Politika> KrOFF

KROFF JABOLK IN JABOLK
Petek, 16. 4. 2010

avtor/ica: Boris V.

... Dijaki napovedali demonstracije ...
... Ljubljanska SDS nekaj o sadju ...
... ALDE obsodil izjava Vatikana glede spolnih zlorab otrok ...

Predstavniki dijaške organizacije so imeli sestanek s premierom Pahorjem in ministrom za šolstvo in šport Lukšičem, na katerem so obravnavali zadeve, kot so zakon o malem delu, subvencioniranje dijaške prehrane, ukinitev državnih štipendij za mladoletne dijake in drugo. Po sestanku je predsednik dijaške organizacije Aleksandar Spremo napovedal demonstracije, saj, kot je dejal, niso dosegli dovolj pri iskanju kompromisov. Lukšič pravi, da je odločitev iti na ulice preuranjena in da je odraz konzervativnih stališča DOS-a.

Ljubljanski mestni svetnik iz vrst Slovenske demokratske stranke Dimitrij Kovačič ostro nasprotuje dejstvu, da Mestna občina Ljubljana naziva častni meščan ne bo podelila pisatelju Borisu Pahorju, bo ga pa recimo Janezu Stanovniku, predsedniku zveze borcev za vrednote Narodnoosvobodilnega boja. Zaradi tega je iz komisije za priznanja protestno izstopil svetnik SDS Boštjan Cizelj. Ljubljanska SDS zastopa stališče, da naziva častnega meščana ne bi smeli dati političnim osebnostim. Zato smo Kovačiča vprašali, zakaj je potem podprl preimenovanje brniškega letališča v letališče Jožeta Pučnika, politično osebnost:Kandidatka za Nobelovo nagrado za mir, odvetnica za človekove pravice in novinarka iz Groznega Lidija Jusupova, je ta teden v Evropskem parlamentu opozarjala na izginotja ljudi in poboje, ki se s podporo Rusije dogajajo na severnem Kavkazu. Jusupova je dejala, da dejanja ruskega režima na Kavkazu sama povzročajo povračilne ukrepe. Poudarila je tudi sokrivdo državljanov Rusije za teroristične napade, ki izhaja iz pasivnosti.

Skupina liberalcev v Evropskem parlamentu je napovedala, da bo o spolnih zlorabah v Cerkvi zahtevala razpravo na enem od prihodnjih plenarnih zasedanj parlamenta. Slovenski evroposlanec Ivo Vajgl je opozoril na Rodetovo izjavo glede avantur duhovnikov, kakor je Rode opisal spolne zlorabe otrok v Cerkvi. Evropski liberalci so opozorili tudi na nesprejemljivost izjav vatikanskega državnega sekretarja Tarcisia  Bertoneja, češ da obstajajo povezave med homoseksualnostjo in pedofilijo. Čeprav smo v OFF-u že poročali, povejmo še enkrat, da papež danes praznuje svoj 83. rojstni dan.Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=23266