Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Topovski OFF Program! (4050 bralcev)
Četrtek, 26. 10. 2006
Boris V.Streli v čast kokoške!

... V Kopru streljajo iz topov ob državni proslavi ...

... Na nasilje koprskega župana se je odzval Aurelio Juri ...

... Južna Koreja napovedala sankcije proti severni sosedi ...

... Francoski predsednik in direktorji na obisku na Kitajskem ...

... Izraelska letala streljala na nemško vojaško ladjo pred obalo Libanona ...

Bi radi zmanjšali raven holesterola v krvi? Pozabite na drage preparate ali - bog ne daj - redno telesno vadbo. Prebivalci Tibeta, Mongolije, Kitajske in Rusije že od nekdaj pijejo sok iz jagod navadnega rakitovca kot zdravilni napitek, ki je zelo koristen pri preprečevanju krvnih strdkov. Jagoda navadnega rakitovca ali volčje češnje je znana kot bogat vir sestavin, ki vplivajo na zmanjšanje ravni holesterola v krvi.

Indijski znanstveniki pa so razvili povsem nov način učinkovitejše priprave tega soka in trdijo, da so razvili tehniko, ki omogoča popolno ločitev pulpe od soka, kar naredi sok bolj bister in zato bolj učinkovit. Sok volčje češnje vsebuje veliko ključnih antioksidantov, koristnih za ožilje, saj blokirajo delovanje škodljivega LDL holesterola. Torej, če želite holesterol spremeniti v preteklost, hop, v Indijo in na zdravje. Na tek pa kar pozabite!

Berete kozarce dvigajoč OFF Program Radia Študent!

Trenutna slovenska oblast pridno izkorišča vse možne datume za dolivanje olja na patriotski ogenj, ob tem pa seveda skrbi za samopromocijo. Tako se danes v Kopru odvija državna slovesnost ob petnajsti obletnici odhoda zadnjega vojaka Jugoslovanske ljudske armade iz Slovenije. Začetek proslave bodo naznanile ladijske sirene, nato pa še tri salve iz šestih topov Slovenske vojske. Če to ne bo vlilo strahu Italijanom in Hrvatom, pa bo proslavi sledil še prelet policijskih in vojaških helikopterjev ter letal. Seveda se na proslavi gnete domoljubov. Prvi med njimi je slavnostni govornik Lojze Peterle, obvezno sta prisotna Janša in Erjavec, svojo modrost pa bo s prisotnimi delil tudi koprski župan Boris Popovič.

Ko že govorimo o Popoviču, ne moremo mimo nedavnega incidenta, ko je fizično in verbalno grozil novinarki Primorskih novic Petri Vidrih, o čemer smo že poročali. V zvezi z neljubim dogodkom se je oglasil poslanec Socialnih demokratov Aurelio Juri, tudi sam Koprčan, in koprski javnosti poslal odprto pismo z obsodbo Popovičevega dejanja. Razloge za pismo nam je pojasnil sam Aurelio Juri:

////////////////////////////////////////////////////////

Ali lahko Primorske novice doleti usoda Dela?

////////////////////////////////////////////////////////

Ali lahko tovrstne pritiske pričakujemo tudi v prihodnje?

////////////////////////////////////////////////////////

Južna Koreja je kljub začetnemu obotavljanju storila prvi korak k okrepitvi sankcij proti svoji severni sosedi. Napovedala je namreč, da bo prepovedala potovanje severnokorejskim predstavnikom, za katere velja prepoved potovanja s strani Združenih narodov. Prav tako bo Seul uvedel nadzor nas transakcijami na področju vlaganj in trgovine med Južno in Severno Korejo. To dejanje Južne Koreje naj bi bilo njena obveznost zaradi nedavne resolucije Združenih narodov. Severna Koreja je sicer opozorila, da bodo kakršnekoli sankcije s strani južne sosede predstavljale »napoved konfrontacije«, kar bi lahko privedlo do prekinitve stikov med državama.

O Severni Koreji sta se na Kitajskem med drugim pomenila francoski predsednik Jacques Chirac in domači voditelj Hu Jintao. Predsednika dveh jedrskih sil sta izrazila zaskrbljenost zaradi jedrskega poskusa Severne Koreje, nato pa ponovila željo obeh držav o odpravi embarga na prodajo orožja Kitajski. Seveda pa je glavna tema pogovorov gospodarsko sodelovanje oziroma po domače rečeno: biznis. Chiraca na obisku spremlja armada direktorjev tridesetih velikih družb v upanju, da bodo lahko na Kitajskem zagnali svoje projekte. Kitajska je obisk izkoristila za obljubo o zaščiti človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Brez komentarja.

Vreden komentarja pa se je izraelski vojski zdel incident pred obalo Libanona, v katerega so bila vpletena izraelska letala in nemška vojaška ladja. V torek dopoldne je namreč šest izraelskih lovcev F-16 zelo nizko preletelo nemško ladjo, ki v okviru misije Združenih narodov patruljila pred libanonsko obalo. Eno od lovcev je pri tem izstrelilo infrardeče protiraketne vabe, drugo pa naj bi celo sprožilo strele, kar izraelska stran zanika. Izrael zatrjuje, da izraelski vojaki niso imeli namena napasti nemških sil. Da so izraelska letala res storila kar se jim očita, so potrdili tudi libanonski varnostni viri. Tudi poveljstvo sil ZN na jugu Libanona svari, da izraelski preleti nad Libanonom ogrožajo misijo ZN.

V Parizu in drugod po Franciji pa je zopet ogrožen javni red in mir. Leto dni po začetku uličnih nemirov so v dveh pariških predmestjih izbruhnili neredi. Skupina mladih je zažgala avtobus javnega prometa, drugje so s kamenjem obmetavali avtomobile. Tokrat ni bilo ranjenih ali aretiranih, policija pa je okrepila varnostne ukrepe. Premier de Villepin je že obljubil takojšnje »vzgojne kazni« za krivce. V Parizu se je sicer zbralo več sto mladih na mirnem pohodu, parlamentu pa je bilo predanih dvajset tisoč pritožb, zbranih v stodvajsetih mestih širom po Franciji. S tem se želi opozoriti na neizpolnjene obljube politikov po lanskih neredih.

Svoje obljube pa trosi tudi češka vlada. Sprejela je namreč obsežen protikorupcijski program, ki med drugim vključuje uvedbo posebne telefonske številke, na katero bodo državljani lahko prijavljali primere domnevne korupcije. Po besedah notranjega ministra Ivana Langerja je program baziran na preprečevanju, transparentnosti in sankcijah. Program naj bi predstavljal učinkovit instrument za boj proti korupciji, tako bodo ustanovljena posebna sodišča in protikorupcijski agenti. Menda kar šestinšestdeset odstotkov Čehov meni, da živijo v skorumpirani državi, po izkušnjah z domačo protikorupcijsko komisijo pa jih lahko potolažimo, da se to verjetno ne bo kaj dosti spremenilo.

Nič se ni spremenilo tudi z Zakonom o minimalni plači, na katerega je državni svet sicer izglasoval veto, vendar ga bo tudi v drugo podprla večina poslanskih skupin. Rešitvam, ki jih predvideva zdaj predlagani zakon, nasprotujejo Socialni demokrati in Liberalna demokracija Slovenije. O razlogih za svoje nasprotovanje predlaganemu zakonu smo povprašali Ljuba Germiča iz poslanske skupine LDS:

/////////////////////////////////////////////////////

Kako pa g. Germič komentira argumente poslanske skupine SDS, da so prav socialni partnerji s svojimi pritožbami krivi, da tisti, ki živijo od minimalne plače, še ne prejemajo predlaganega povečanja?

/////////////////////////////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>

Re: Topovski OFF Program!
Maja [27/10/2006]

Navadni rakitovec (Hippophae rhamnoides) ni isto kot volčja češnja (Atropa belladonna)!!! Slednja je zdravju izredno nevarna, kaj hitro lahko zbolite za smrtjo. Res pa potem nimate več problemov s holesterolom. Po drugi strani je v interesu svobode medijev in v nasprotju s priporočili ministrstva za zdravje potrebno dodati, da v majhnih količinah volčja češnja ima halucinogene učinke, kar so vedele že srednjeveške čarovnice: "Spreminjanje čarovnic v živali nekateri avtorji pojasnjujejo z delovanjem atropina na živčne končiče, pri čemer nastane občutek, da iz kože raste perje ali dlake" Ni kaj, volčja češnja ti da krila!
odgovori >>