Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Sektor Ž> o oddaji


Avtorici: Eva in Katja

SEKTOR Ž je enourna magazinska oddaja za vse, ki vas zanimajo feminizmi v vseh pojavnih oblikah in najrazličnejša vprašanja, tako ali drugače povezana z ženskami. V oddaji se z ženskami pogovarjamo (Ženski forum), z njimi obujamo spomine (Še pomnite, tovarišice), vsrkavamo njihovo ustvarjalnost (Ustvarjalnost je ženskega spola), prebiramo njihove knjige in knjige o njih (Knjižna kobilica), spremljamo tekoča dogajanja (Aktualno-senzacionalno) in opozarjamo na seksistični diskurz (Izjava meseca). Vsakokratna zmes je odvisna od spleta okoliščin. Oddaja je odprta za vse, ki bi radi v njej kakorkoli sodelovali. Pripombe, predloge, vprašanja, teoretske in aktivistične izbruhe Eva in Katja sprejemava na sektorz@radiostudent.si. Moški spol ni ovira. Poseben poziv pa velja literarnim in glasbenim avtoricam. Sektor Ž bo z veseljem priobčil plodove vašega ustvarjanja. Na že omenjeni naslov lahko pošljete tudi svoj elektronski naslov, če želite prejemati napovedi oddaje.

"Nujno je, da RŠ še naprej "gosti" Sektor Ž, saj je to edina tovrstna oddaja ne le na RŠ, ampak sploh v slovenskem medijskem prostoru. Še toliko bolj je pomembna v splošni odsotnosti feminističnega diskurza v Sloveniji, ki je v devetdesetih letih skoraj povsem izginil, čeprav je v zadnjem času mogoče ponovno opaziti več pobud za razmišljanje skozi "žensko perspektivo". Nenazadnje so tudi nedavni dogodki okrog referenduma o umetnem oplojevanju opozorili, da Slovenija nujno potrebuje (tudi) "žensko optiko."