Glasba> Izven zakona

Walkabouts in Scott Matthew
Sreda, 19. 10. 2011

avtor/ica: outlaw

Tokrat v oddaji novi plošči skupine The Walkabouts in Scotta Matthewa ...
thewalkabouts.com
glitterhouse.com

1. CD, 1 (oni) MY DIVINER the walkabouts 5.41
CD outlaws, 1 (on) OUTLAWS bill frisell 4.19
My Diviner, izvrstna pesem, ki nas uvaja v novo ploščo Travels In The Dustland drage nam zasedbe The Walkabouts.
Naslednja pesem z albuma Travels In The Dustland je The Dustlands.
2. CD, 2 (oni) THE DUSTLANDS the walkabouts 4.20
Kot po navadi se tudi tokrat Carla Torgerson in Chris Eckman izmenjujeta pri petju. Ob njiju so v zasedbi še vedno Michael Wells, Glenn Slater in spet in še vedno Terri Moeller, ki se ji je pridružil še življenjski sopotnik Paul Austin, ki se ga spomnimo iz zasedbe Willard Grant Conspiracy, s Terri Moeller pa delata v skupini Transmissionary Six. Mimogrede, o Transmissionary Six bomo gotovo v kratkem še govorili, saj so se – jasno, s posredovanjem Silvija Skoka - lotili priredbe pesmi Everything Under The Sun skupine Hic et Nunc. Za enkrat jo najdete v poskusni izvedbi na youtubeu pod imenom Terri Tarantula.
Včeraj smo v Klubu Cankarjevega doma poslušali Chrisa Eckmana z zasedbo LONG. 16. januarja pa pride Chris Eckman v Kino Šiška s skupino The Walkabouts predstavit novo ploščo. Takrat bosta Terri Moeller in Paul Austin alias Transmissionary Six predskupina in bosta zagotovo izvajala tudi omenjeno pesem Under The Sun skupine Hic et Nunc.
Naslednja pesem z albuma Travels In The Dustland skupine The Walkabouts ima naslov Thin On The Air.
3. CD, 3 (oni) THIN ON THE AIR the walkabouts 4.34
Album Travels In The Dustland skupine The Walkabouts je prvi novi studijski album po šestih letih in po plošči Acetylene. Že takrat je Chris Eckman povedal, da bodo novo ploščo kot skupina The Walkabouts posneli le, če bodo za to imeli dobre razloge. Zatem je sodeloval s tuareško skupino Tamikrest in ko se je nekega dne prevažal po Sahari v Jeepu, ga je prešinilo: Potovanja po prašni deželi. Imel je naslov albuma. Iz njega so prišle besede, iz besed pesmi, iz pesmi vaje s skupino, poskusna snemanja in sedaj novi album. S krogom pesmi, z zaokroženo zgodbo. Dustland ali Prašna dežela ali Dežela prahu je nekje v Ameriki. V Ameriki, kakršna bo v prihodnosti.
Naslednja pesem z albuma Travels In The Dustland ima naslov Every River Will Burn.
4. CD, 4 (oni) EVERY RIVER WILL BURN the walkabouts 6.38
Z albuma Travels In The Dustland skupine The Walkabouts poslušajmo še eno pesem, izvrstno Long Drive In A Slow Machine, nato pa se selimo k naslednjemu ustvarjalcu, Scottu Matthewu.
5. CD, 5 (oni) LONG DRIVE IN A SLOW MACHINE the walkabouts 5.29
6. CD, 6 (on) BLACK BIRD scott matthew 5.16
Black Bird, uvodna pesem z novega, tretjega samostojnega albuma z naslovom Gallantry's Favorite Son avstralskega ustvarjalca iz Queenslanda, sedaj nastanjenega v New Yorku, Scotta Matthewa. Ne zamenjajte ga za britanskega glasbenika Scotta Matthewsa. Scott Matthew je najprej s Spencerjem Cobrinom, ki je igral v spremljevalni skupini Morrisseya, delal pod imenom Elva Snow in leta 2002 objavil EP s tem imenom. Nato je leta 2006 prispeval par pesmi za film Shortbus Johna Camerona Mitchella. Tiste pesmi so se nato leta 2008 pojavile na prvi samostojni plošči, enostavno imenovani Scott Matthew. Naslednje leto je sledila plošča z dolgim naslovom There Is an Ocean That Divides and With My Longing I Can Charge It with a Voltage That's So Violent to Cross It Could Mean Death. Z nje poslušajmo uvodno pesem z naslovom Every Traveled Road.
7. CD, 7 (on) EVERY TRAVELED ROAD scott matthew 4.40
Z albuma There Is an Ocean That Divides and With My Longing I Can Charge It with a Voltage That's So Violent to Cross It Could Mean Death Scotta Matthewa poslušajmo še eno pesem, Community.
8. CD, 8 (on) COMMUNITY scott matthew 3.50
Nedavno je torej Scott Matthew pri nemški založbi ameriške in avstralske glasbe Glitterhouse objavil omenjeno novo ploščo z naslovom Gallantry's Favorite Son. Z nje poslušajmo naslednjo pesem, Buried Alive.
9. CD, 9 (on) BURIED ALIVE scott matthew 4.17
Še zadnja pesem z novega albuma Gallantry's Favorite Son Scotta Matthewa je tista, katere del besedila je plošči tudi dal naslov, Sweet Kiss In The Afterlife.
10. CD, 10 (on) SWEET KISS IN THE AFTERLIFE scott matthew 3.13
Poslušali smo dve novi plošči, objavljeni pri nemški založbi Glitterhouse, Gallantry's Favorite Son Scotta Matthewa in Travels In The Dustland zasedbe The Walkabouts.
Naslednji teden nove pesmi Toma Waitsa, Milko Poštrak pa vas do takrat lepo pozdravljam s še eno pesmijo z albuma Travels In The Dustland zasedbe The Walkabouts, Wild Sky Leverly. Lep pozdrav!
11. CD, 11 (oni) WILD SKY LEVERLY the walkabouts 6.16

Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=29336