Medredakcija

Evrolončnica: Avstrija - juha s fritati
Petek, 30. 4. 2010

avtor/ica: Peter

S tem petkom raziskujemo posebnosti avstrijske kulinarike...

Juha s fritati
Tokrat boste slišali, kako se pripravi klasično dunajsko kosilo. V prvem delu, vam bomo pripravili govejo juho s fritati, naslednji teden pa vas čaka takoimenovani Tafelspitz, jed, ki ne sme manjkati na nobenem jedilniku pristne dunajske gostilne.
Juha s fritati je zelo razširjena po vsem avstrijskem prostoru in tudi Slovenci jo radi jemo. Najbolje pa se prileže, če žeznjo potrosimo na sveže nasekljan drobnjak ali peteršilj. Poleg mesa se za juho po navadi kuhajo tudi kosti, ki poskrbijo za to, da se razvije tipičen okus klasične goveje juhe. Če vam je všeč bolj krepak okus, potem lahko juho tudi začinite s sojino omako, ki dodatno poskrbi za temno barvo.

 



Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=23430