Politika> KrOFF

Finančno, ne pa tudi drugače ubog KROFF!
Petek, 15. 9. 2006

avtor/ica: Boris V.

Nekaterim gre še vedno v nos...


... Janša in Drnovšek se prerekata okoli denarja ...

... Mihael Jarc spet nekaj o džamiji ...

... Papež z izjavo razburil muslimane povsod po svetu ...

... Chavez obljublja pomoč Iranu v primeru napada nanj ...

... Španci v Libanonu s prvim kontingentom ...

Jokanje predsednika Drnovška glede finančne ubogosti njegovega urada je že obrodilo sadove. Drnovšek je dejal, da se zaradi pomanjkanja sredstev ne bo mogel udeležiti zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov v New Yorku, Janša pa se je na to že odzval in obljubil, da bodo našli sredstva za pot, če se njegov soimenjak za njo vendarle odloči. S famoznim Drnovškovim romanjem z avtomobilom v Španijo se Janša prav tako ne strinja. Pravi, da bi tja lahko odšel tudi z redno letalsko linijo. Ah, letala so za ljudi, ne za mesije.

Svoje modrosti nam je zopet natresel Mihael Jarc, ljubljanski svetnik Liste za čisto pitno vodo in tudi njen kandidat za župana. Ob tem, da je ocenil, da bodo v ponedeljek mestni svetniki potrdili program prodaje zemljišč v Trnovem, kjer naj bi zgradili islamski kulturni in verski center, je še napovedal, da bo na seji povzročil, da se bo zadeva odvijala na nenavaden način. Po njegovem mnenju se bo okoli centra zagotovo zgodil geto, gre pa tudi za drsenje v demografski samomor.

Problema s sabo in muslimani pa nima le Jarc. Z njimi se ne razume ravno najbolje niti ex-pripadnik hitlerjugenda, papa Ratzinger. Med nedavnim obiskom v rodni Nemčiji je razburil s citiranjem bizantinskega cesarja Manuela drugega in sicer: “Pokaži mi, kaj je novega prinesel Mohamed, in videl boš le slabo in nečloveško vero, ki jo narekuje pa širi z mečem.” Zaradi tega je že pod vprašajem papežev obisk Turčije napovedan za konec novembra, pakistanski parlament pa zahteva opravičilo.

Nekateri se žalijo, drugi obljubljajo zvestobo. Venezuelski predsednik Chavez je napovedal podporo Iranu, če bo prišlo do napada nanj zaradi njihovega jedrskega programa. Kot pravi Chavez: ”Iranu grozi nevarnost. Obstajajo načrti za napad nanj. Upamo, da se to ne bo zgodilo, vendar smo z vami, tako kot smo s Kubo.” Ne ve se sicer, kako naj bi Venezuela lahko pomagala Iranu, najverjetneje bi v primeru napada Združenim državam prekinila dobavo nafte.

Obljube pa držijo Španci. Vsaj glede namestitve svojih vojakov v Libanonu. Prispel je prvi kontingent španskih sil, ki naj bi v okviru sil Združenih narodov delovale na jugu Libanona. Španija bo prispevala tisoč sto vojakov, prispelo pa jih je že petstosedemdeset. Španija bo izmed evropskih držav za Italijo in Francijo poslala največ vojakov.


Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=9887