Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Dan IPv6 (3351 bralcev)
Sreda, 8. 6. 2011
AnžeRadio Študent sodeluje v svetovnem dnevu IPv6. Kot ena prvih organizacij
v Sloveniji je bil s pomočjo Arnesa dosegljiv preko protokola IPv6
(spletna stran in radio v živo) že od oktobra 2009.

Radio Študent sodeluje v svetovnem dnevu IPv6. Kot ena prvih organizacij v Sloveniji je bil s pomočjo Arnesa dosegljiv preko protokola IPv6 (spletna stran in radio v živo) že od oktobra 2009.

O svetovnem IPv6 dnevu.


Google, Facebook, Yahoo, Akamai in Limelight Networks so le nekatere izmed večjih organizacij, ki bodo 8. junija 2011 za 24 ur preizkusno ponudile svoje spletne vsebine preko protokolov IPv4 in IPv6. Cilj svetovnega dneva IPv6 je spodbuditi organizacije v gospodarstvu (ponudnike internetnih storitev, proizvajalce strojne opreme in operacijskih sistemov, spletna podjetja ter ponudnike spletnih vsebin), na pripravo svojih storitev za prehod na protokol IPv6, saj je naslovov IPv4 na najvišjem nivoju že zmanjkalo.

Pridružite se nam pri enodnevnem preizkusu in tako prispevajte k hitrejši uvedbi IPv6

Zaloge IPv4 naslovnega prostora IANA so pošle že na začetku meseca februarja. Če ne bomo pravočasno ukrepali, lahko s tem močno povečamo tveganje za višje stroške ob uvedbi novega protokola in predvsem tudi omejimo dostopnost in funkcionalnost vsebin za uporabnike interneta. Tako vam svetujemo čim hitrejšo prilagoditev sistemov na protokol IPv6. Protokol IPv6 zagotavlja tudi več kot 4 milijarde-krat več naslovnega prostora kot IPv4.

Protokol IPv6 v veliki meri že uporabljajo v številnih večjih omrežjih, vendar pa nikoli še ni bila omogočena splošna uporaba na svetovni ravni. Svetovni dan IPv6 bo pomagal vsem tistim, ki skušajo vpeljati nov protokol, predvsem z informacijami o obnašanju IPv6 pri večjem obsegu delovanja. Tako želimo pripomoči k hitrejši vpeljavi novega protokola.
Zaveza večjih podjetij k udeležbi in omogočanje 24-urnega dostop do njihovih vsebin (vidni AAAA DNS zapisi za njihove produkcijske servise) predstavlja veliko spodbudo za ostale ponudnike spletnih vsebin, da se preizkusnemu dnevu pridružijo.

Kako se lahko temu dnevu pridružite slovenska podjetja?
Zavod Go6 je bil izbran za lokalnega koordinatorja na področju Slovenije. Na svojih spletnih straneh sproti objavlja seznam podjetij, ki bodo sodelovala na dnevu IPv6. Kako se prijaviti in uvrstiti na seznam sodelujočih, lahko izveste s klikom na povezavo z navodili.

vit: DanIPv6Komentarji
komentiraj >>