Univerza> RŠ Futer-ocenjevanje hrane na bone

OŠTERIJA PRI OLJKI
Petek, 9. 9. 2011

avtor/ica: MihaV

...pri Ošteriji Oljka imajo celo paleto ponudbe hrane, od hladnih predjedi, minešter, vegetarijanskih, morskih, divjačinskih jedi in testenin, zraven katerih sicer v meniju manjkajo dopisi k omakam...

 

Začeli so se prvi septembrski dnevi in vroče poletno sonce počasi izgublja svojo peklensko moč. Kljub vsemu pa smo še vedno v okusu poletja na internetu poiskali restavracijo z mediteranskim prizvokom. Ošterija pri Oljki je bilo ime, ki nas je takoj zbodlo v oči in nam pocedilo nekaj sline v ustih. Ker vemo, da je oljka zelo cenjeno drevo z zdravilnimi, hranilnimi vrednostmi in je simbol miru ter blagostanja, nismo pretirano razmišljali ter hitro udarili pot pod noge v smer centra materialistične potrošnje in konzumiranja zabave. Ošterija se nahaja na Šmartinski ulici v zgornjem nadstropju Cityparka, kjer je veriga različnih restavraciji.

 

Ena prvih stvari, ki smo jih opazili, so bile majhne oljke. Ko smo se usedli, je zelo hitro prišel do nas natakar in nam podal menije. V tistem momentu pa smo se odločili napraviti kratek sociološki eksperiment, in sicer ali se isti obrok, za katerega plača študent, kaj razlikuje od tistega, za katerega plačaš po redni ceni. Neučakani natakar je prišel v roku ene minute ponovno do nas in nas vprašal za naročilo. Po kratkem premisleku smo se odločili naročiti dnevni meni, ki vsebuje: zelenjavno juho, puranov zrezek v curry omaki z mediteransko prilogo, h kateri sta pripisana pečen krompir in zelenjava na žaru, pripadata pa nam še solata ter sladica. Redna cena menija je 8 evrov, po študentski ceni pa za obrok odšteješ 3 evre in 17 centov.

 

Na naše presenečenje razlik v obrokih med študentskim in tistim po redni ceni ni bilo. Juha, ki smo jo dobili, je bila goveja, čeprav je v meniju napisana zelenjavna, je pa bila še kar okusna z obilno mero svežega peteršilja. Curry omaka pri glavni jedi je učinkovito razganjala brbončice in lepo dopolnjevala prilogo in piščančji file. Edina pripomba glede glavne jedi je ta, da je bilo omake na pretek, kar pa verjetno za nekatere niti ni pomanjkljivost. Solata je bila v pravšnji meri, z nekaj koruze, sladica pa je le nadomestila neko potrebo po sladkornem balastu. Da povzamemo, iz Ošterije Oljka boste odšli zadovoljnih trebuščkov, saj glede na izid našega eksperimenta študentje v tej restavraciji niso diskriminirani, še več, tolerirani so kot običajni hranilnih vrednosti potrebni državljani.

 

Študentsko kosilo vključuje juho, glavno jed, sadje, 2 dcl brezplačne pitne vode ali brezalkoholni exi-napitek. Glavno jed pa lahko izbirajo med jedmi iz Dnevne ponudbe ali Jedilnega lista. Skratka pri Ošteriji Oljka imajo celo paleto ponudbe hrane, od hladnih predjedi, minešter, vegetarijanskih, morskih, divjačinskih jedi in testenin, zraven katerih sicer v meniju manjkajo dopisi k omakam.

 

P.S. Dovolite mi še nekaj satirične simbolike: Tistemu Golobiču bi lahko kdaj v gobec zarinili oljčno vejico!

 

Gurmansko kritiziral MihaV.



Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=28940