Politika> KrOFF

Forza KROFF!
Torek, 29. 4. 2008

avtor/ica: Boris V.

... Še več britanskih vojakov na Kosovu ...
... Nov napad talibanov v Afganistanu ...
... Nov predsednik italijanskega senata Renato Schifani ...
... Državni svet izglasoval veto na zakonski zakonik ...

KROFF

Britanski obrambni minister Des Browne je napovedal, da bo Velika Britanija konec maja na Kosovo poslala še dodatnih šest sto vojakov. Ti naj bi tam ostali mesec dni in pomagali pri zagotavljanju javnega reda in miru. To naj bi bila posledica prošnje zveze NATO za pomoč pri preprečevanju nasilja med Albanci in Srbi. Naj povemo še, da je Kosovo priznalo osemintrideset držav, kot zadnja med njimi je to 24. aprila storila Burkina Faso.

Na vzhodu Afganistana blizu meje s Pakistanom se je razstrelil samomorilec in ubil najmanj petnajst ljudi ter ranil štirinajst drugih. NATO trdi, da so med žrtvami pripadniki afganistanske vojske, vojaki NATA pa naj bi odnesli celo kožo. Talibani so že prevzeli odgovornost za napad, ki se je zgodil med mitingom proti drogam, na katerem so se zbrali uradniki in vaščani.

Novi predsednik italijanskega senata je postal Renato Schifani, ki naj bi bil eden najbližjih varovancev bodočega predsednika vlade Silvia Berlusconija. Pred izvolitvijo je dejal, da želi ohraniti ozračje sodelovanja med desnico in levico. Predsednika poslanske zbornice bodo izvolili danes ali jutri, to pa naj bi postal Gianfranco Fini, vodja fašističnega Nacionalnega zavezništva. Naj dodamo še, da je župan Rima postal desničar Gianni Alemanno. Forza Italia, kajne?

V OFF Programu smo že poročali o poročilu Amnesty International o nasilju, ki se ga bojda pretirano poslužuje mozambiška policija. Govorili smo z Muluko Anne Miti iz londonske sekcije Amnesty International:In še novica za konec. Državni svet je s šestnajstimi glasovi za in petnajstimi proti izglasoval veto na kazenski zakonik. Državni zbor bo moral torej še enkrat odločati o tej temi, za sprejetje pa bo sedaj potrebno šestinštirideset glasov poslancev.


Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=15130