Politika> KrOFF

Anti-piramidni KROFF!
Sreda, 25. 4. 2007

avtor/ica: Boris V.

Piramida odnesla direktorico programa na HRT!


... Rektorska konferenca proti predlogu zakona o visokem šolstvu ...

... Ustavno sodišče ni zadržalo zakona o verski svobodi do končne odločitve ...

... Konfederacija sindikatov javnega sektorja podpira policiste ...

... Kljub nasprotovanju prebivalcev in oblasti, se gradnja zidu v Bagdadu nadaljuje ...

... Piramida odnesla direktorico programa na HRT Tanjo Šimić ...


Rektorska konferenca je sklenila, da osnutek predloga o visokem šolstvu in raziskovalno-razvojni dejavnosti ni primerna podlaga za razpravo. Prav tako naj ne bi nudila ustrezne podlage za urejanje področja znanosti in visokega šolstva. Na vseh državnih univerzah naj bi bili odzivi podobni. Rektorska konferenca tako poziva visokošolskega ministra Jureta Zupana, da predlog zakona umakne.

Ustavno sodišče je zavrnilo zahtevo državnega sveta za zadržanje zakona o verski svobodi do končne odločitve ustavnega sodišča, saj niso izpolnjeni pogoji iz 39. člena zakona o ustavnem sodišču. Državni svetniki menijo, da so sporna predvsem določila glede financiranja verskih skupnosti s strani države, saj naj bi se kršilo načelo ločenosti države od cerkve.

Konfederacija sindikatov javnega sektorja podpira prizadevanja policistov za ustreznejše vrednotenje njihovega poklica. KSJS podpira tudi opozorilno stavko policijskega sindikata, s katero naj bi vlado prisilili, da bo prisluhnila njihovim argumentom. Sindikat zahteva, da se policista bolje plača kot gasilca, carinika ali paznika. Zaenkrat imajo izhodiščne osnovne plače enake.

Vsem je jasno kdo je pravzaprav šef v Iraku. Čeprav je iraški predsednik Džalal Talabani izrazil nasprotovanje gradnji takoimenovanega varnostnega zidu v Bagdadu med sunitsko skupnostjo Azamija in sosednjimi šiitskimi četrtmi in se je proti izrekel tudi iraški premier, se dela nadaljujejo. Ne glede na nasprotovanje tam živečih in oblasti, ameriška vojska ne spreminja mnenja, da je zid tam za večjo varnost.

Programski svet Hrvaške radiotelevizije je sprejel odstop dosedanje direktorice programa Tanje Šimić zaradi izjav predsednika Stranke podonavskih Srbov Radeta Leskovca. Ta je namreč v oddaji Piramida govoril o vojni na Hrvaškem in dejal, da Hrvaška ni pravna in demokratična država. Uradni razlog, za napad na Šimićevo je bil, da naj ne bi poskrbela za zaščito nacionalnih interesov, še posebej glede »domovinskog rata«.

Končajmo s smrtjo. Nekdanja poljska ministrica za urbanizem in gradbeništvo Barbara Blida je med današnjo hišno preiskavo storila samomor. Blidovo, nekdanjo poslanko »Leve stranke SLD«, so nameravali aretirati, saj je bila osumljena korupcije. Slava ji!


Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=11743