Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Sam sebe v lepše kraje pošiljajoč OFF Program! (3780 bralcev)
Četrtek, 30. 11. 2006
Boris V.Znamko na čelo in gremo!


... Danes vrh koalicije o ministru Drobniču ...

... V Izoli bodo obravnavali pritožbo županskega kandidata Klokočovnika ...

... Začeli z deložacijo Art Centra v Središču ...

... ameriški predsednik in iraški premier vendarle klepetala v Amanu ...

... Tudi Južna Koreja se bo umaknila iz Iraka ...

Čudaška, že kar srhljiva vest, prihaja iz Romunije. Vsakdo od nas se razveseli, ko prejme obvestilo o prejemu kakšne pošiljke, saj vedno računamo na prijetno presenečenje. Presenečenje, vendar ne prijetno, pa je doživela neka Romunka, ki je po pošti prejela paket, v katerem so bile kosti njenega očeta, ki je umrl pred šestnajstimi leti. Paket naj bi ji, po poročanju romunske televizije Realitatea, poslal nek duhovnik.

Prejemnica pošiljke, Aurelia Cenusa, je dejala, da si nikoli ni mogla predstavljati, da bi ji duhovnik po pošti poslal kosti njenega očeta. Dejala je, da jo je duhovnik iz vasi blizu Bukarešte obvestil, da ji bo poslal posmrtne ostanke očeta, ker bodo njegov grob prodali. Hčerka je povedala, da ni zahtevala niti dovolila izkopa posmrtnih ostankov očeta, pa tudi groba ne prodaja. Zadevo je že predala policiji. Cela zadeva pa morda lahko služi kot poslovni namig naši Pošti, ki bi lahko s tovrstnimi uslugami dodatno služila. Treba je samo umret in se poslat na Havaje.

Berete OFF Program Radia Študent, ki nima niti za znamko!

Predsednik vlade Janez Janša je za danes sklical sestanek vrha koalicije. Nova Slovenija je namreč zahtevala razpravo o predlogu premiera za razrešitev Drobniča, ministra za delo, dom in socialne zadeve iz vrst njihove stranke. Nova Slovenija vztrajno podpira svojega ministra pri njegovi zavrnitvi odstopa, vse ostale koalicijske stranke pa držijo z Janšo. Drobnič ima še vedno možnost tako imenovanega častnega umika, če odstopi pred petkovo izredno sejo državnega zbora, ki je sklicana njemu na čast. Z odstopom pred petkovo sejo bi bila tudi poslanska razprava o tem vprašanju brezpredmetna. Nova Slovenija je sicer dokazala svojo zrelost tudi s pozivom, naj premier razmisli tudi o razrešitvi notranjega ministra Mateja zaradi dogodkov v Ambrusu. Ti meni, jaz tebi.

Prepucavajo se tudi v Izoli. Na popoldanski seji novega izolskega občinskega sveta bodo obravnavali pritožbo kandidata za župana stranke »Izola je naša« Tomislava Klokočovnika zoper občinsko volilno komisijo. Ta je namreč zavrnila njegov ugovor in ugotovila, da v drugem krogu županskih volitev ni bilo nepravilnosti, ki bi vplivale na rezultat volitev. Klokočovnikov odvetnik Franci Matoz je pojasnil, da so predlagali, naj občinski svet ne sprejme ugotovitvenega sklepa občinske volilne komisije o izvolitve nove-stare županje Brede Pečan.

Veliko bolj kot v Izoli ali znotraj vlade pa je stanje alarmantno v prekmurskem kraju Središče. Na Radiu Študent smo že poročali o pritiskih na Art center, na žalost pa moramo poročati o novem in do sedaj najhujšem incidentu. Art center so namreč začeli deložirati. V prostore centra so že vdrli policisti, več o situaciji pa nam je povedal aktivist Art centra Zdravko Pravdič:

//////////////////////////////////////////////////////

Kosovski premier Agim Čeku pričenja večdnevni obisk v Moskvi. Gre za prvi obisk kakega kosovskega voditelja v Rusiji. Čekuja naj bi povabil namestnik ruskega zunanjega ministra Vladimir Titov, tiskovni predstavnik ruskega zunanjega ministrstva Mihail Kaminjin pa je dejal, da je prišel Čeku na povabilo dume in ne ministrstva. Kakorkoli že, obisk je namenjen pogovorom o prihodnjem statusu Kosova. Čeku bi rad prepričal Kremelj, naj neha nasprotovati kosovski neodvisnosti. Rusija namreč zagovarja srbsko stališče, da je treba najti kompromisno rešitev.

Ker smo že pri Rusiji, pa omenimo še preiskavo zastrupitve nekdanjega ruskega vohuna Aleksandra Litvinenka. Kot vemo, je bil Litvinenko zastrupljen z radioaktivnim polonijem 210. Britanske oblasti pa so našle radioaktivne sledi na dveh letalih družbe British Airways. Na enem teh dveh letal naj bi bil po poročanju ruskih medijev tudi eden od dveh Rusov, ki sta se srečala z Litvinenkom na dan, ko je zbolel. Obe letali so že umaknili iz prometa. Stvar se dodatno zapleta. Sedaj sumijo, da je zastrupljen tudi Jegor Gajdar, prvi ruski premier po razpadu Sovjetske zveze. Gajdar je znan po kritikah ruskega predsednika Putina, katerega je za svojo smrt še za časa življenja okrivil tudi preminuli Litvinenko.

Zastrupitev ex-vohuna naj bi omajala ugled Rusije, ugled Združenih držav, ki ga ima le še pri svojih najbolj zvestih pritrjevalcih, pa ne le maje, ampak ruši do temeljev njihova iraška avantura. Ameriški predsednik Bush je izjavil, da sta se z iraškim nameščenim premierjem Nurijem al Malikijem v jordanski prestolnici Aman dogovorila za pospešen prenos varnostnih pooblastil na iraške varnostne sile. Oba nasprotujeta razdelitvi Iraka, saj naj bi se tako sektaško nasilje le še okrepilo. Bush nasprotuje sodelovanju Irana pri vzpostavljanju tako imenovane stabilnosti v Iraku, al Maliki pa pušča vrata odprta tako za Iran kot za Sirijo. Zaradi srečanja med Bushem in al Malikijem je iz vlade narodne enotnosti izstopilo nekaj šiitskih poslancev in ministrov in že postavljajo pogoje za ponoven vstop v politični proces.

Z razpletom situacije v Iraku ni zadovoljna niti Južna Koreja, zvesta zaveznica ZDA. Južnokorejska vlada je odločila, da bo do konca leta 2007 iz Iraka umaknila vseh svojih 2300 vojakov. Južna Koreja je imela leta 2004 tretji največji kontingent vojakov, 3500, vendar je zaradi pritiska opozicije in javnosti postopoma zmanjševala število vojakov. Delni umik iz Iraka je napovedala že Velika Britanija, tudi Poljska bo do konca leta 2007 umaknila svojih 880 vojakov, še ta teden pa naj bi Irak dokončno zapustili še zadnji italijanski vojaki.

Vesela novica prihaja iz sosednje Hrvaške. Po zadnji anketi vstop Hrvaške v NATO podpira le 33,7 odstotka anketiranih, nasprotuje pa mu celo 44,4 odstotka. Večina vstopu v NATO nasprotuje, ker ne želijo, da bi se hrvaški vojaki borili po svetu. Voditelji alianse NATO so na vrhu v Rigi sicer sprejeli dogovor, da bodo Hrvaško, Makedonijo in Albanijo leta 2008 povabili v polnopravno članstvo, če bodo seveda izpolnjeni pogoji. O Hrvaški pa si vse lepo misli neki 42-letni klučavničar iz Ljubljane, po nacionalnosti sicer Slovenec. Zaradi ksenofobije v Sloveniji in strahu za lastno prihodnost je nezakonito prečkal slovensko-hrvaško mejo, se prijavil policiji v Karlovcu in zaprosil za azil. Mogoče računa na vikend na Hvaru.

Svojo karavano po Evropi so danes zaključili Izbrisani. Več o povratku in nasploh o karavani, nam je povedal naš poročevalec Tomaž Zaniuk:

/////////////////////////////////////////////////////////////////////


Komentarji
komentiraj >>