Politika> Črna luknja

Zagrebški anarhistični knjižni sejem
Torek, 29. 3. 2011

avtor/ica: crnaluknja

V osrednjem delu tokratne oddaje se bomo pogovarjali z enim izmed organizatorjev zagrebškega anarhističnega knjižnega sejma in ustanoviteljvem anarhistične založbe Što Čitaš?. Hkrati bomo najavili tudi benefit za Anarh, dneve avtonomne politike in kulture ter Vsemetelkovski benefit za nevidne delavce sveta.

Oddaja v celoti!

V osrednjem delu tokratne oddaje se bomo pogovarjali z enim izmed organizatorjev zagrebškega anarhističnega knjižnega sejma in ustanoviteljvem anarhistične založbe Što Čitaš?. V pogovoru nam bo predstavil zadnje premike na zagrebški sceni in njihove načrte za prihodnost, hkrati pa bo posebej najavil anarhistični knjižni sejem, ki se bo že sedmo leto zapored ta vikend odvijal v Zagrebu.

V Anarhistični okrožnici novice iz sveta družbenih bojev, v zadnjem delu oddaje pa še najava dveh benefit dogodkov. Prvi bo potekal v petek, 8. aprila v Menzi pri koritu na Metelkovi in bo vseboval vegansko večerjo ter anarhistični kabare. Zbrana sredstva bodo namenjena za organizacijo dogodka Anarh, dnevov avtonomne politike in kulture, ki jih v mesecu maju v Trbovljah organizira Federacija za anarhistično organiziranje. Drugi benefit pa bo potekal že naslednji dan in prav tako na Metelkovi. Gre za Vsemetelkovski benefit za nevidne delavce sveta, s čimer se Metelkova kot subjekt nepreklicno postavlja na stran izigranih in izkoriščanih migrantskih delavcev. Zaradi tega bo celotni izkupiček večera namenjen boju in aktivnostim IWW.Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=27209