Politika> OFF Program

OFF Program z izjemno spolno močjo!
Sreda, 20. 6. 2007

avtor/ica: Boris V.

A lot of fucking going on!


... Newyorški župan Bloomberg zapustil republikansko stranko ...

... Palestince ubija poleg njih samih tudi Izrael ...

... V Libiji začet končni pritožbeni postopek glede smrtne kazni za bolgarske medicinske sestre ...

... Obeležujemo svetovni dan beguncev ...


OFF NAPOVEDNIK

Velika Britanija je v krizi. In to ne zaradi vojne v Iraku ali njene kulinarike. Poročilo britanske svetovalne skupine za spolne bolezni in virus HIV je pokazalo, da je Velika Britanija v krizi spolnih bolezni. Tja naj bi jo privedla močna povezava med pitjem alkota, drogiranjem in rizično spolnostjo. Poročilo navaja, da je na Otoku največ okuženih s spolnimi boleznimi in največ nosečih najstnic v Evropi. Prav tako se je stopnja okuženosti s klamidijo in HIV-om v zadnjih dvanajstih letih zvišala za tristo odstotkov, stopnja okuženosti s sifilisom pa kar za dva tisoč odstotkov.

Vse to je še bolj fascinantno, če vzamemo v obzir, da Angležinje niso ravno znane kot najbolj blesteče lepotice. Kar samo pomeni, da je spolna sla na Otoku res izjemno močna; odvratna hrana, nogomet in droge pa tudi naredijo svoje. Svetovalna skupina še meni, da bi razmere lahko v veliki meri poslabšalo poročanje medijev o žurerskem življenjskem slogu slavnih oseb. Vendar, bodimo resni, kdo hoče živeti kot Victoria Beckham?

Berete OFF Program z izjemno spolno močjo, vendar brez bolezni!

OFF PROGRAM

Ameriška republikanska stranka je revnejša za enega njenih vidnejših članov. Župan New Yorka, Michael Bloomberg, sicer milijarder in lastnik medijskega koncerna Bloomberg, je namreč zapustil stranko. Ker ni nikoli dokončno zanikal, da se namerava potegovati za predsedniški stolček, je njegov izstop iz stranke sprožil ugibanja, ali se bo za ta položaj potegoval kot neodvisni kandidat. Bloomberg je za svoji volilni kampanji za župana New Yorka brez večjih težav iz lastnega žepa stresel stopetdeset miljonov zelencev, tako da bi tudi za predsednika, vsaj s finančnega vidika, kandidiral z lahkoto.

Z mesta direktorja proračunskega urada Bele hiše je odstopil Rob Portman, saj naj bi si želel preživeti več časa s svojo družino v Cincinnatiju. Bush je njegov odstop že sprejel in na njegov položaj predlagal nekdanjega kongresnika iz Iowe Jima Nusslea. Portman, ki je bil direktor proračunskega urada Bele hiše malo več kot eno leto, ne izključuje možnosti kandidature za guvernerja Ohia ali morda celo senatorja.

Malo možnosti za življenje ima pet bolgarskih medicinskih sester in palestinski doktor, ki se v Libiji borijo za svoja življenja. Obsojeni so bili namreč namerne okužbe štiristoosemintridesetih otrok z virusom HIV, kar sami zanikajo. Tako zdaj libijsko Vrhovno sodišče obravnava njihovo končno pritožbo. Obsojeni trdijo, da so za infekcije krive slabe higienske razmere. To je njihova zadnja priložnost, da se rešijo smrtne kazni, govori pa se o možnosti za spremembo kazni in nekakšni kompenzaciji za družine okuženih otrok. Bolgarija je palestinskemu doktorju dala državljanstvo in ga tako vključila v kakršenkoli končni dogovor.

Brez dogovora sta še vedno gibanji Fatah in Hamas. Spopadi med njima najbolj ustrezajo Izraelu, ki je najprej zaprl vstop beguncev na svoje ozemlje, zdaj pa je izraelski obrambni minister Barak vojski ukazal, naj se Palestincem, ki potrebujejo nujno medicinsko pomoč, vendarle omogoči vstop v državo. Poleg tega humanitarnega dejanja pa je izraelska vojska v različnih incidentih na Zahodnem bregu in območju Gaze ubila štiri in aretirala petnajst Palestincev. Izraelski tanki in buldožerji so vdrli kak kilometer globoko v območje Gaze, te operacije pa naj bi izvajali zaradi varnostnih razmer, ki so lahko vedno priročen izgovor za napade.

Palestinskim beguncem jalovo tolažbo prinaša današnji svetovni dan beguncev. Begunce pa imamo tudi v Sloveniji. Nevladne organizacije, Amnesty International, Mirovni Inštitut, Pravno-informacijski center nevladnih organizacij in Slovenska filantropija so ob tej priložnosti podale skupno izjavo za javnost, v kateri izražajo zaskrbljenost zaradi položaja prosilcev za azil v svetu in tudi v Sloveniji. O stanju beguncev tukaj smo govorili z Natašo Posel iz Amnesty International:

/////////////////////////////////////////////////

Društvo za integracijo homoseksualnosti in Društvo Informacijski center Legebitra konec junija prirejata že sedmo parado ponosa, pred tem pa se bodo med 22. in 24. junijem podali na turnejo po nekaterih slovenskih mestih v okviru izleta »Do koder seže mavrica«. Kakšen je namen tega izleta, smo povprašali Simona Maljevca iz Legebitre:

///////////////////////////////////////////////


Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=12239