Politika> KrOFF

Za svobodo živali boreči se KROFF!
Petek, 29. 9. 2006

avtor/ica: Boris V.

Ajt, grem jst!


... Generalni sekretar NATO pakta miri Rusijo in Gruzijo ...

... Turški premier noče prekinitve ognja s strani kurdskih upornikov ...

... V Izraelu bomba zahtevala žrtve ...

... Poljski premier se spreneveda ...

... Iz ljubljanskega živalskega vrta pobegnila antilopa. Čist res ...

Generalni sekretar NATA Jaap de Hulahup Scheffer je Rusijo in Gruzijo pozval k zmanjšanju napetosti v njunem sporu, ki je, kot smo danes že poročali, sledil gruzijski aretaciji petih ruskih častnikov zaradi vohunjenja. Ruski obrambni minister Sergej Ivanov je Gruziji očital, da hoče konflikte reševati z orožjem nato pa zaprositi za članstvo v NATO paktu. Kljub sporu med Rusijo in Gruzijo, je Ivanov dejal, da njegova država ni sodelujoča stran v tem konfliktu.

Turški premier Tayyip Erdogan je zavrnil četrtkov poziv zaprtega vodje kurdskih upornikov Abdullaha Očalana Kurdski delavki stranki, naj razglasi prekinitev ognja. Erdogan pravi, da lahko prekinitev ognja razglasita le dve državi, teroristična organizacija, kar kurdska stranka po njegovem je, pa lahko po njegovem le preda orožje. Za vprašati se je, ali je prekinitev sovražnosti res v interesu Turčije, kot sama to trdi.

Prekinitev ognja pa je še vedno samo sen na Bližnjem vzhodu. V izraleskem mestu Rišon Lezion južno od Tel Aviva je eksplodirala avtomobil-bomba in zahtevala eno smrtno žrtev in štiri ranjence. Umrla naj bi oseba, ki je prenašala eksploziv, tiskovni predstavnik policije Miki Rosenfeld pa ni mogel potrditi, ali je šlo za terorizem ali za klasično kriminalno dejanje.

Lahko pa se potrdi terorizem v Iraku. V neki bagdadski četrti so neznanci umorili svaka in nečaka glavnega sodnika na sojenju Sadamu Huseinu Mohameda al Urajbija al Kalife. Predstavnik iraške vlade Ali al Dabag ni mogel povedati ali bo smrt v družini vplivala na proces, vendar kolikor ve, sodnik ostaja na svojem položaju.

Na svojem položaju se zaenkrat trdno drži poljska vlada. Kljub posnetku, ki ga je pred par dnevi predvajala zasebna televizija TVN, ki razkriva očiten primer podkupovanja in političnega mešetarjenja s strani državnega sekretarja, premier Jaroslaw Kaczynski še ne vidi razloga za predčasne volitve. Proti dejanju vlade je začuda javno protestirala le peščica - očitno udomačenih - Poljakov.

Nikakor pa ni bila dovolj udomačena 150 kilogramska antilopa, ki je danes pobegnila iz ljubljanskega živalskega vrta. Antilopa jo je ubrala v smeri Brda oziroma zahodne obvoznice in na svoji poti že poškodovala nič hudega sluteči avto. Strokovna direktorica vrta Barbara Mihelič poziva ljudi, naj se ubežnici ne približujejo in naj pokličejo policijo. Žival je namreč močna, ima visoke in ostre rogove, še posebej pa ji teknejo študentje brez statusa.


Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=9999