Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nasipov sit KROFF! (3385 bralcev)
Sreda, 4. 10. 2006
Boris V.Mura kmalu z obnovljenimi nasipi?


... Nasipi na Muri naj bi se začeli obnavljati jutri ...

... Putin oster do Gruzije ...

... Južna Koreja zaskrbljena zaradi posledic napovedi Severne Koreje ...

... Palestinski predsednik priznal konec pogajanj s Hamasom ...

...Status Kosova znan morda šele po srbskih parlamentarnih volitvah ...

Stalna slovensko-hrvaška komisija za vodno gospodarstvo je sprejela operativni dogovor o delitvi del pri sanaciji nasipa na Muri na odseku Kot-Hotiza. Tako naj bi se dela na nasipu začela v četrtek, saj, kot pravi državni sekretar na ministrstvu za okolje Marko Starman, tehničnih preprek več ni. Tudi vodja hrvaškega dela komisije Zdravko Krmek je z dogovorom zadovoljen, dodal je še, da bi lahko celoten nasip obnovili v devetdesetih dneh. Čas teče.

Ruski predsednik Putin se je vživel v vlogo žrtve in opozoril Gruzijo, naj Rusiji ne grozi. Poleg prometne in poštne blokade, ki velja od torka, imajo v ruski Dumi namen sprejeti zakon, ki bi Gruzijcem, ki živijo v Rusiji, prepovedal pošiljanje denarja v Gruzijo. Ker živi četrtina od štirih miljonov Gruzijcev v Rusiji, bi to pomenil velik udarec za gruzijsko gospodarstvo. Ruska policija je tudi poostrila nadzor nad restavracijami in hoteli v središču Moskve, ki so v lasti Gruzijcev.

O krizi na korejskem polotoku zaradi napovedi Severne Koreje, da bo nadaljevala z jedrskimi poskusi, smo že poročali. Namestnik južnokorejskega zunanjega ministra Yo Myung-hwan meni, da bi lahko zaradi severnokorejskih groženj začela razvijati jedrsko orožje tudi Japonska. Kljub morebitnim novim poskusom, pa naj Južna Koreja vendarle ne bi razmišljala o kakšnih vojaških protiukrepih.

Palestinski predsednik Mahmud Abas je sporočil, da so pogajanja s Hamasom o zmernejši palestinski vladi propadla. Pozval je tudi k sestavi nove vlade, da bi tako ustavili medpalestinsko nasilje, ki je v zadnjih treh dneh povzročilo deset smrti. Kot pravi Abas »ni trenutno nobenega dialoga« in dodal, da morajo začeti od začetka. Abas ni želel napovedati, ali bo uporabil svojo ustavno pravico in vlado razpustil. Vrata so, kot pravi, vsa odprta.

Posebni odposlanec Združenih narodov za pogajanja o prihodnjem statusu Kosova Martti Ahtisari je napovedal, da bo mogoče svoje plane s to pokrajino obelodanil kasneje, če bodo parlamentarne volitve v Srbiji decembra. Srbski premier Koštunica se je na to že ostro odzval. Stališče mednarodne skupnosti je, da je treba proces reševanja statusa Kosova končati do konca leta. Mimogrede, NATO je v nekem kosovskem gozdu našel štiristo kilogramov eksploziva.


Komentarji
komentiraj >>