Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Romano Anglunipe > o oddaji
romska oddaja anglunipe (3089 bralcev)
Sobota, 26. 5. 2012

Oddaja bo potekala v ustaljenem duhu. Slišali boste več o poteku turnirja v malem nogometu, kjer sta nastopili tudi dve mladi ekipi romskih nogometašev. Obveščeni boste tudi o ostalih dogodkih, ki so predvideni in vas morda utegnejo zanimati. Seveda pa ne bo šlo brez glasbe. Zato ste torej vabljeni k poslušanju romske oddaje Romano Anglunipe.
do slišanja.
vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (630 bralcev)
Sobota, 12. 5. 2012

Dragi poslušalci radi bi vam sporočili novost in sicer, da romska oddaja Anglunipe ne bo več ob nedeljah temveč vsako drugo soboto od 11.00 do 12.00 ure. Vabimo vas k poslušanju romske glasbe in pa seveda tudi romskih novic. Če vas zanima kaj več v zvezi Romov lahko preberete na naši spletni strani http://www.anglunipe.si/ .

Lep pozdrav! >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (739 bralcev)
Nedelja, 29. 4. 2012
Na sporedu bo glasbeno informativna oddaja, zato ste vsi vljudno vabljeni k poslušanju romske oddaje Romano Anglunipe.
do slišanja
vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (680 bralcev)
Nedelja, 15. 4. 2012

Današnji gost v oddaji bo romski pevec iz Slovenije Ervin Omerović, ki je prosperiral tudi v državah bivše YU. Nekaj malega pa bo govora tudi o mesecu romske kulture. Zato ste vabljeni k poslušanju.
do slišanja.
vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (799 bralcev)
Nedelja, 1. 4. 2012

Ker se bliža Svetovni dan Romov bomo v naši oddaji več spregovorili o tem dogodku. Prav tako pa ste dragi Romi in ostali ljubitelji romske glasbe in plesa vabljeni, da se pridružite praznovanju ob dnevu Romov, ki bo 6.aprila 2012 v gostišču Portal na Zaloški c. v Ljubljani s pričetkom ob 17-i uri. Vljudno pa se zahvaljujemo sponzorjem, ki so organizaciji Romski informacijski center Anglunipe Ljubljana pomagali, da bomo s skupnimi močmi izpeljali proslavo ob, za nas Rome, tako pomembnem dnevu.
>>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (743 bralcev)
Nedelja, 18. 3. 2012

Dragi poslušalci. V nedeljo ste zopet vabljeni k poslušanju romske oddaje Anglunipe, kjer bo prevladovala novejša glasba romskih izvajalcev.
Do slišanja.
vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (563 bralcev)
Nedelja, 4. 3. 2012

Lep pozdrav!
Danes bomo imeli glasbeno-informativno oddajo v kateri boste lahko uzivali ob romski glasbi in prav tako izvedeli nekaj romskih novic. Govorili bomo o želji po standartizaciji romskega jezika katero hoče vsiliti ZRS, ki jo vodi Jožek Horvat-Muc.
Vabljeni k poslušanju! >>

Rajko Muršič, komentarji

romska oddaja anglunipe (719 bralcev)
Nedelja, 19. 2. 2012

Nedeljska oddaja bo sprostitvena, zato lahko pričakujete veliko dobre glasbe romskih izvajalcev.
do slišanja. vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (723 bralcev)
Nedelja, 5. 2. 2012

V oddaji Romano Anglunipe bomo govorili kako si Vladna komisija RS za romska vprašanja (ne)prizadeva reševati problematiko, ki pesti večino romskega prebivalstva, da bi se zagotovili normalni življenjski pogoji in kako se Zavod za zaposlovanje RS izmika, oz. kako odgovorni spretno iščejo izgovore, pri zaposlovanju romske populacije preko javnih del.
do slišanja.
haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (988 bralcev)
Nedelja, 22. 1. 2012

MLADI V AKCIJI
V naši romski oddaji vam bomo predstavili nekaj mladih, ki so s svojim delom prispevali postaviti radijski studio in s tem omogočili, da bodo delavnice projekta OKO delovale nemoteno. Na delavnicah se izobražujejo in bodo lahko v prihodnosti znanje nadgradili in se v tej smeri tudi zaposlili. Mladi se na delavnicah skupaj družijo in delijo izkušnje z drugim etičnimi skupinami v Sloveniji. Zato vam v naši oddaji predstavljamo mlade Rome in mlade drugih etničnih skupin.
Projekt OKO vidi dr >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (901 bralcev)
Nedelja, 8. 1. 2012

Na sporedu bo glasbena oddaja. Deležni pa boste tudi nekaj informacij o projektu OKO, ki ga izvaja Romski informacijski center Anglunipe RIC Ljubljana. Vsi zainteresirani pa ste tudi vljudno vabljeni na delavnice, katere se že odvijajo. Več o projektu in predstavitvenih modulih si lahko preberete na spletni strani www.anglunipe.si
do slišanja.
vaš haris ;)

ESS projekt za dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpore njihovi socialni vključenosti v družbo 2011-2012
(On >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (824 bralcev)
Nedelja, 25. 12. 2011

Te avel baxtalo tumaro Krechuno hai te aven sasteveste po Bersh o Nevo savorren.
May your Christimas be lucky and may you all be healthy in the New Year.

Želimo Vam lepe Božične in Novoletne praznike. Preživite jih z Vašimi najdražjimi. Mi pa Vam bomo praznike polepšali z nedeljsko glasbeno oddajo, ki bo tudi zadnja v letu 2011.

do slišanja!!
vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1647 bralcev)
Nedelja, 13. 11. 2011

v oddaji bomo predstavili svetovni dan romskega jezika, ki je potekal v Zagrebu 03.-05.11.2011. boste pa deležni tudi naše dobre romske glasbe.
do slišanja. vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (875 bralcev)
Nedelja, 30. 10. 2011

Na vrsti je nedeljska glasbena oddaja. Za poslušalce pa bodo odprte tudi telefonske linije, zato vabljeni k poslušanju saj Vam bomo poizkušali ugoditi s kakšno glasbeno željo.


oddajo pripravil: haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (995 bralcev)
Nedelja, 2. 10. 2011

Nedeljska oddaja bo predvsem glasbeno obarvana. Slišali pa boste lahko tudi nekaj svežih novic iz življenja Romov v MOL in o kratenju njihovih osnovnih človekovih pravic.
do slišanja: haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1247 bralcev)
Nedelja, 18. 9. 2011

Govorili bomo o dnevu četrtne skupnosti Golovec v Ljubljani, ki bo potekal v sredo 21.09.11, kjer se bodo predstavila društva, ki delujejo na tem območju. Med njimi je tudi romsko društvo Anglunipe-RIC. V oddaji bomo gostili g. Aleša Dakiča, predsednika ČS Golovec, ki nam bo več povedal o sami prireditvi.
do slišanja. haris

oddajo pripravil:haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1259 bralcev)
Nedelja, 4. 9. 2011

Govora bo predvsem o romski kulturi in o minulem srečanju poznavalcev romskega jezika, ki je potekal od 01.09. do 03.09.2011 na Univerzi v Grazu, kamor sta bila povabljena tudi predsednik Zveze romske skupnosti Umbrella in RD Anglunipe RIC, g. Haris Tahirović in g. mag. Rinaldo DiRicchardi, ki je tudi predstavil svoje poezije , katere pa je v romski jezik prevedel g. Tahirović. Več o dogajanjih o Romih po svetu in pri nas boste izvedeli v nedeljski oddaji ob 12-ih v kateri pa ne bo manjkalo glasbe.

od >>

harist, komentarji

V Murski Soboti 19. mednarodni romski tabor se je kočal (1071 bralcev)
Nedelja, 21. 8. 2011

19. mednarodni romski tabor v Murski Soboti se je končal,prav tako kot se bliža konec šolskih počitnic. Se pravi, da bo v oddaji tokrat govora o romskemu taboru in pa tudi o izidu knjige g. mag. Rinalda Diriccharidia o kateri pa bo več g. magister povedal sam, saj bo gost v naši tokratni oddaji.
do takrat lep pozdrav.

oddajo pripravil: haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1146 bralcev)
Nedelja, 7. 8. 2011

Jutri bo na sporedu poletno informativna glasbena oddaja, ki jo bosta vodila Rinaldo in Haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1236 bralcev)
Nedelja, 24. 7. 2011

Pa smo končno dočakali vroče poletje. In naše oddaje bodo tudi temu primerne saj bodo vse oddaje do konca avgusta glasbene. Prepustite se lepoti poletja ob dobri romski glasbi. do slišanja. vaš haris
>>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1504 bralcev)
Nedelja, 10. 7. 2011

Pa smo končno dočakali vroče poletje. In naše oddaje bodo tudi temu primerne saj bodo vse oddaje do konca avgusta glasbene. Prepustite se lepoti poletja ob dobri romski glasbi. do slišanja. vaš haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1266 bralcev)
Nedelja, 26. 6. 2011

Na vrsti je zopet nedeljska glasbena oddaja in uživali boste v uri dobre glasbe. Podarili pa bomo tudi nekaj CD-jev. Do slišanja. vaš haris.

Oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

Romano Anglunipe  (1588 bralcev)
Nedelja, 29. 5. 2011

Romsko društvo Anglunipe in Romski Informacijski Center Ljubljana, v soboto 28.maja organizirata turnir v malem nogometu, na nogometnem stadionu v Štepanjskem naselju. Športni dogodek je namenjen skupnemu druženju mladih, ter tudi mladim po srcu, Romom in ne-Romom. Ekipe nogometašev bodo poleg Ljubljane, predstavljale še Maribor in Prekmurje. O dogodku bo v romski oddaji poročal mentor in organizator turnirja z naslovom: Učimo in družimo se skupaj, Haris Tahirović, ob spremljavi romske glasbe, v nedeljo ob >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1325 bralcev)
Nedelja, 15. 5. 2011

Danes v oddaji boste slišali sveže novice iz romskega sveta, med drugim o organiziranju nogometnega turnirja in še marsikaj zanimivega. Seveda pa vam bo nedeljsko popoldne popestrila tudi dobra romska glasba. do slišanja. vaš haris.
oddajo pripravil: haris >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1484 bralcev)
Nedelja, 1. 5. 2011

Mladi dj-i so rolali romsko glasbo v Ljubljani in v Mariboru. Večera sta bila uspešna, obiskovalci zadovoljni prav tako tudi mentor Haris Tahirović. V sredo 27.4. je potekal turnir nogometa v katerem je sodelovala mlada romska nogometna ekipa Društva Anglunipe- RIC. V oddaji bomo prav tako rolali romsko glasbo.

Oddaja v celoti1 >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (1639 bralcev)
Nedelja, 17. 4. 2011

Izvedeli boste nekaj pomebnih dogodkov, ki so se zgodile v mesecu aprilu v Sloveniji prav tako tudi v Evropi in ki se še bodo zgodile. Kakor vsako oddajo nebo manjkalo tudi prijetne romske glasbe.

Do slišanja !

Oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

Romska oddaja Anglunipe (1525 bralcev)
Nedelja, 3. 4. 2011

Ob lepem vremenu upamo, da boste uživali v prijetni romski glasbi katero smo pripravili le za vas. Podelili bomo tudi 3 cd-je na katerih bo glasba, ki jo bomo vrteli med oddajo. Cd boste lahko pridobili tako, da boste poklicali v oddajo.

Se slišimo!

Oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

romska oddaja anglunipe (2029 bralcev)
Nedelja, 20. 3. 2011

To nedeljo bomo imeli kot gostjo ga. Jerneja Turin iz Amnesty International, prestavila stanje in povedala nam bo več o diskriminaciji številnih romov, katerim sta bili pravici do ustreznega bivališča in pitne vode odvzete ter njihovega dostojnega življenja.
S tem je tudi širša javnost seznanjena.
Več o tem bomo spregovorili v naši oddaji. Manjkalo pa tudi nebo romske prijetne glasbe.

Pripravil Haris T.

Oddaja v celoti! >>

harist, komentarji

 (1856 bralcev)
Nedelja, 6. 3. 2011

Kasum Cana romski umetnik in aktivist na Hrvaškem

Romski umetnik Casum Cana je umrl 21.2.2011. Žalostna novica saj se nebo mogel udeležiti razstave njegovih del, ki bo potekala 25.3 v etnografskem muzeju, ki jo organizira romsko društvo anglunipe in zveza romske skupnosti Slovenije umbrella-dežnik. Casum Cana je bil aktivist in zagovornik romske populacije na Hrvaškem prav tako tudi širše. Rodil se je 8.11.1968 v RP Kosovo v Prizrenu. Bil je član društev, organizacij, odborov in zvez po Evropi.
Več v >>

komentarji

romska oddaja anglunipe (1705 bralcev)
Nedelja, 20. 2. 2011

To nedeljo bomo imeli glasbeno oddajo. Imeli bomo tudi gosta Zlatkota (Zlatan Čordić) mladega reparja, ki je sodeloval v projektu boj proti revščini in socialni izključenosti. Več o tem nam bo povedal Zlatko v oddaji. Podelili bomo tudi cd Zlatkota z njegovimi skladbami in 3 cd-je z romsko glasbo, katero boste poslušali v oddaji.

http://www.anglunipe.si/

Do slišanja :) >>

harist, komentarji

Starejše