Politika> KrOFF

Ekstra debeli KROFF!
Četrtek, 13. 3. 2008

avtor/ica: Boris V.

... MNZ zavrača očitke State Departmenta ...
... EULEX po celem Kosovu ...
... Armenski predsednik malo "oladio" ...
... Debelost se splača ...

KROFF

Naše vrlo Ministrstvo za notranje zadeve je znova zavrnilo očitke State Departmenta glede stanja človekovih pravic pri nas. Tako MNZ brani predlog ustavnega zakona, ki maskira nepripravljenost vlade, da prizna storjeno leta dvaindevetdeset. Predlog je že vložen v parlamentarno proceduro, pristojno delovno telo državnega zbora pa je pričelo z obravnavo predloga. MNZ zavrača tudi očitke glede zniževanja standardov na področju azila ter v bistvu vse drugo.

Misija Evropske unije na Kosovu – EULEX – bo po besedah vodje te misije Yvesa de Kermabona dejavna na celotnem ozemlju Kosova, tudi na severu, kjer prevladuje srbsko prebivalstvo. Misija EULEX naj bi prevzela funkcije izvršilne oblasti le, če bo to res neizogibno, drugače pa naj bi služila le svetovanju kosovskim institucijam. EULEX naj bi štel okoli 1800 pripadnikov, iz Slovenije jih bo petnajst.

Armenski predsednik Robert Kočarjan je odpravil vrsto omejitev za medije, ki jih je uvedel na začetku meseca skupaj z izrednimi razmerami. Odslej lahko neodvisni mediji spet poročajo o vladi in notranjepolitičnih vprašanjih. Še vedno pa so prepovedana javna zbiranja in stavke. Izredne razmere so bile uvedene prvega marca zaradi nasilja, ki je izbruhnilo po predsedniških volitvah, na katerih je zmagal premier Serž Sarkisjan. Opozicija se s tem ni strinjala, v nemirih pa je umrlo osem ljudi.

Z napotki kako shujšati in lepotnimi standardi sodobne družbe se vsekakor ne strinja Salvatore Ferranto. Dvesto deset kilogramov težki šestintridesetletnik je bil namreč zaradi pretirane debelosti premeščen iz zapora v hišni pripor. V zaporu mu namreč niso mogli omogočiti človeških bivalnih razmer, onemogočen je imel vstop v stranišče, pa tudi postelja je bila bolj »švoh«. Salvatore je bil v zaporu zaradi vpletenosti v mafijski zločin in sodelovanja z mafijskim klanom Lo Piccolo.

Povezave do aktualnih oddaj Aktualno-politične redakcije Radia Študent


Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=14636