Medredakcija

Evrolončnica: Austrija - Tafelspitz
Petek, 7. 5. 2010

avtor/ica: Peter

Tokrat o priljubljeni glavni jedi klasične dunajske kuhinje...

Tafelspitz
Prejšnji teden ste slišali, kako se pripravi pristna goveja juha s fritati, danes pa bomo v drugem delu pripravili Tafelspitz, eno najbolj priljubljenih jedi klasične dunajske kuhinje.
Tafelspitz ni nič drugega kot dobro goveje meso, s katerim smo prejšnji teden pripravili govejo juho. To meso lahko za Tafelspitz narežete ali na tanke, ali pa čisto rustikalno na debele rezine, zaradi mehke konsistence dolgo kuhanega mesa bo oboje dobro teknilo. Kot priloga se Tafelspitzu po navadi doda pražen krompir, dodatno pa obstajajo tudi razne omake.

 

 

 

 



Arhiv Spletne strani Radia Študent Ljubljana 89,3 MHz
http://old.radiostudent.si/article.php?sid=23527