Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nedelja, 10. 12. ´06 ob 19.00 (ponovitev 17. 12. ´06 ob 10.00) OJOS DE BRUJO: Techari (Diquela, 2006) (2254 bralcev)
Nedelja, 10. 12. 2006
zoranpOjos De Brujo: Techari

»Jip jop flamenkillo«, »hip hop z malo flamenka« - si predstavljate, kaj naj bi bilo to. Seveda si to izrazno-zvočno zmes zlahka predstavljate tisti, ki ste že slišali Ojos de Brujo. Ali vsaj slišali zanje oziroma prebrali kaj o njih. In pozornemu spremljevalcu glasbenega dogajanja v zadnjih letih, če le ni preveč zamejen s svojim strogo fenovskim ali žanrskim odnosom do aktualne glasbene produkcije vsaj v Evropi, to ni bilo težko, saj je bil ta katalonski bend od začetka tega tisočletja v medijih in na koncertnih odrih širom planeta obilno prisoten. Pa tudi sicer je tako poseben, da je nespregledljiv in nepresljišljiv; spregleda ali presliši ga lahko samo kak popoln glasbeni ignorant. (več!) ...
Skratka: so zagotovo eden izmed najbolj intrigantnih in mednarodno najbolj uspešnih zdaj delujočih španskih trans-etno bendov. »Techari'« je njihov tretji pravi album, je pravzaprav lastnoročni butični izdelek, in je v vseh pogledih – tudi samo na pogled – briljanten. Tokrat vam ga žal (še) ne zmoremo ponuditi v vizualno občudovanje, vsekakor pa vam ga priporočamo v poslušanje.


Komentarji
komentiraj >>