladina, na okrogli mizi v predavalnici Srce pa bodo sodelovali dr. Zdenka Čebašek Travnik, varuhinja človekovih pravic, dr. Andreja Barle Lakota, d >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1837 bralcev)
Nedelja, 17. 10. 2010

To nedeljo bomo imeli posebno glasbeno oddajo. Imeli bomo dva gosta in sicer Hajro, ki igra sintetitizator (sintisajzer), Dj Levis, ki rola house,techhouse glasbo in jaz Emran bom igral na turški boben darabuko. Kobinirali bomo house musko z romsko. Upam da vam bo všeč. Podelili pa bomo tudi 3 CD-je na katerih bo romska glasba. Vec o gostih boste izvedeli v oddaji.

Se slišimo!

Pripravil Emran Sakip >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (2264 bralcev)
Nedelja, 19. 9. 2010

Pušča 09. sept.2010: Predsednik republike dr. Danilo Türk se je udeležil osmega praznika samostojne romske krajevne skupnosti Pušča v Občini Murska Sobota.d
V oddaji bomo več povedali o tem dogodku. Napovedali pa bomo tudi datum otvoritve Romskega informacijskega centra, ki bo kmalu odprl svoja vrata. do slišanja. vaš haris
>>

harist, komentarji

Starejše