Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Glasba/ Huda ura

roke raztegujejo logični prostor



Tale prispodoba mi je dolgo služila razumevanju notranje dinamike - notranjim nestrinjanjem in nasprotovanjem na Radiu Študent. Takole jo je treba razumeti: če štirje ljudje bolj ali manj enakovredno nategujejo rjuho, je ta lepo razprostrta. Rjuha je seveda metafora delovnega prostora, prostora aktivnosti. Če eden izpusti svoj konec, se delovni prostor zmanjša na polovico, če le še dva držita, pa razgrnjeni prostor izgine.

Drugačna metaforika: človeški prostor (prostor njegovih aktivnosti) nastane z raztegom sicer nedoumljivega zakrivljenega prostora (brez pomenov) na nasprotujoče se veličine (malo -veliko, prav - narobe, gori - doli, dobro - slabo,...). To je dualistični princip, ki ga potrebujemo zaradi nujnosti sprejemanja odločitev. Ta raztegnjeni prostor je logični prostor (-> "zemlja je ravna")...

[ nazaj ]