Medredakcija> Kampanja

Aktiv poslušalcev in poslušalk: Vaši poslušalci godejo in razpravljajo (VIDEO)
Torek, 5. 10. 2010

avtor/ica: arni

V torek, 5.oktobra smo se odpravili v Klub CD na javno razpravo Aktiva poslušalk in poslušalcev glasb v sodelovanju s spletno revijo Nova Muska na katerem so sodelovali: Miha Zadnikar (moderator), Jože Vogrinc, Jizah, Igor Bašin ter Ičo Vidmar, kot tudi vsi ostali udeleženci dogodka.

Klik, klik!!!

Aktiv se odziva na Prvi slovenski glasbeni kongres in Osnutek zakona o medijih, ki ga je pripravilo Ministrstvo za kulturo. Dosedanja razprava je zabredla v interesno kupčkanje s predpisanimi kvotami in v izbruh glasbenega nacionalizma, pri tem pa je obšla poslušalke in poslušalce. Aktiv želi spodbuditi širšo javno razpravo o medijski in kulturni politiki, o glasbah, ki jih godemo in poslušamo v Sloveniji, o uredniških politikah, o kolektivni organizaciji avtorjev SAZAS in o zavodu izvajalcev in proizvajalcev fonogramov IPF, o glasbenem življenju nasploh.

K javnemu pogovoru vabimo poslušalke in poslušalce: glasbenike in glasbenice, glasbene urednice, kulturne uradnike, organizatorke koncertov, založnike, borce za avtorske pravice, klubovke, lastnike tonskih studiev, obiskovalke koncertov, kritike, natakarice v glasbenih klubih, preživele lastnike ploščarn, borke proti avtorskim pravicam, učitelje glasbenega pouka, prodajalke vstopnic in druge poslušajoče.

 

http://thrunabilax.com/wordpress/2010/10/06/aktiv-poslusalcev-in-poslusalk-vasi-poslusalci-godejo-in-razpravljajo/


Aktiv poslušalcev v CD 5.10.2010 from RTV Študent on Vimeo.

Prvo srečanje aktiva v Cankarjevem domu.

Foto: Jure Bajt

 

 

 

 

 Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=25080