Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Milo rase vitica, vitica življenja mila
P O M E M B N O O B V E S T I L O :  (1016 bralcev)
Petek, 11. 5. 2012

Uredništvo oddaje MILO RASE VITICA, VITICA ŽIVLJENJA MILA uvaja novo rubriko!

V premišljevanjih o življenju boste dobili svojo vlogo tudi vi, drage poslušalke, dragi poslušalci. >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

43 let! Menza pri koritu! Peter Mlakar in vaša priljubljena voditelja v živo! (1010 bralcev)
Petek, 11. 5. 2012

Dočakali smo! Nova točka dozorevanja, postajamo še bolj živi. Transgresija. V življenje skupaj z vami in dobrohotnim pastirjem, Petrom Mlakarjem. Čakali bomo, nekoč bomo preludij novega. >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Najbrž je bilo okusu množice kdaj zadoščeno, sicer bi se gledali bolj votlo in bolj lakotno. Po večerji pa Katja Perat. (1068 bralcev)
Četrtek, 19. 4. 2012

>> ODDAJA V CELOTI >> >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Prvo želo, ki ga zabode ta neusmiljeni črv, je spomin na izgubljene užitke. (1649 bralcev)
Četrtek, 29. 3. 2012

(James Joyce, Umetnikov mladostni portret, 1917)

ODDAJA V CELOTI! >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Dvajseta, jubiljena oddaja. Karba in Zaza eksistencialnemu robu naproti. (1215 bralcev)
Četrtek, 23. 2. 2012

Kakor zmeraj, neposredno kot se le da.

Oddaja v celoti! >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Lahan veter boža morje v jutru. Zdrs sence galeba nas bo utopil v mediteraneu Tanje Žagar (2460 bralcev)
Četrtek, 26. 1. 2012

Ali miti o rdečelaskah držijo? Komu ustreza strast v altu? Ali ste prepričani, da ne boste več nikoli zaplesali na terasi kakšnega ruskega hotela na Jadranu? Pravzaprav se še nikoli nihče ni v resnici bal morskih ježkov. >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Volk in luna, zaslon in pero. Ta zmes ni Damoklejev meč, to je gibki floret, Miha Mazzini (1711 bralcev)
Četrtek, 8. 12. 2011

Je to tista oddaja, na katero sem med voznjo enkrat naletel in se nisem mogel odtrgati, ker se nikoli nisem bil slisal napovedovalca, ki bi govorila tako počasi? Ko sem začel razbijati po volanu, vpiti, hitreje, hitreje, nakar seveda, nezavedno, pritisnil pedal za plin, divjal, vpil hitreje, hitreje, lovili so me policaji, razbil sem nekaj ograj in blokad, vpil hitreje, hitreje, sestrelili so mi gume s stingerji in me vklenili,
... vidva pa se vedno nista dokončala uvodnega stavka?
>>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Partija šaha na neskončni mreži časa in prostora. Morda nam bo vmes že zmanjkalo figur ali besed s Štefanom Perkičem. (1459 bralcev)
Četrtek, 10. 11. 2011

Kakor je konec neizbežen, kakor se za izginotjem še ne kaže podoba novega; tolikanj bolj človeka žene k svojemu brezkoncu, pravtako k zdavnaj že propadlemu. Ravno k tistemu, kar že tako ni preneslo preizkušnje večnosti. >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Se je rusalka preobjedla zlata ali pa se ji je v jetrih zgolj nakopičilo preveč železa? O vsem tem radikalno in tres chic avec Jaša. (2310 bralcev)
Četrtek, 22. 9. 2011

Ali taksist ve, kdo je naslednji in kdo da cipi, če ona ne da nikomur? Cena zlata raste, o tem se lahko prepričate sami. Drek ni zlato, ampak kaj se potemtakem dogaja z drekom... in življenjem v njem.

Še dva klika do poslušanja oddaje >> >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Kje je doma gospodar vesolja? V Sibiriji ali na angleškem dvoru? Komu se maščuje kaznjenec, kdo bo dobil naslednjo partijo? Adijo. (4607 bralcev)
Četrtek, 18. 8. 2011

Bil je lep večer, bil je vroč dan. Prišel je med nas, nek Apolon, nek Dioniz. Kot kak rabelj nam odrobil glave, da bi jih lahko s svojo norostjo znova prišil v nek drug čas. Lahko bi celo rekli, da nas je pr'heftal, da bi lahko vedeli, kdaj heftati. Se splača.


oddaja v celoti >> >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Iz priziva usode, v predahu kalvarije. Kar te ne stre, te naredi narcisa. Streti skupaj z Romanom Vodebom. (1788 bralcev)
Četrtek, 16. 6. 2011

...Problem je moja motivacija. V bistvu nimam volje, da bi pisal o stvareh, ki sem jih že stokrat premlel – in v pogovorih na osebnih svetovanjih in v raznoraznih intervjujih ali blogarskih zapisih oz. časopisnih člankih. Bom pa za pokušino v tej knjigi zbral nekaj mojih najodmevnejših misli in teoriji, po katerih so me nekateri prepoznali kot novega Ruglja – me na ta račun tudi hvalili. No, večina me je grajala – vsaj občasno, ali pa si svoje mislila.

Oddaja v celoti! >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

V četrtek bo Katarina Avbar, nekoč so bile šole, pesmi in ni bilo youtube-a (3869 bralcev)
Četrtek, 12. 5. 2011

...Ne vem, enim zadostuje služba, drugi potrebujejo družine in pse, tretji radi hodijo v knjižnico in naravo. Gre za nekakšno skiciranje ekstenzije življenja.

V celoti! >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Z Diegom Menendesom. Kaj še, ne vemo, ker gremo v živo. Prvič. (2727 bralcev)
Četrtek, 14. 4. 2011

Povzetek oddaje bomo napisali po pogovoru, ker se tako spodobi.
Kajti oddaja Milo rase vitica, vitica življenja mila kipi od spodobnosti in dobrih manir avtorjev in vsakokratnih gostov. Toliko in še več o spodobnosti 14. aprila, spoštovane in spoštovani. A bientot.

Oddaja v celoti! >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

V družbi Nika Grafenauerja si jemljemo dolg svojega poeta, brez milosti zabrisanega v nek narod? Preko poti... (2108 bralcev)
Četrtek, 10. 3. 2011

Je zastal, ker zmanjka mu poti ali ker nemirni duh zazrt v nebo iz njega znova sreba vesolja modrino.Skozi posredovanje Jurna Matjaža, Petra Karbe in Nika Grafenauerja, sta v živahen četrtkov večer svoji glavi vtaknili inštituciji, Nova Revija in Radio Študent. Morda nov čas, morda le "brummaire". Je konec poti je čas za zazrtje. Le kaj se je zgodilo z modrino neba, se bomo vprašali skupaj. >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

DESETA ODDAJA, jubiljena in slavnostna. Karba in Juren obujata. (2156 bralcev)
Četrtek, 3. 2. 2011

Naloga človeka, naloga radijske oddaje. Živeti, v življenju vztrajati, v življenju rasti. Iz niča do učenja. Od učenja do zrelosti.
Kako je oddaja, Milo rase vitica, viica življenja mila stopila na svojo pot?
Zmeraj bolj brez konca se zde obzorja h katerim zateguje svoje jadro. Kot da v jadru bi že bila njena usoda ali kako je že rekel pesnik. Nek pesnik, nek norec... >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Marko Crnkovič in mnenja kot begotne meglice v portu Le Havra (3786 bralcev)
Četrtek, 6. 1. 2011

Medla zarja lije, koder zre oko. Z Jurnom in Karbo je trpko barvo, ki jo trnje prikliče izza dotika življenja, de-lil Marko Crnkovič.

Oddaja v celoti >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Danijel Šmid in tragedija resnice, ki v senci počiva pod drevesom spoznanja (2480 bralcev)
Četrtek, 23. 12. 2010

Novinarja Radia Študent, Peter Karba in Matjaž Juren se v skrivnostnih prostorih ljubljanske hotelirske matrice srečata z Danijelom Šmidom - Danny-em. ČASI SO NE-IZ-VESTNI! Kaj pa čas, ki prihaja? Kako je sploh mogoče videti prihodnost? Jo lahko sleherni? In naposled - je prekletstvo zares tako prekleto? >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Katarina Čas sredi srditega spopada za drobtinice njene naklonjenosti... (2289 bralcev)
Četrtek, 11. 11. 2010

...poleg tega pa še o marsičem. O plesu in Mojci Horvat, na primer.Pa o slovenski televiziji. In "đentlemenstvu". Pa filmih in glasbi.

S tresočima glasovoma obeh voditeljev pa seveda predvsem o Katarini...

Pridite, pridite! >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Inšpekcija čez rožnat griček gre, skupaj z Vaskom Poličem (1721 bralcev)
Četrtek, 14. 10. 2010

Prek dolenjskih in belokranjskih logov, do Splita, prek' Beograda do Berlina. Z brati, Stjepanom Bobekom in veliko malho neokrnjene domišljije, nazaj k neki mladi ljubljanski jeseni.

>>

G. Karba & The Zaza, komentarji

V centrifugi naše zgodovine in spominov Janeza Stanovnika (2378 bralcev)
Četrtek, 3. 6. 2010

Nepotešeni hrepenenji po zgodovinskem dogodku Matjaža J. in Petra K. se sklopita v pogovoru z živo pričo naše polpreteklosti, danes glasogovornikom vrednot partizanstva. Zgolj odprli smo nekatera vrata nemilostnim viharjem časa in dajte jih s kančkom svojega duha pustiti priprta tudi za našo prihodnost.

>>

G. Karba & The Zaza, komentarji

Brez mila v Tolmunu Pavleta Ravnohriba (2172 bralcev)
Sreda, 7. 4. 2010

Pogovor neslutenih razsežnosti, spust onkraj rečevnosti. Dobro preverite, kje vam pušča skafander, preden si drznete spustiti globlje celo od njegovega glasu. Igralec, deloholik, teist... >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

O domačih poljanah, šolstvu in izgubljenem mladostniku, z Angelco Likovič! (2569 bralcev)
Četrtek, 11. 2. 2010

Še mladostnik, Karba in Juren, mladostnik v cvetu, sta v Grosupljem obiskala gospo Likovič. Ali ste pripravljeni na triler ob dolenjski avtocesti? Premislite, dobro premislite.
>>

G. Karba & The Zaza, komentarji

... z Andrejem Staretom v najboljšem štartnem položaju. (2568 bralcev)
Četrtek, 7. 1. 2010

Drage poslušalke in poslušalci, mrtvo je desetletje.
V goste g. Karbi in g. Jurnu je prišel, recite in pišite, Andrej Stare.
Andrej je znan glas onkraj televizijskih športnih prenosov, a v četrtkovem večernem terminu bo z nami delil trenutke, ki nas bodo naravnost izstrelili v dolg, globok in izjemno širok metafizičen teleportacijski kanal.

Klik do poslušanja oddaje!!! >>

G. Karba & The Zaza, komentarji

G. Magnifico in stiskanje mase (2621 bralcev)
Četrtek, 17. 12. 2009

G. Karba in The Zaza v domačem objemu Starega Tišlerja srečata g. Roberta Pešuta aka Magnifica, ki sreča aksetizem, vero, Človeka, dušo, glasbo, stiskanje mase in samega sebe. Rezultat poslušajte v četrtkovem večernem terminu. Privoščite si...

Klik do poslušanja oddaje!!! >>

G. Karba & The Zaza, komentarji