Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Odprti termin RKHV
FOLKLORA_PLES, KONTEKST IN FUNKCIJE (637 bralcev)
Četrtek, 26. 4. 2012

V tokratnem PVT-ju gostimo Tomaža Simetingerja, umetniškega vodjo akademske folklorne skupine France Marolt.

Izhodišče pogovora bo letni koncert folklorne skupine z naslovom »Prebujeni zapisi«.

Od tu bomo poizkušali preko preizpraševanja funkcije ljudskega plesa rekonstruirati delčke življenja v preteklosti, se dotakniti funkcije spolnih in družbenih vlog v plesu in pomena rekonstrukcije plesov iz preteklosti v odrski sedanjosti.
KLIK DO ODDAJE V CELOTI: >>

Sonja in Jernej, komentarji

STAVKA! - ZAKAJ IN KAKO (problemi, rešitve in usoda sveta) (702 bralcev)
Sreda, 18. 4. 2012

Danes je ekipa sodelavcev RŠ preživela na terenu in skušala ujeti majhen delček pouličnega dogajanja in del miselnega dogajanja posameznikov (Asja Hrvatin, Andrej Bubnič, Žiga Vodovnik,...) Pod drobnogled se je tokrat vzelo stavko javnega sektorja, ko so se pred vlado zvalile množice... Potem so se v slogu tekoče moderne zvalile tudi pred Državni zbor, del dogajanja pa je zvočno kuliso dobil na skupščini 15o.
V oddaji se obeta mnogo rubrik, nekaj glasbe, kak zvočni eksperimentek,...

ODDAJA V CELOT >>

multituda, komentarji

Kultorologi o kultur(ologij)i - Intervju s Petrom Stankovićem in Luko Zevnikom! (635 bralcev)
Četrtek, 12. 4. 2012

V odprtem terminu z izrednim profesorjem Petrom Stankovićem in asistentom Lukom Zevnikom z oddelka za kulturologijo na FDV pretresamo kulturo, estetski elitizem in pomen kulturnih študij!
>>

Robert in Jernej, komentarji

Nepolitično o politiki: intervju - Gregor Golobič (1358 bralcev)
Četrtek, 16. 2. 2012

Skušamo vzpostaviti diskurz o politiki mimo običajnega političnega diskurza ali dispozitiva. To pa počnemo na način, da sprašujemo insiderja natanko tega običajnega političnega diskurza ali dispozitiva – insider, ki pa je hkrati že outsider. Natanko to sprašujemo: kje je meja med notranjim in zunanjim – med politikom in filozofom? Natanko to počnemo: iz notranjosti prehajamo na zunanjost – in bolj ko zapuščamo notranjost politike bolj postajamo politični.

Oddajo bodo pripravili Jernej, Robert in Peter >>

multituda, komentarji

15o - teoretska multituda: Intervju z Michaelom Hardtom in govori s filofaksa (1376 bralcev)
Četrtek, 3. 11. 2011

Multituda se je lotila teoretsko spremljati revolucijo 15o...v četrtkovem pogovornem terminu bomo predvajali intervju z Michaelom Hardtom, vmes bomo predvajali posnetke govorov predavateljev iz oddelka za filozofijo, še bolj vmes bomo kaj povedali in zavrteli kakšen komad.
Ne bo enega smisla, enega sporočila, niti enotnih zahtev in smernic. Bo malo "shizo" mešano na žaru, kot se za razmišljujočo multitudo spodobi.
Oddaja v celoti!
IN ŠE DODATEN DODATEK - SIMPOZIJ S FILOFAKSA V CELOTI!
>>

multituda, komentarji

Četrt stoletja od Retrogardističnega dogodka Krst pod Triglavom (5475 bralcev)
Četrtek, 10. 2. 2011

V tokratnem Odpretem terminu RKHV pedvajamo posnetek današnjega pogovora iz Trubarjeve hiše literature: o prelomni predstavi slovenskega gledališča sta spregovorila režiser Dragan Živadinov in takratni vodja gledališko-filmskega oddelka CD Goran Schmidt.
"Premiera retrogardističnega dogodka Gledališča sester Scipion Nasice Krst pod Triglavom 6. februarja 1986 ob 21 uri v Kulturnem in kongresnem centru Cankarjev dom nedvomno pomeni ustavno dejanje nove slovenske umetnosti."
Tine Hribar, 1986
< >>

Bojan Anđelković, komentarji

transmediale.11 saturday attack - radioCona & TRACES prenos v živo iz Berlina! (2326 bralcev)
Sobota, 5. 2. 2011

radioCona in TRACES pripravljata dvourni neposredni prenos točno iz središča dogajanja letošnjega transmediale.11, ki trese Berlin od torka 2. do 6. februarja.
Pogovori, intervjuji, zabeleženi in izgubljeni zvoki, podatki, zvočne in nezvočne intervencije, mapiranje prostora, prireditve in podelitve transmediale Award 2011.
Lokacija: OPEN ZONE - Haus Der Kulturen Der Weld (centralni del)
Čas: 20.00 - 22.00
Kje: radioCona stream in na 89.3MHz Radio Študent >>

Bojan Anđelković, komentarji

Megaizator: Pesniški maraton v sodelovanju s portalom pesem.si (1998 bralcev)
Ponedeljek, 31. 1. 2011

Čaka vas tri urni eksperimentalno pesniški maraton s preko 20imi pesnicami in pesniki, ki bodo v živo predstavili svoje delo.

Možno sodelovanje prek telefona, Skypa (user: radiostudent1) in RŠ spletne strani (prek IRC-a: Fonoteka >>> IRC).

OB 23.oo!!! >>

multituda, komentarji

PVT- Spremembe v visokem šolstvu (2489 bralcev)
Četrtek, 30. 9. 2010

Bo množenje doktorandov resnično vodilo v večjo, kvalitetnejšo in prožnejšo vednost? Ali pa, ravno obratno, pomenijo spremembe, ki jih želi uvesti Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, pravzaprav smrt univerze, torej tudi slovenskega gospodarstva? O posledicah, mehanizmih in vzrokih novih raziskovalnih strategij in inovacijskih programov v tokratni četrtkovi pogovorni oddaji. Saj veste, kje in kdaj – na frekvencah Radia Študent točno okoli pol 10 zvečer. >>

Ana Podvrsic, komentarji

Nočni program: Marko Peljhan - Spektr! (3792 bralcev)
Četrtek, 23. 9. 2010

V posebni nočni izdaji Odprtega termina RKHV smo predvajali avdio posnetek večmedijskega performansa Spektr!, ki ste si ga lahko ogledali 10. septembra v Kinu Šiška, pred tem pa smo se še pogovarjali z enim izmed avtorjev projekta, Markom Peljhanom.

Klik za oddajo v celoti >>

Bojan Anđelković, komentarji

Paralelni svetovi 5 : Vizualna oprema urbanega prostora / 17. obletnica Metelkove mesta (4430 bralcev)
Sreda, 8. 9. 2010

V tokratnem Odprtem terminu RKHV smo predstavili projekt Nevena Korde, Paralelni svetovi: Vizualna oprema urbanega prostora, ki se že petič dogajal v okviru obletnice Metelkove mesta. Prvo smo predvajali 40-minutni intervju Mihe Colnerja z nekaterimi od sodelujočih (Neven Korda, Maja Smrekar in Borut Savski (Cirkulacija 2)), potem pa smo se z Bojanom Anđelkovićem in Arnoldom Markom tudi direktno vključili v dogajanje na Metelkovi ...

KLIK DO POSLUŠANjA >>

Bojan Anđelković, komentarji

Marko Peljhan: arktične iniciative in perspektive (2904 bralcev)
Četrtek, 8. 7. 2010

V četrtek, 8. julija, v tokratnem Večernem pogovornem terminu na valovih Radia Študent gostimo vsestranskega umetnika in svojevrstnega raziskovalca Marka Peljhana, ki že od sredine 90. let dalje deluje na presečišču uporabne znanosti in utopične umetnosti.
Leta 1994 je pognal večletni projekt Makrolab, ki je dobil logično nadaljevanje pred z iniciativo Arctic Perspective Iniciative.
V obsežnem pogovoru bo Marko Peljhan razgrnil ključna dejstva o svojem trenutnem delovanju.

Oddaja v celoti! >>

mcolner, komentarji

Goose Head: Off the Route (sound poetry/ performance art practice) (1865 bralcev)
Sobota, 12. 6. 2010

V tokretnem Odprtem terminu RKHV gostimo Daniela Jenatscha in Shane Andersona, ki bosta v studiu RŠ skušala 'zapakirati' svoje potovanje iz Krakowa do Ljubljane v živi zvočni performans: zvok bo vseboval delovne pesmi, napeve, anekdote in zvoke nastale oz. posnete tekom potovanja, ki se konča in nadaljuje jutri, skoraj natanko ob 20h, na valovih Radia Študent...
>>

Bojan Anđelković, komentarji

Taktike in praksa: gonilniki novih medijev (seminar) (2233 bralcev)
Sreda, 2. 6. 2010

Novomedijska umetnost je dinamično področje, ki ga zaznamujejo nenehne tehnološke spremembe, beleženje neznanih polj, prepletanje različnih disciplin, zavezanost kritični refleksiji in družbenemu diskurzu. S petdnevnim pilotskim seminarjem Taktike in praksa: Gonilniki novih medijev - ki poteka od ponedeljka v Kinu Šiška - skuša zavod za sodobno umetnost Aksioma osvetlili nekatere aspekte novomedijske umetnosti ...

>>

Bojan Anđelković, komentarji

Razširjena Cirkulacija 2 neposredno iz galerije Alkatraz: Concourse = Discourse (4164 bralcev)
Sreda, 26. 5. 2010

S klikom na puščico lahko prisluhnete trem prenosom, ki smo jih v tem tednu izpeljali iz galerije Alkatraz na Metelkovi, kjer že od ponedeljka poteka najnovejši projekt (ekspandirane) iniciative Cirkulacija 2.

Sogovorniki: Borut Savski, Reni Hofmueller, Marko Košnik, Jurij Krpan, Barbara Borčič, Stefan Doepner, Bojan Anđelković.

>>

Bojan Anđelković, komentarji

Postgravity Art (performans/transformans/informans) (6461 bralcev)
Torek, 20. 4. 2010

Od 20.do 22. aprila 2010 so v Kinu Šiška v koprodukciji z zavodom DELAK in ob obsežnem sodelovanju Rada Študent izvedli informans z naslovom ”Tri zgodovinske podpore:: TRANSFORMANS, PERFORMANS, INFORMANS. Šlo je za petdeseturno procesiranje petdesetih koordinat petdesetletnega projekta Noordung 1995::2045. Avtorji predstave so Dragan Živadinov, Dunja Zupančič in Miha Turšič.

>>

Bojan Anđelković, komentarji

Gesamtkunst Laibach - pogovorni termin ob skorajšnji 30. obletnici kolektiva Laibach! (5329 bralcev)
Sreda, 31. 3. 2010

Gesamtkunst Laibach: pogovor ob 30. obletnici nastanka kolektiva Laibach Kunst in skorajšnjem odprtju razstave v MGLC.

V sredo, 31. marca ob 20. uri prisluhnite dveurnem pogovoru z nekaterimi člani kolektiva Laibach in njihovimi spremljevalci!

Na pogovoru bodo sodelovali Dejan Knez in Jani Novak, člana kolektiva Laibach v obdobju prve desetletke, ter Barbara Borčić in Darko Štrajn, pisca kataložnih tekstov ob prihajajoči razstavi.

Razstava Gesamtkunst Laibach se odpre 15. aprila v MGLC!

Klik! >>

mcolner, komentarji

neposredni prenos koncerta z Dunaja: Podnevi noč preigrati (3192 bralcev)
Sobota, 11. 7. 2009

Podnevi noč preigrati bo koncert - kulminacija festivala zvoka, zvočnih instalacij in pesniške besede Schrammel 2009. Na dveh lokacijah v dunajskih okrajih Neulerchenfeld in Litschau bodo glasbeniki iz balkanskega okolisa sodelovali skupaj z izvajalci stare glasbe imigrantske preteklosti okraja Schrammel in z elektronskimi sredstvi glasbo predelovali v sodobni urbani zven. Dogajanje bo potekalo ločeno, a bo med seboj povezani s sodobnimi internetnimi povezavami. >>

Savski, komentarji

Pogovorni večerni termin s Swoon in Swimming Cities of Serenissima (4436 bralcev)
Četrtek, 28. 5. 2009

V četrtkovem pogovornem večernem terminu gostimo brooklynsko umetnico Swoon ter skup umetnic in umetnikov, ki so se v okviru projekta Swimming Cities of Serenissima zbrali v Ankaranu, se lotili gradnje čarobnih plavajočih mest in odpluli beneškemu bienalu naproti. >>

Dino Lalič, komentarji

Dunja Blažević: obračun množičnih medijev s kulturo (3187 bralcev)
Četrtek, 30. 4. 2009

V večernem pogovornem terminu smo gostili Dunjo Blažević, danes vodjo centra za sodobne umetnosti v Sarajevu, v osemdesetih letih pa urednico umetniškega programa na TV Beograd, kjer je v najbolj plodnih letih, med 1984 in 1990 ustvarila vrsto umetniških vsebin v programu javne televizije: oddaji Petak u 22 in TV galerijo. Spregovorila je o nekdanjem delu in poziciji kulturnih vsebin znotraj današnjih medijev, ki so podvrženi popolni komercializaciji. >>

mcolner, komentarji

Lažnivi pogovorni večerni termin (3817 bralcev)
Četrtek, 22. 1. 2009

V okviru letošnjega festivala Fabula se je v ponedeljek odvila okrogla miza z naslovom Laž. Osrednja tema festivala je namreč resnica in tej naj bi se z nasprotne strani približali precej eminentni gostje omizja, in sicer: filozof in pesnik Gorazd Kocijančič, filozof Mladen Dolar, poligrafski preiskovalec Andrej Juratovec in kirurg Erik Brecelj. Kam jih je resnična razprava o lažeh in lažnivostih pripeljala prisluhnite v nocojšnjem večernem pogovornem terminu.

>>

Barbara D, komentarji

FV - alternativa osemdesetih (3980 bralcev)
Četrtek, 20. 11. 2008

V četrtek, 20. novembra, se bomo ob pol deseti večerni uri v studiu Radia Študent pogovarjali s ključnimi akterji tedanjega podzemnega dogajanja v kleteh študentskega naselja v Rožni dolini, ustanovitelji skupine FV 112 / 15 in ustvarjalci prihajajoče razstave v ljubljanskem MGLC.
>>

mcolner, komentarji

Tomislav Gotovac (3173 bralcev)
Četrtek, 13. 11. 2008

Tomislav Gotovac, ki se je pred nedavnim preimenoval v Antonia Lauerja je hrvaški filmski režiser, konceptualni umetnik in performer. Od zgodnjih šestdesetih je z radikalnimi performativnimi gestami presekal zgodovino Jugoslovanske konceptualne umetnosti. Pripisujejo mu tudi prvi happening, ki se je zgodil leta 1967. V predavanju, ki ga je imel v okviru razstave Stari mojstri v galeriji P74 v torek 28. oktobra, bomo najprej poslušali nekaj bolj splošnih trditev avtorja o njegovem delu. >>

IdaH, komentarji

Pogovorni večerni termin z Levom Manovichem! (5332 bralcev)
Četrtek, 2. 10. 2008

V četrtkovem pogovornem večernem terminu gostimo ruskega priseljenca v ZDA, Leva Manovicha, umetnika, profesorja, kritika in enega izmed najpomembnejših teoretikov novih medijev. Pogovarjali se bomo o Manovichevi novi knjigi Softwere takes comand, o novih in socialnih medijih, spletnih socialnih omrežjih kot sta MySpace in Facebook, družbi kontrole in rudarjenju podatkov (data mining), neverbalni komunikaciji in ekonomiji darovanja, Madonni in afterpartyjih ruskih tajkunov ...
V CELOTI! >>

Bojan Anđelković, komentarji

radioCona na Radiu Študent: Oblike upora / Ti v mestu. Dnevnik prihodnje avantgarde (2781 bralcev)
Četrtek, 25. 9. 2008

V četrtkovem pogovornem večernem terminu Radio Študent gosti radioCono. Predvajamo tematski razgovor OBLIKE UPORA*, ki ga je vodil dr. Gašper Kralj s sogovorniki: Endre Tot, dr. Darij Zadnikar, Vlado Repnik, Martina Ruhsam, Aigul Hakimova in Armin Salihović, ter predstavljamo projekt in razgovor z dekleti, ki so sodelovala pri projektu "Ti v mestu. Dnevniki prihodnje avantgarde" nizozemske avtorice Jeanne van Heeswijk. >>

Bojan Anđelković, komentarji

TEKMOVANJE STAND-UP KOMEDIJE (3167 bralcev)
Četrtek, 8. 5. 2008

V KUDu France Prešeren se bo v četrtek, 8. maja 2008 ob 21.30 uri, na predvečer 39. rojstnega dne Radia Študent, odvijalo tekmovanje v stand-upu.
Istega večera pa bo v etru omenjenega radia tudi prenos dogajanja v živo. >>

jakam, komentarji

Intervju z B. M. Jambrekom o Euroteki (2779 bralcev)
Sreda, 7. 5. 2008

V današnjem odprtem terminu za kulturo prisluhnite pogovoru z Boštjanom Miho Jambrekom. Barbara Hribar ga je povprašala o Euroteki 2008, festivalu evropskega filma, ki se v Slovenski kinoteki odvija med januarjem in junijem. >>

barbara h., komentarji

Dejan Habicht: 12 dolgočasnih pesmi (3824 bralcev)
Četrtek, 24. 1. 2008

Dejan Habicht je v galeriji P74, minuli četrtek 18. januarja predstavil svojih 12 DOLGOČASNIH PESMI. Njegov ekspoze je obiskovalce potegnil podobno kot Fassbinderjev film v pripovedni različici. Zaradi zabavne performativnosti in jasno utemeljenega konceptualnega izvajanja, smo se odločili, da predstavitev vizualnih pesmi predvajamo v celoti. >>

IdaH, komentarji

BIENALE QUADRILATERALE V RIJEKI IN PREVPRAŠEVANJE KULTURNIH HEROJEV, četrtek 20-12-2007 ob 21.30 (4577 bralcev)
Četrtek, 20. 12. 2007

V odprtem kulturnem terminu bo beseda tekla o drugem Bienalu Kvadrilateralu v Muzeju moderne in sodobne umetnosti v Rijeki, kjer so sodelovali umetniki iz štirih držav, ter o javni tribuni z dne 7. decembra letos na temo Heroj kulture, ki je bila tudi osnovno izhodišče skupinske razstave štirih kuratorjev. >>

mcolner, komentarji

EKSKLUZIVNI INTERVJU S TASLIMO NASRIN; sreda, 5. XII. 07, ob 20.00 (4064 bralcev)
Sreda, 5. 12. 2007
Na ta sredin večer lahko prisluhnete posebnemu intervjuju. Včeraj dopoldne nam je uspelo dobiti na telefon Taslimo Nasrin – bangladeško književnico ter borko za pravice žensk. Taslima Nasrin se trenutno nahaja na skrivni lokaciji v Indiji. Na skrivni zato, ker različne skupine islamskih fundamentalistov zahtevajo njeno smrt ali pa vsaj izgo >>

JasminaJ, komentarji

Starejše