Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Proti-anti-varčevalski KROFF! (3343 bralcev)
Sreda, 18. 10. 2006
Boris V.Zastave v vetru arogance in kraj


... Zunanji ministri mehko do Rusije ...

... Abhazija poziva Rusijo, naj prizna njeno neodvisnost ...

... V Iraku kopica mrtvih Američanov ...

... Mrtvi tudi v Afganistanu ...

... Na Češkem predlagana velika koalicija ...
Rusija je izrazila zadovoljstvo s sklepom zunanjih ministrov Evropske unije glede njenega spora z Gruzijo. Zunanji ministri so v Luksemburgu izrazili »globoko zaskrbljenost« zaradi spora in obe strani pozvali k ponovnemu dialogu. Evropska komisarka za zunanje odnose Benita Ferrero-Waldner je sicer podprla ustavitev sankcij Rusije proti Gruziji, vseeno pa je tudi slednjo pozvala, naj omili retoriko. Tudi do jasne obsodbe ruskih sankcij na sestanku seveda ni prišlo.

Napeto ozračje med Rusijo in Gruzijo skuša izkoristiti Abhazija, pokrajina Gruzije s separatističnimi težnjami. Abhazijski parlament je namreč pozval ruski parlament in ruskega predsednika, naj priznata neodvisnost Abhazije. Rusija, ki Abhazijo načelno sicer podpira, njene neodvisnosti zaenkrat še ne priznava.

O neodvisnosti pa ni govora niti v Iraku. Vendar težav nimajo le Iračani, ameriški vojaki se soočajo s čedalje večjimi žrtvami. Samo danes je šlo v raznih incidentih okupirat onostranstvo deset Američanov, tako da jih je samo v oktobru poginilo že oseminšestdeset. Številka se nezadržno bliža trem tisočim, kar je še vedno kaplja v morje mrtvih Iračanov.

Mrtvi seveda niso eksluzivna domena Iraka. Na jugu Afganistana je umrlo trinajst civilistov, ko je hišo zadela raketa, ki naj bi bila izstreljena iz Natovega letala. Na severovzhodu pa je bilo, kot so sporočile sile ISAF, ubitih štirinajst upornikov. V Afganistanu je vedno bolj vroče. Morda so se tudi zato britanski vojaki umaknili z območja Musa Kala na jugu zasedene države, nadzor pa so prevzele afganistanske sile.

Za nadzor se grebejo tudi na Češkem. Vodja češke opozicije in nekdanji premier Jiri (izg. Jirži) Paroubek je predlagal oblikovanje velike koalicije med najmočnejšima strankama, kar bi bil izhod iz slepe ulice po parlamentarnih volitvah, ki so češki parlament razdelile na dva tabora s po sto poslanci. Predvolilna kampanja je bila sicer polna zavračanja velike koalicije, ampak hrepenenje po oblasti je močnejše od obljub.

Kot smo že poročali, je Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu sprejelo odločitev v tožbi hrvaških varčevalcev proti Ljubljanski banki. O uradnem obvestilu sodišča in možnih posledicah razsodbe smo se pogovorili z odvetnikom dela varčevalcev Milivojem Žugićem:

///////////////////////////////////////////

Naj dodamo, da Nova Ljubljanska banka zavrača odgovornost do varčevalcev iz držav na ozemlju nekdanje SFRJ, saj pravi da ni pravna naslednica pogodbenih razmerij Ljubljanske banke. Kljub temu pa je se je na NLB preneslo vse poslovanje ter premoženje na računih doma in v tujini, razen nekaj obveznosti, med katerimi so tudi tiste do okradenih hrvaških varčevalcev.


Komentarji
komentiraj >>