Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

Nova oddaja> o oddaji


Osnovne značilnosti in namen Nove oddaje:

 

Nova oddaja je na sporedu vsake toliko v jutranjem sobotnem terminu od 9.30 do 11.00., torej med pol deseto in enajsto uro. Gre za tip oddaj, ki izvajajo parodijo na pogovorne in polemične oddaje. Osnovni motiv ali teza, ki nas pri tem vodi je, opozarjati in nakazovati na prazna mnenja in formulacijo vsebin, katerihkoli že, v zavajajoče in svetohlinske diskurze, ko se jih polasti politika in pa tudi nič kaj boljši, dajmo priznati, pretežen del civilne sfere z univerzo hkrati.

Namen Nove oddaje je zareza v mesto, kjer vidimo vidimo polemike, ki so osvobojene vsake tehtnosti in odgovornosti, hkrati kot brezpredmetne in brezplodne. Ki so medijsko sredstvo par excellence za ustvarjanje obče družbene apatije in ideologije nezmožnosti političnega delovanja posameznika in skupin.

Osnovna shemo Nove oddaje vidimo v precej enostavni in že utečeni formuli. Gre za tip pogovora z gosti v studiu. Gre torej za to, da imamo moderatorja in goste, ki nastopijo s svojimi mnenji, ocenami, izkušnjami. Ti morajo biti s strani ostalih gostov in moderatorja izzvani.

Vsaka Nova oddaja se naredi po vnaprejšnji predlogi nekakšnega odprtega scenarija. Gre zgolj za temo ter strukturacijo nekih osnovnih vprašanj, ki se tičejo le te. Na podlagi predloga scenarija, se nato izbere ali določi ekipa in vloge, ki se jih v oddaji zastopa. Vsebinsko lahko oddajo zmeraj dopolnijo kakšne ankete, klici poslušalcev, kak raziskovalni prispevek...