Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

X-Machina
Shed, Vessel, Monolake (611 bralcev)
Petek, 4. 5. 2012

Tokrat pregled zgolj techno klonov, začenši z Vessel na Left Blank, ki odzvanja nekje med Actress in Andyjem Stottom, Shed v še eni preobleki, tokrat retro potovanje kot The Traveller na Ostgut-Ton, soliden, svež techno-drone ropot na založbah Blueprint in Killekill, vabilo v Šiško pa z albumom Momentum iz 2003 g. Henkeja oz. Monolake.

Playlista... >>

komentarji

Dočakali nov album Actress (562 bralcev)
Petek, 27. 4. 2012

Avtor enega najboljših albumov v 2010, mešanim na žaru Splazsh, nas je nedavno razposajil s predelavami na Shangaan serialki, ta teden pa se je končno vrnil v LP formatu. Actressov R.I.P. je sicer manj kaotičen od predhodnikov, pod 4x4 introspekcijo pa še vedno bogato brbota, sam novi finoči pravi "kul klasika za moderno generacijo", tej klasiki dodajamo še nove podvige že dodobra seciranega Traxmana, temačni house Yora, Mills/Hood tribute band Linzatti itd.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

2562, Untold, Lucy...  (558 bralcev)
Petek, 20. 4. 2012

2562 po lanskem Fever LP-ju tokrat v zadržani vzhodnjaški formi z Air Jordan EP-jem, zadržan a zelo fin je tudi Lucy z Banality of Evil na njegovi založbi Stroboscopic Artefacts, preverjamo še Untoldov umazan povratek na Hemlock, kanadske industrijske uberlorde Orphx.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Sendai, Ancient Methods, Dark Sky (554 bralcev)
Petek, 13. 4. 2012

Techno veterana Peter Van Hoesen in Yves De May sta kot Sendai na albumu Geotope zreducirala svojo techno eksperimentalo do kosti, Ancient Methods in Mulero remiksirala Agony Forces, gruvi klokstep tria Dark Sky in fine, deep predelave Perca. Toliko o novostih.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Razpihajmo techno hajp okoli Shifted (605 bralcev)
Petek, 6. 4. 2012

Založba Luke Slaterja Mote-Evolver z izdajo nahajpanega LP prvenca (kao) anonimnega producenta Shifted nadaljuje v polovičarskem slogu, saj si slednji s sicer ultra spolinarim zvokom prebogato sposoja ne le iz kanona ala Regis in Random Logic, temveč tudi od sodobnikov, Claro Intelecto dokaj vljudno z LP-jem na Delsinu, kosmat industrial techno pa z veteranom Kareemom.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

50 Weapons zvišuje stavo (567 bralcev)
Petek, 30. 3. 2012

Založba dua Modeselektor nadaljuje z nadvse fino a že nekoliko preveč shajpano in "all-star" selekcijo. Podobno velja tudi za LP prvenec Transistor Rhythm, avtorja lepljivega hitiča Footcrab in botra čikaškega ghetto klona oz sloga Footwork, Addison Groove-a, ki ne dosega lastnih šeškajočih standardov. Čekiramo še kulturološko ghetto analizo legende DJ Assaulta in Take It In The Face, germanski electro z Das Musterjem, italo nostalgija s Fockewulf... >>

Tilen L, komentarji

Roman Lindau, I-F, Hazylujah (641 bralcev)
Petek, 23. 3. 2012

Nekaj sveže in malo manj sveže trde berlinske noge Romana Lindaua pred njegovim nastopom na Metelkovi, teden dni pred obiskom nizozemskega electro/acid/italo fotra I-F-a brišemo prah z založb Clone in Disko B, trippy machine funk newcomerja Hazylujah na Delsinu in nov, neoporečen electro via Versalife in Convextion.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Novi Monolake, Conforce, Xhin... (564 bralcev)
Petek, 16. 3. 2012

Nov album Monolake naslovljen Ghosts temačnejši od predhodnika Silence, ki naj bi predstavljal začetek trilogije, Singapurec Xhin po albumu na Stroboscopic Artefacts še naprej v nevrotični techno/idm formi, Conforce in Gesloten Cirkel uživata na Clone, remix od Actress pa tudi nikoli ne škodi.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Afterhour LP Donata Dozzyja in Neela (563 bralcev)
Petek, 9. 3. 2012

Počasni in hipnotični LP after fotra Donata Dozzyja in Neela pod imenom Voices From the Lake se (dovolj) zadržano spogleduje s trensi melodiko, Redshape iz detroitskega na čikaški prepih, kislo še s SFV Acid na 100% Silk, acid house arhiv pa z Fingers Inc in Chip E-jem.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Actress, Ugandan Methods in Surgeon (627 bralcev)
Petek, 2. 3. 2012

V prvi polovici novosti z Actress, ki je remiksiral Shangaan Electro, ravno ko je seriji na Honest Jon's pričela pojenjati sapa, relativno vljudni nov Unbalance, Byteone ne more rešiti progi veteranskega dueta VCMG, novi brutalni Ugandan Methods na seksi roza vinilki, pred njegovim nocojšnjim nastopom v F Klubu pa še nekaj čvrstosti Surgeona. >>

Tilen L, komentarji

Po dolgem času Shed (594 bralcev)
Petek, 24. 2. 2012

Dve leti po rejverskem techno-bass-idmiš mejniku The Traveller Shed ponovno pod svojim najboljšim imenom, tokrat s kao "post-techno" EP-jem na vedno bolj zvezdniškem 50 Weapons dua Modeselektor, ki bo kot kaže gostil njegov težko pričakovani tretji dolgometražec. Za razpadajoč deep house bo zadolžen Madteo na novi založbi Joya Orbisona, sicer strogi Sigha z nekoliko bolj liričnim technom na Hot Flush, standard Mike Parkerja in jezen arhiv z British Murder Boysi pred Surgeonom v DJ Seansi. >>

Tilen L, komentarji

Novi Burial, Andy Stott, Objekt... (613 bralcev)
Petek, 17. 2. 2012

Burial se po enem letu in Street Halo vrača na Hyperdub s presenetljivo dolgimi in pričakovano epskimi komadi, "hipster house" dua Blondes dobil predelave, med drugimi tudi počasno razgradnjo favorita Andyja Stotta, Objekt s šele tretjo izdajo tokrat na Hessle Audio nadaljuje pohod s svojimi dub-step kloni in v finiš še acid eleganca Paula De Laca.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Leila, Pinch, Kareem... (576 bralcev)
Petek, 10. 2. 2012

Veseli smo nove Leile na Warpu, malo manj nas veseli bogato gostovanje Mt. Simsa na njenem LP-ju U&I, Dadub z značilnim kovinskim gromom na Stroboscopic Artefacts, Pinch se vrača na Swamp81, T++ pa (k sreči) očitno le še ni povsem v penziji. Arhivski finiš z industrial techno legendo Kareemom via berlinski Zhark. >>

Tilen L, komentarji

Techno močvirje in detroitski romanticizem (706 bralcev)
Petek, 3. 2. 2012

V globoko techno močvirje bomo zagazili s končno novim Clarom Intelectom na Delsinu, ki je podobno upočasnjen a bolj zasanjan kot kolega z Modern Love, Andy Stott, čvrsto s svežim remiksom Silent Servanta in Pfirterjem, detroitska nostalgija s po (pre)dolgem času ponatisnjenim detroitiš/IDM aliasom Luke Slaterja globoko iz devetdesetih aka 7th Plain, še dalj nazaj pa z legendarnim EPjem Model 500 - Ocean to Ocean. >>

Tilen L, komentarji

Preverjene electro novosti s Stingrayom in ERP (658 bralcev)
Petek, 27. 1. 2012

V prvi polovici oddaje hladna elektrifikacija z novostmi čvrstih veteranov ala Stingray in ERP, plus nadebudni Versalife, nič manj hladno pa s techno in tech-step odvodi v režiji T++, Answer Code in na novo izbrskani Mike Parker iz devetindevetdesetega. >>

Tilen L, komentarji

Techno bera via Morphosis, Perc, Hotflush... (629 bralcev)
Petek, 20. 1. 2012

Depresivno postnovoletni in strogo tehnični pregled bomo začeli pri sestrični založbe Frozen Border, Black Sun Records in primerno ledenemu EP-ju anonimnih AnD, veliki a prijazni Libanonec jo je zagodel na Dekmantel, Londončan Perc žeži na svoji Perctrax in Electric Deluxe, konkretno techno obarvana izdaja na Hotflush ter še en klasicizem na MDR, tokrat Dettmannov frend Wincent Kunth.

Playlista+posnetek oddaje... >>

Tilen L, komentarji

Nova Drexciya po desetih letih (718 bralcev)
Petek, 13. 1. 2012

Deset let od smrti Jamesa Stinsona in dvajset let od prve izdaje Stinsona in Donalda pod imenom Drexciya so pri Clone Records obeležili z njuno prvo izdajo od Grava 4 na isti založbi leta 2002. Gre sicer za kompilacijo trinajstih komadov, ki so se nabrali na izdajah med leti 92 in 97 na založbah Submerge, UR, Warp, Replex itd (+ en neizdan). Historičnemu pregledu zvoka, ki ga je ob tej priložnosti ojačal Alden Tyrell, sledijo še novosti iz Detroita na FXHE, mastni Blawan in svež electro mrak z The Exaltics. >>

Tilen L, komentarji

D'Marc Cantu, EQD, Nitz (881 bralcev)
Petek, 6. 1. 2012

Prvi petek v novem letu in že brodimo po seriji svežih izdaj začenši z dolgo pričakovanim LP-jem "neochicago" umazanije ameriškega acid producenta D'Marc Cantuja na omiljeni Creme Organization, Shed izdal CD zbirko svojih EQD orodij, svež electro via Jon Convex in Versalife, najpomembnejši ponatis zadnjega leta prihaja s Clone-a, govorimo seveda o pravilni kompilaciji Drexciya - Journey Of The Deep Sea Dweller I, za finiš pa še dubby in mikro melanholija domačega Nitza.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Še en pogled nazaj (734 bralcev)
Petek, 30. 12. 2011

Po techno LP reminiscenci iztekajočega se leta se v zadnji oddaji brez teženja in analiziranja obračamo še k bolj abstraktnim, bass, dubstep in (semi)techno odvodom, ki so nas masirali tudi v X Machini, začenši s Kangding Rayem, Zombyjem, Kuedom, Shackletonom, 2562...

Playlista...
Oddaja v celoti! >>

Tilen L, komentarji

Techno reminiscenca (783 bralcev)
Petek, 23. 12. 2011

V predzadnji oddaji letos se obračamo k enajstim (semi)techno dolgometražcem, ki so se nam v iztekajočem letu najbolj vtisnili v spomin in trdi disk. Skoraj vse smo prevrtali že med letom, stezosled: Omar-S, Lucy, Anstam, PAS, Emptyset, Surgeon, Byetone, Xhin, Perc, The Fear Ratio in Andy Stott.

Playlista...
Oddaja v celoti! >>

Tilen L, komentarji

Marcel Dettmann, A Made Up Sound, DVS1...  (1185 bralcev)
Petek, 16. 12. 2011

V tokratni techno Machini vozimo samo nepretenciozne EP-je, začenši na Kliketure z berlinsko, omehčano techno industrijo Billa Youngmana, nova izdaja Američana DVS1 na založbi Ben Klocka, ki ga je lani potegnila iz anonimnega močvirja, končno nov A Made Up Sound (aka dub-step pionir 2562), Dettmann remiksiral Morphosisev hitič, Rrose pa ponovno besni na Sandwell Districtu.

Klik do oddaje! >>

Tilen L, komentarji

Clone klasike in sveže tehnikalije (777 bralcev)
Petek, 9. 12. 2011

Kasnejšemu večeru v Menzi primerno rolamo nekaj osebnih favoritov in klasik z rotterdamske založbe Clone. Pričeli bomo pri new wave-u in preko Chicaga in Detroita končali pri sodobnih, nizozemskih basovskih odvodih, v drugi polovici pa sveže tehnikalije via Actress (napoved LP-ja na Honest Jon's) in epski Shed oz. EQD. >>

Tilen L, komentarji

Zomby z ostanki na 4AD (788 bralcev)
Petek, 2. 12. 2011

Prihajajo Zombyjevi "b sides" oz. ostanki odličnega LP-ja Dedication na 4AD, techno veterana Ruskin in Broom se kot The Fear Ratio obračata k zgodnjim Plaidom in AE in k sreči zvenita bolj kot Ruskin solo, pred Clone večerom preverjamo še njihove acid izdaje in zaključujemo analordno. >>

Tilen L, komentarji

Pinch & Shackleton, Powell, Conforce... (703 bralcev)
Petek, 25. 11. 2011

Na Honest Jon's Records nadaljujejo s sladkiši. Pred izidom težko pričakovanega drugega albuma Actress so presenetili s pionirskim dub-step duetom Pinch&Shackleton, ki pa zveni bolj kot nov Shackleton, kar ni nujno slabo. Preverjamo še novo redukcionistično londonsko založbo Diagonal, ki je že na prvi izdaji ujela Regisov "post Sandwell" remiks, izšel pa je tudi zadnji del techno serialke Inertia.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Singapurski techno odvodi s Xhinom (822 bralcev)
Petek, 18. 11. 2011

Sočna bera techno dolgometražcev se letos noče končati. Tokrat preverjamo prvi album Lee Xhina na aktualni berlinski založbi Stroboscopic Artefacts, kjer si je Singapurčan dal duška in se presenetljivo ter odkrito spogleduje z IDM-om in Aphexom, ne more pa se izogniti primerjavam s čvrstim LP predhodnikom šefa založbe Lucyja. Vrtimo tudi vedno kul jacking izdaje na Creme Organization, zadnji Sandwell District in ambientalo Dadub.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Novi Byetone, remiks Plaidov... (872 bralcev)
Petek, 11. 11. 2011

Drugi album Byetonea na Raster Noton z nekaj retro žaganja, remiksi enega bolj prijetnih LP presenečenj letos, Percove komade so med drugimi obdelali The Black Dog in ASC. Za electro fetišiste sta poskrbela Heinrich Mueller in Cestrian, novi projekt Britancev Ruskina in Brooma pa so z remiksi naznanili Deadhand in veterana Plaid.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Space Dimension Controller v čvrsti detroitski formi (868 bralcev)
Petek, 4. 11. 2011

Irski posebnež SCD je na priznani R&S izdal kao "preddel" svojega LP debija, vendar enajst komadov pod skupnim naslovom The Pathway To Tiraquon 6 zveni kot najboljši techno dolgometražec iz Detroita letos. Ob mutacijah Juana Atkinsa in posvetilu Mad Mike-u pregledujemo že drugi LP mladeniča BNMJN-a iz Bournemoutha pri Rush Hour letos, špegamo pa še k žilavima Legoweltu in Redshape-u.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Luke Slater žogo vrača mladcem (831 bralcev)
Petek, 28. 10. 2011

Dve leti po obuditvi svojega najbolj klavstrofobičnega projekta se Slater vrača na O-Ton z drugim jeznim Planatery Assault Systems dolgometražcem in podobno kot Surgeon vrača žogico mladcem via Lucy in Perc. Manj ekscesen od predhodnika a toliko bolj precizen album The Messenger ne odkriva tople vode ampak se z minimalističnim technom rokuje tako čvrsto, da pozabimo na letnice in se med spustom v prešvican Berghain spomnimo tudi nekaterih največjih detroitskih reduktorjev. Zanimivi tudi remiksi Xhina... >>

Tilen L, komentarji

Po Roly Porterju s prvencem še Kuedo (881 bralcev)
Petek, 21. 10. 2011

Člana danes že bivšega pionirskega dubstep dvojca Vex'd sta v le nekaj tednih poskrbela za dva izmed najbolj zanimivih (plesno?)elektronskih albumov leta. Po Porterjevemu melanholičnemu drone/noise albumu Aftertime smo dočakali še Serverant, bolj epski ampak še vedno zelo fin prvenec, ki spominja na Vangelisa z 808ko. Vrtimo še zanimiv nov EP Nizozemca 2562 s Head High aka Shed remiksom in zanesljiv techno s Pfirterjem s Stroboscopic predelavo.

Playlista...
>>

Tilen L, komentarji

Roly Porter, Peter Van Hoesen, Convextion (835 bralcev)
Petek, 14. 10. 2011

Polovica zdaj že nekdanjega hrumečega dub-step dvojca Vex'd, Roly Porter, se na svojo založbo Subtext vrača z izvrstnim jesenskim soundtrackom nekje med droneom, noiseom in synthiš melanholijo, techno obrate pravilno podmazujejo Appleblim z remiksom za Skudge, na založbi Petra Van Hoesna T2X pa so se japonskemu festivalu Labyrinth poleg Van Hoesna poklonili še stari znanci Convextion, Mike Parker in Donato Dozzy.

Playlista... >>

Tilen L, komentarji

Starejše