Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Romska frekvenca > o oddaji
Romi in slovenski Sinti (1704 bralcev)
Sobota, 2. 7. 2011

V tokratni oddaji se bomo pobliže spoznali s Sinti, njihovimi običaji, zgodovino, prihodom v Evropo in skušali odgovorit na (ne)smiselnost prikazovanja Romov kot homogene skupnosti. Z nami bo spregovoril Rinaldo Dirrichardi Muzga, sicer avtor monografije "Kraintike Sinti Estraiharia" (Slovensko-avstrijski Sinti).

Oddaja v celoti! >>

Matej J, komentarji

"KAKO SE SOOČATI Z REVŠČINO IN SOCIALNO IZKLJUČENOSTJO ROMOV?" (2472 bralcev)
Sobota, 25. 12. 2010

Današnja oddaja je zadnja v sklopu Romske frekvence, kjer smo se osredotočali na položaj Romov v Sloveniji, na njihove specifične potrebe ter iskali konkretne odgovore oziroma rešitve za izboljšanje njihovega socialnega položaja. Tokrat predstavljamo posvet z naslovom »Kako se soočati z revščino in socialno izključenostjo Romov«, ki je potekal v prostorih novoustanovljenega Romskega informacijskega centra v Ljubljani in sicer v torek 21. decembra. >>

Matej Š., komentarji

ROMI IN NEVLADNE ORGANIZACIJE (2175 bralcev)
Sobota, 30. 10. 2010

V tokratni oddaji Romska frekvenca se bomo dotaknili nevladnih organizacij in njihovega angažmaja na področju romske problematike. Govorili smo s predstavniki Mirovnega inštituta, Amnesty International Slovenija, Radia Študent in Centra nevladnih organizacij. V soboto ob 10-ih. >>

harist, komentarji

SOCIALNA IN STANOVANJSKA PROBLEMATIKA ROMOV (2500 bralcev)
Sobota, 2. 10. 2010

V 4. oddaji Romska frekvenca prisluhnite pogovoru z Ljubom Raičevičem, socialnim delavcem iz CSD Moste-Polje, o nekaterih načelnih vprašanjih socialne pomoči Romom. V intervjuju z Jožko Hegler, direktorico Javnega stanovanjskega sklada MOL pa lahko izveste več o stanovanjskem položaju Romov v Ljubljani. Dotaknili smo se tudi pred kratkim dprtega RiC-a (Romskega informacijskega centra).

Oddaja v celoti!
>>

harist, komentarji

IZOBRAŽEVANJE ROMOV (2303 bralcev)
Sobota, 28. 8. 2010

Prisluhnite tretji oddaji v sklopu Romske frekvence, ki bo spregovorila o izobraževanju Romov. O izzivih in zablodah na tem področju, ki smo jim priča v Sloveniji in ostalih evropskih državah ter o primerih dobrih praks smo se pogovarjali z izvrstnim makedonskim romologom Ljatifom Demirom, direktorico Urada za razvoj šolstva RS Andrejo Barle Lakoto in s predsednico Romskega akademskega kluba Tino Friedreich ter še z nekaterimi Romi, ki aktivno sooblikujejo romski vsakdan.
To soboto ob desetih! >>

harist, komentarji

ZAPOSLJIVOST ROMOV (2431 bralcev)
Sobota, 10. 7. 2010

V tokratni oddaji Romska frekvenca smo pod drobnogled vzeli težave z zaposljivostjo Romov. Posneli smo krajše pogovore z Darkom Rudašem (predsednik Romskega foruma in nedkanji koordinator za Romsko populacijo na Zavodu za zaposlovanje v Musrki Soboti), Stanko Perčič (vodja Uradov za delo Murska Sobota in Lendava), Jožetom Giodanijem (vodja oddelka za analitiko v Območni službi Novo Mesto) in Adnanom Rustemijem (Romski samostojni podjetnik iz Ljubljane). S klikom lahko poslušate celotno oddajo! >>

harist, komentarji

ROMSKI INFORMACIJSKI CENTER V LJUBLJANI (2794 bralcev)
Sobota, 19. 6. 2010

Prisluhnite premierni oddaji Romska frekvenca, prvi v sklopu 6ih rednih mesečnih oddaj v letu 2010. Romska frekvenca je enourna družbeno-politična oddaja, ki se osredotoča na skupino Romov ter Sinti Romov ter na njihove specifične potrebe v smislu iskanja odgovorov oziroma konkretnih rešitev za izboljšanje njihovega socialnega položaja v Sloveniji. V prvi oddaji bomo predstavili Romski informacijski center, ki bo kmalu odprl svoja vrata v Ljubljani. V živo in s posnetimi pogovori.

Oddaja na voljo >>

harist, komentarji