Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Zidove rušeči KROFF! (3100 bralcev)
Četrtek, 26. 10. 2006
Boris V.Zid


... Javni razpis za sedem odgovornih urednikov na Radiu Slovenija ...

... Dansko sodišče oprostilo vodstvo Jyllands-Postena v tožbi zaradi karikatur Mohameda ...

... Izraelskemu sodišču varnost Izraela pomembnejša od Palestinske izgube ozemlja ...

... Na Japonskem odprta razprava o reformi ustave ...
Poročali smo že o konfliktu v Ambrusu med Romi in preostalo lokalno skupnostjo, ki je pripeljal do policijske intervencije za zaščito Romov pred pobesnelimi, kakor jim rečejo policisti, civilisti. Predsednik Zveze Romov Slovenije Jožek Horvat Muc je povedal, da bo za razrešitev nastalih problemov potrebno sodelovanje med državo, Romi in lokalno skupnostjo. Prav tako je za nocoj napovedani zbor krajanov Ambrusa označil kot pripravljanje novih sovražnih dejanj proti tamkajšnjim Romom.

Direktor Radia Slovenija Vinko Vasle je v skladu z novim statutom RTV Slovenije objavil javni razpis za delovna mesta sedmih odgovornih urednikov. Če koga zanima, prijavijo se lahko kandidati z univerzitetno izobrazbo in z najmanj petimi leti delovnih izkušenj v kulturno-umetniški dejavnosti oziroma v dejavnosti v množičnih občilih ter poznavanje problematike RTV dejavnosti.

Dansko prvostopenjsko sodišče je oprostilo vodstvo danskega časnika Jyllands-Posten, ki je lanskega septembra objavilo tiste slavne karikature preroka Mohameda in s tem razburilo muslimane povsod po svetu. Sodišče je razsodilo, da karikature niso bile žaljive, niti ni bil njihov namen žaliti čustva muslimanov. Predstavnik tožnikov, sedmih muslimanskih organizacij, Kasem Said Ahmad, je že napovedal pritožbo na razsodbo.

Izraelsko sodišče je zavrnilo peticijo Palestincev za ustavitev gradnje šestih kilometrov dolgega odseka spornega izraelskega zidu na Zahodnem bregu, ki posega v Palestinsko ozemlje. Sodišče je junija sicer ugodilo zahtevi dveh Palestincev po rušitvi petih kilometrov dolgega dela zidu na severu Zahodnega brega, sedaj pa pravi, da je varnost Izraela pomembnejša od palestinskih izgub ozemlja.

Varnost pa je izgovor tudi za japonskega premierja Šinzo Abeja, ki je prepričan, da je revizija japonske ustave potrebna, saj naj ta ne bi več ustrezala realnostim enaindvajsetega stoletja. Pacifistična ustava iz leta 1947 med drugim odvzema pravico do lastne vojske, apetiti pa so se v tem času povečali. Govora je celo o razvoju jedrskega orožja, parlament pa je že odprl razpravo o reformi ustave.


Komentarji
komentiraj >>