Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
BAGETEK CAFE Z ENIM eF (1628 bralcev)
Petek, 14. 1. 2011
MarkoO



Majhna luknja pod Kozolcem na Bavarskem dvoru, ravno pred slovitim Mercatorjem, kjer ljubljanski srednješolci ob petkih zvečer nakupujejo poceni alkohol. Nekoč globalni Subway, danes lokalni Bagetek Cafe z enim f-jem. Sendviči z vsebino sumljivega izvora, a vseeno drugačni od večine - so namreč sveže pripravljeni na licu mesta in ne podlegajo trendu industrijske izdelave.

Ob vstopu v prostor te ne pričaka nič posebnega. Nekaj miz na levi, nekaj na desni, nekaj pa v zgornjih prostorih, kamor se lahko človek za hip umakne pred vsakdanjim vrvežem in ostane sam s seboj, v intimi s svojim sendvičem. Vendar sendviči niso vse kar Bagetek Cafe ponuja - tu so še burgerji, solate, juhe, jogurti in sladoled. Tisti dan, ko je naša ekipa obiskala Bagetek Cafe, so poleg vsega naštetega ponujali še čisto pravi Cordon Bleu. Kakopak v sendviču.

Ker smo pri Radiu Študent še zmeraj nekoliko bazični in se radi zadovoljimo s preprostim, smo raje naročili sendviče. Na študentski bon lahko dobiš kar dva, poleg tega pa ti za povrh ponudijo še čokoladni rogljiček, ki ti ga na prošnjo tudi pogrejejo v mikroveli. O sendvičih ni kaj dosti povedati - na izbiro jih imajo približno deset vrst, ki vse posegajo v večno klasiko, torej vsebujejo pršut, suho salamo, tunin namaz ali zgolj zelenjavo. Nič posebnega, vendar kaj tako posebnega bi študent pravzaprav potreboval. Smo že omenili, da so sveže pripravljeni?

V Bagetka, kot mu ljubkovalno pravijo študentje, zavijte, če nimate ravno veliko časa in bi radi z nečim na hitro zapolnili praznino vaših želodcev. Za tistih 1,41 EUR, kolikor stane študentski bon, Bagetek Cafe opravi nalogo prekleto dobro.

Iz sendvičev je samo za vas znanost delal MarkoO.

 



Komentarji
komentiraj >>