Politika> Zeitgeist

SREČANJE Z EDWARDOM DE BONOM
Ponedeljek, 3. 1. 2011

avtor/ica: medardk

V tokratni oddaji Zeitgeist na Radiu Študent se bomo srečali z utemeljiteljem lateralnega razmišljanja, doktorjem Edwardom De Bonom.

Klik do poslušanja.

V tokratni oddaji Zeitgeist na Radiu Študent se bomo srečali z doktorjem Edwardom De Bonom. Osredinili se bomo na njegovo tezo, da mora človeštvo v 21. stoletju prevetriti zdajšnji, neustrezni, način mišljenja, ki ga je podedovalo iz grške filozofske tradicije.

Klasično argumentiranje, analiziranje in logika ne zadoščajo več. Če se bomo hoteli spoprijeti s svetovnimi problemi: okolja, gospodarstva, politike, družbe, izobraževanja ... , bomo morali začeti razmišljati ustvarjalno, kot nas uči De Bono.

V oddaji bomo spoznavali De Bonov ustvarjalen način reševanja žgočih svetovnih problemov. Sodelovala bo tudi magistra Nastja Mulej, ki nam bo orisala nekatere poudarke De Bonovih konceptov šestih klobukov razmišljanja in lateralnega razmišljanja.

Kljub številnim intervjujem z De Bonom, ljudje še vedno premalo poznajo vsebino in pomen njegovih idej. Posebej bomo opozorili tudi na uporabo De Bonovih metod pri izobraževanju otrok.

Oddajo je pripravil Medard Kržišnik.Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=26143