Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Anti-vaški KROFF! (2922 bralcev)
Četrtek, 30. 11. 2006
Boris V.Ambrušani, pojdite z njim!


... Policisti in vaški stražarji v občini Kočevje zamenjali vloge ...

... Janez Podobnik nadomestil Milana Zvera ...

... v Gibraltarju na referendumu o novi ustavi ...

... Opozicija v Libanonu poziva k protivladnim protestom ...

... Stephen Hawking hoče v vesolje ...
Slovenska policija je po sobotnem spopadu z domačini v okolici Ambrusa omilila svoj pristop do njej motečih elementov. V sredo dopoldne so se v naselju Grčarice, v občini Kočevje, na barikadah zbrali krajani in pazite, ustavili policijski konvoj, ga pregledali in šele nato spustili naprej. Vaški stražarji so namreč posumili, da se v policijskih vozilih skrivaj prevažajo Strojanovi, policisti pa so šli le na usposabljanje v Gotenico. Policisti so pregled mirno pretrpeli. Vaške straže bodo tam še ostale do zagotovila države, da Romov v njihov kraj ne bo.

Rešitev problema glede družine Strojan se nikakor ne najde. Le totalen nepoznavalec slovenske politične scene pa lahko pomisli, da bo kaj drugače, odkar je vlada za predsednika komisije za zaščito romske etnične skupnosti imenovala ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika. Ta je nadomestil Milana Zvera, ki je dvajsetega novembra Janši predlagal svojo razrešitev.

Stvari so v svoje roke vzeli tudi prebivalci Gibraltarja, ki se na današnjem referendumu izrekajo o novi ustavi, s katero bi enklava pridobila večjo avtonomijo, še vedno pa bi bila del Velike Britanije. Po novi ustavi bi London vodil le še določena področja, kot so zunanja politika, notranja varnost in obramba. Velika Britanija prav tako ne bi mogla več blokirati večine odločitev, ki jih bo sprejel gibraltarski parlament.

Opozicija v Libanonu je pozvala k množičnim demonstracijam v petek v podporo zahtevi, da bi sedanjo prozahodno vlado nadomestili z vlado narodne enotnosti. Minister za komunikacije je že sporočil, da se vlada ne bo vdala, saj ima udobno večino v parlamentu, pa tudi ljudstvo naj bi jo podpiralo.

Ob takih dogodkih po svetu ni čudno, da je ugledni britanski znanstvenik Stephen Hawking opozoril, da mora človeštvo zapustiti Zemljo, če želi preživeti. Hawking pravi, da bo naša prihodnost varna šele, ko se bomo nekoč razširili po vesolju in ustanovili neodvisne kolonije. Priznani znanstvenik je ob tem še razkril, da namerava tudi sam oditi v vesolje. V Aktualnopolitični redakciji ga prosimo, naj vzame s seboj še kakšno vaško stražo.


Komentarji
komentiraj >>