Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Zveri za zapahe pošiljajoči KROFF! (3293 bralcev)
Sreda, 8. 11. 2006
Boris V.My name is Zver, Milan Zver!


... Milan Zver pisal komisarju Sveta Evrope za človekove pravice ...

... Za pridobitev slovenskega državljanstva bo treba zapriseči državi ...

... V Kirgizistanu kljub protestom o novi ustavi ...

... Evropska komisija še vedno nezadovoljna s srbskim sodelovanjem s Haagom ...

... Širitev unije še ne tako kmalu ...
Milan Zver, minister za šolstvo in šport ter predsednik vladne komisije, ki naj bi ščitila romsko etnično skupnost, je pisal komisarju Sveta Evrope za človekove pravice Thomasu Hammarbergu. Kot piše Zver, komisar ni bil objektivno in celovito seznanjen glede dogodkov v zvezi z družino Strojan, zato mu je, seveda absolutno objektivno, minule dogodke pojasnil še sam. Mimogrede, komisar Sveta Evrope za človekove pravice Thomas Hammarberg bo prihodnjo sredo obiskal Slovenijo.

Odbor za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje je pripravil in dopolnil novelo zakona o slovenskem državljanstvu. Slovenija se pod sedanjo oblastjo uspešno amerikanizira, saj bo po novem kot pogoj za pridobitev državljanstva tudi zaprisega državi. Poslanci LDS-a in SD-ja so predlagali določene spremembe novele, vendar seveda poslanske večine niso prepričali.

Kljub uličnim protestom v kirgizistanski prestolnici Biškek, naj bi še danes v tamkajšnjem parlamentu začeli razpravo o novi ustavi. To je napovedal vodja kirgizistanske opozicije Azumbek Baknazarov. Novi predlog ustave mora še uradno predlagati predsednik Kurmanbek Bakijev. Bakijev bi moral ustavne reforme, ki bi omejile njegova pooblastila, parlamentu že predlagati, vendar si je premislil, nakar je prišlo do protestov.

Evropska komisija je v poročilu o napredku Srbije na poti v EU opozorila, da Srbija še vedno ne sodeluje polno s haaškim mednarodnim sodiščem za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije. Kljub določenim pohvalam, se bodo pogajanja o pristopu nadaljevala šele, ko bo Ratko Mladić prispel v Haag na daljše počitnice.

No, Srbi imajo za izročitev Mladića še precej časa, saj se, kot pravi Olli Rehn, komisar za širitev, Evropska unija ne bo širila brez nove institucionalne ureditve. Evropska komisija je predlagala načrt za nadaljnje širjenje unije, ki poudarja nujnost krepitve in poglabljanja razvoje same EU. Z drugimi besedami, nikamor se nam ne mudi.


Komentarji
komentiraj >>