Glasba> Tolpa bumov

torek, 7. 1. 2003: NON FINIRE MAI: Pilotinstaller (Energo production, 2002)
Torek, 7. 1. 2003

avtor/ica: david

Aleš Uratnik vodi elektronsko-glasbeni avtorski projekt z imenom "Non finire mai", pod katerim je pred kratkim izdal album z naslovom "Pilotinstaller". "Non finire mai" je bila sprva zelo obetavna, slovenska hard-core zasedba z začetka 90-ih let.

Aleš Uratnik vodi elektronsko-glasbeni avtorski projekt z imenom "Non finire mai", pod katerim je pred kratkim izdal album z naslovom "Pilotinstaller". "Non finire mai" je bila sprva zelo obetavna, slovenska hard-core zasedba z začetka 90-ih let, pri kateri je Aleš igral električno kitaro. Po njenem razpadu se je preusmeril v projekt elektronsko producirane, eklektično oblikovane godbe in obdržal ime "Non finire mai".
Album "Pilotinstaller" je zmes elektronske, ambientalno-eksperimentalne godbe, ki se spogleduje s sodobnimi plesnimi ritmi, staplja v sebi elektronsko producirane zvoke in kompleksne ritme, vpade akustičnih glasbil in električne kitare ter v nekaterih komadih melodičen, z efekti obarvan rockerski vokal. Vse to pa preveva občutna tendenca k svobodnejšemu izražanju v maniri jazz terminologije.Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=1124