Politika> KrOFF

Pasovsko zategovalni krOFF
Sreda, 3. 12. 2008

avtor/ica: Boris V.

...Albanski predsednik Topi zavrnil ratifikacijo nove volilne zakonodaje...
...Prestavljeno sojenje šestindvajsetim nekdanjim agentom ameriške obveščevalne agencije CIA...
...Sanader naročil preiskavo nedavnih aretacij...
...Iniciativni odbor Socialdemokratske zveze Slovenije vabi na jutrišnjo novinarsko obeležje...
...SEEMO nagradil Spomenko Hribar...

KROFF

Albanski predsednik Bamir Topi je zavrnil ratifikacijo nove volilne zakonodaje, kljub temu da ta predstavlja enega ključnih pogojev za približevanje Evropski uniji. Od poslancev zahteva ponovno preučitev člena, ki predvideva, da mora predsednik razpisati volitve devet mesecev vnaprej, saj v primeru ratifikacije ne bi mogli izpeljati naslednjih parlamentarnih volitev, ki so predvidene spomladi 2009.

Sodišče v Milanu je ponovno prestavilo sojenje šestindvajsetim nekdanjim agentom ameriške obveščevalne agencije CIA in petim Italijanom, ki so obtoženi ugrabitve egiptovskega imama Osame Mustafe Hasana leta 2003. Sojenje naj bi se nadaljevalo osemnajstega marca, saj mora ustavno sodišče najprej presoditi ali bi pričanja na sojenju lahko ogrozila nacionalno varnost, kot trdi vlada v Rimu.

Hrvaški premier Ivo Sanader je naročil preiskavo nedavnih aretacij predsednika dubrovniškega Foruma mladih socialdemokratov, Nikše Klečaka, zaradi nacistične fotomontaže Sanaderja, in mlajše osebe, ki je lepila plakate za petkov protivladni protest. Policija se je za tako imenovano napako že opravičila.

Pogled v preteklost. Iniciativni odbor Socialdemokratske zveze Slovenije vabi na jutrišnjo novinarsko obeležje dvajsete obletnice najave prve stranke v takratni vzhodni Evropi. Predstavitev bo v potekala ob enajstih v Kapelici na Kersnikovi 4, več pa nam je povedal eden od pobudnikov obeležja, France Tomšič:Organizacija Mediji jugovzhodne Evrope je podelila priznanje za človekove pravice 2008 slovenski novinarki, pisateljici in borki za človekove pravice Spomenki Hribar. Organizacija podeljuje nagrado že od leta 2002.

KROFF sta pripravila Janez in Boris.

Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=17229