Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Kulturne novice, pod obvezno! (2950 bralcev)
Ponedeljek, 15. 11. 2010
RKHV vajenci... ob 18. uri otvoritev pregledne razstave ob 40-letnici gledališča Glej v Slovenskem gledališkem muzeju ...

... ob 19. uri v Cankarjevem domu predavanje dr. Rastka Močnika - "Dispozitiv/Umetnostne prakse in revolucionarna praksa ...

... otvoritev knjižnega sejma Frankfurt po Frankfurtu v knjigarni Konzorcij ...
V Gledališču Glej gledajo že 40 let! Najstarejše neinstitucionalno gledališče v slovenskem prostoru bo okroglo obletnico svojega delovanja proslavilo s tridnevnim praznovanjem. Začetku zabave se lahko pridružite ob 18. uri na otvoritvi razstave Glej, 40 let v Slovenskem gledališkem muzeju. V naslednjih dneh pa se bosta odvila še pogovor s sopotniki Gleja in predstava avtorja in izvajalca Kristjana Mucka. V gledališču, ki je spočetka v svojem imenu nosilo tudi pridevnik eksperimentalno, naj bi po besedah enega izmed njegovih soustanoviteljev, Zvoneta Šedlbauerja, takrat »šlo za poskus delati tisto, česar ni bilo mogoče početi drugje«. Meja se v svoji praksi dotika še danes, pregled njegove zgodovine pa sta v obliki dokumentarne razstave pripravila Samo Gosarič in Ana Perne. Slednja pa nam je zaupala tudi nekaj več o sami razstavi:

V sklopu Maskinih refleksij sodobne scenske umetnosti, seminarja sodobnih scenskih umetnosti, pa se ob 19. uri v Cankarjevem domu odvija 1. javno predavanje. Dr. Rastko Močnik bo na temo »Dispozitiv/umetnostne prakse in revolucionarna praksa« komentiral protislovje sodobne umetnosti v navezavi s sodobno obliko kapitalizma. Si lahko obetamo nastavek za razvezo sodobne umetniške produkcije od kapitala? Več o samem predavanju in prihodnjih dogodkih v okviru seminarja nam je povedala vodja Maskinega izobraževalnega programa, Jasmina Založnik:


Danes se, kot vsako jesen, ponovno odpira prodajna razstava knjig »Frankfurt po Frankfurtu«. Sejem bo tokrat potekal v prenovljeni in razširjeni knjigarni Konzorcij, kamor boste lahko vstopili brezplačno. Letos je poudarek na argentinski knjižni produkciji, saj bo na ogled več kot 70 knjig z različnih področij, povezanih z gostujočo deželo. Poleg aktualnih naslovov s frankfurtskega sejma bo v središču pozornosti tudi največja neodvisna založba Verso.

Novice pripravili Jovita in Iza.


Komentarji
komentiraj >>