Politika> KrOFF

Anti-okupacijski KROFF!
Sreda, 12. 9. 2007

avtor/ica: Boris V.

Za vedno v Iraku!


... Potrč še vedno ni podpredsednik državnega zbora ...

... V Avstriji aretirali tri domnevne pripadnike Al Kaide ...

... Odstopila ruska vlada ...

... Iraška vlada noče hitrega umika ameriških sil ...

KROFF

Za vedno v Iraku!


Miran Potrč, vodja poslanske skupine Socialnih demokratov, ostaja še vedno zgolj kandidat za podpredsednika državnega zbora, čeprav poslovnik predvideva, da položaj enega od treh podpredsednikov pripada največji opozicijski stranki. Potrč za to krivi koalicijo, pa tudi del opozicije – LDS in nepovezane poslance. Včerajšnje glasovanje za Potrča ni bilo ugodno, saj zanj niso glasovali poslanci Nove Slovenije, kljub predhodnim obljubam o podpori.

V sosednji Avstriji so aretirali tri domnevne pripadnike Al Kaide. Prijeti naj bi bili povezani z objavo videoposnetka z grožnjami Nemčiji in Avstriji zaradi njihovih sil v Afganistanu. Tiskovni predstavnik avstrijskega notranjega ministrstva je dejal, da pri osumljencih ni mogoče izključiti povezav z ideologijo Al Kaide.

Bivši poljski obrambni minister Radek Sikorski je sporočil, da bo izstopil iz vladajoče stranke Zakon in pravičnost. Tako bi na oktobrskih parlamentarnih volitvah lahko kandidiral na listi glavne opozicijske stranke Državljanska platforma. Sikorski se je odločil preiti v opozicijo, saj naj bi bil razočaran nad premierjem Kaczynskim.

V Rusiji pa je odstopila kar cela vlada. Slabe tri mesece pred parlamentarnimi volitvami je odstopil premier Mihail Fradkov, z njim pa celotna vlada, saj je bil odstop, kot je pojasnil Putin, potreben za prestrukturiranje vladnega sistema pred volitvami. Očitno je bila izpeljava volitev za rusko vlado prevelik zalogaj. Putin je za novega premierja že predlagal Viktorja Zubkova, ki je bil zadolžen za boj proti pranju denarja.

Iraška marionetna vlada pričakuje, da bo ameriških vojakov v Iraku do konca leta 2008 »le« še sto tisoč. To je dejal iraški svetovalec za nacionalno varnost Muvafak al Rubaj. Al Rubaj tudi pravi, da je to odvisno od okoliščin, v katerih se bo znašla država, glede na obseg notranje in regionalne grožnje. Super izgovor za trajno prisotnost okupacijskih sil v regiji.


Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=12850