Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
romska oddaja anglunipe (1999 bralcev)
Nedelja, 7. 3. 2010
haristV oddaji boste slišali o dogodkih, ki so se odvijali na 5. zasedanju romske organizacije ERTF v Strassbourgu, o odstopu Muca z mesta predsednika Sveta romske skupnosti.... V glavnem deležni boste najnovejših novic iz romskega sveta. da o glasbi ne govorimo... do slišanja. vaš haris

Klik do poslušanja oddaje!!!
NOVICE


STRASSBOURG; 24.02.2010-26.02.2010

V Strassbourgu se je odvijalo peto zasedanje romske organizacije ERTF, katerega se je poleg ostalih romskih predstavnikov iz EU, udeležil tudi romski delegat iz Slovenije v Svetu Evrope g. Haris Tahirović, ki je opozoril na romsko problematiko v RS.
Govora je bilo predvsem o diskriminaciji, izključevanju in nasilju nad Romi v Evropi in Svetu. Na zasedanju je bil prisoten tudi g. Thomas Hammemberg, kateri je bil zgrožen nad dejanji, ki se izvajajo nad Romi, predvsem na Kosovu, Madžarskem. Podal pa je tudi mnenje glede situacije Romov v Sloveniji oz. glede zakona, ki Rome ločuje na avtohtone in priseljene. Povedal je, da je takšna delitev nedopustna in sramotna za RS. Romi so eno ljudstvo in se jih ne more deliti, zato bo potrebno zakon spremeniti oz. se bo morala vlada s tem zakonom o romski skupnosti dodatno ukvarjati in zakon nemudoma spremeniti.
Delegati so opozorili na holokavst, ki se je zgodil nad Romi med II. svetovno vojno. Položili so venec pred spomenik žrtvam holokavsta in opozorili, da se to ne sme pozabiti kakor tudi ne ponoviti.


Komentarji
komentiraj >>