Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Boj mezdnikov in ponovno Galerija (2237 bralcev)
Torek, 24. 11. 2009
RKHV vajenci...premiera filma Kapitalizem Stre Šole Želimira Žilnika...

...v Celju otvoritev irske komedije...

...Moderna Galerija končno spet med nami...
V Kinodvoru bo danes premiera igrano-dokumentarnega političnega filma Kapitalizem Stare Šole legendarnega srbskega režiserja Želimirja Žilnika. Film se ukvarja s posledicami modernega nebrzdanega kapitalizma, ki po režiserjevih besedah Srbijo »vrača v fevdalizem 19. stoletja«. Pa ne samo Srbije. Filmu bo sledila okrogla miza o razrednem boju danes, ki se je bodo udeležili vodilni družboslovci Rastko Močnik, Jože Mencinger, Lev Centrih, Jože Vogrinc, Ciril Oberstar in Primož Krašovec, skupaj z režiserjem. Želimir Žilnik nam je imel o svojem filmu povedati naslednje.

Danes bo v Slovenskem ljudskem gledališču v Celju otvoritev predstave »Zastave« irske dramaturginje Bridget O'Connor. Lahkotna komedija, snov za katero je avtorica po lastnem pričevanju črpala iz otroštva, se odvija na zanikrni, zakotni irski plaži kot dialog med dvema reševalcema. O predstavi smo na kratko in jedrnato povprašali upravnico SLG Tino Kosi.

Danes ob osmih zvečer po predolgi prostorski dislokaciji svoje prostore ponovno odpira ljubljanska Moderna Galerija in sicer z razstavo Zorana Mušiča iz privatnih zbirk. Zaradi nekaterih spatialnih anomalij v prostor-času nam uprava Moderne Galerije zaenkrat še ni mogla podati izjave, obisk pa vam vsekakor priporočamo.

Novičil je Jan, malo pa tudi Bojan


Komentarji
komentiraj >>