Politika> APR intervju

SREČO DRAGOŠ
Petek, 4. 12. 2009

avtor/ica: Nejc M.

V tokratnem APR Intervjuju prisluhnite pogovoru s Srečo Dragošem, profesorjem na ljubljanski Fakluteti za socialno delo in poznavalcem RKC, s katerim smo se pogovarjali o aktualni zamenjavi na vrhu ljubljanske nadškofije in metropolije. Po Kroffu, nekaj minut čez osemnajsto.

Potem ko je minuli petek ljubljanski nadškof in metropolit Alojz Uran sporočil, da zaradi bolezni odstopa, je Vatikan za mesto poglavarja domače rimokatoliške cerkve ekspresno našel zamenjavo. Že dan kasneje je namreč papež Benedikt XVI. na Uranovo mesto imenoval Antona Stresa, dotedanjega mariborskega nadškofa koadjutorja.

O zamenjavi na vrhu ljubljanske nadškofije in metropolije ter o tem kaj novega utegne le-ta prinesti v njenem delovanju, smo se pogovarjali s Srečom Dragošem, profesorjem na ljubljanski Fakulteti za socialno delo, sicer velikim poznavalcem in kritikom delovanja domače Cerkve.

Intervju z Dragošem smo začeli z vprašanjem ali ga je zamenjava na mestu ljubljanskega nadškofa in metropolita presenetila:Prisluhnimo še drugemu delu pogovora s Srečom Dragošem o zamenjavi na vrhu ljubljanske nadškofije in metropolije. Beseda je tekla o Uranovi zapuščini, vladni politiki do Rimokatoliške cerkve in Stresovih ciljih.Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=21532