Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Anti-kraljevski Kroff! (2932 bralcev)
Sreda, 20. 12. 2006
Boris V.The king of Poland!!!

... Prvi sestanek španske vlade in ETA-e ...

... Al Zavahiri proti predčasnim palestinskim volitvam ...

... Poljaki želijo Jezusa za kralja ...

... Perujski predsednik predlaga uporabo koke za kuho ...

... izvoljena nova domača ombudsmanka ...
Predstavniki španske vlade in baskovske separatistične organizacije ETA naj bi se minuli teden prvič sestali v neimenovani evropski državi. Španski notranji minister Alfredo Perez Rubalcaba (izg. Rubalkaba) ni tega niti potrdil niti zanikal. Kljub grožnjam, naj ETA na srečanju ne bi nakazala, da bi načrtovala prekinitev trajnega premirja, ki ga je razglasila marca. Španski premier Zapatero se bo sestal tudi z vodjo opozicije Rajoyem (izg. Rahojem), ki pogajanjem z ETA-o nasprotuje.

Al Zavahiri, drugi človek Al Kaide, pa nasprotuje predčasnim volitvam na palestinskih ozemljih. Volitve naj bi vodile v poraz, prava politika pa je po njegovem oborožen boj. Palestinskega predsednika Abasa je označil za »ameriškega človeka v Palestini«, okrcal pa naj bi tudi Hamas, ker le-ta ni zahteval sprejetja islamske ustave.

Čisto nekaj drugega pa želijo sprejeti Poljaki. Skupina šestinštiridesetih poljskih poslancev vladajoče stranke Zakon in pravičnost, katoliške stranke Liga poljskih družin in opozicijske Poljske kmečke stranke, želi Jezusa Kristusa razglasiti za kralja Poljske. Ja, prav ste slišali. Za to, kot pravijo, obstajajo teološki in zgodovinski argumenti. Naj spomnimo, da Liga poljskih družin zahteva ponovno uvedbo smrtne kazni.

Poljaki predlagajo Jezusa za kralja, perujski predsednik Garcia (izg. Garsija) pa predlaga uporabo listov koke za kuho. Predsednik je tudi mnenja, da lahko koka pomaga pri prehladu. Prav tako bi se z legalno uporabo koke lahko borili proti pridelavi kokaina in prekupčevanju. Peru je takoj za Kolumbijo v pridelavi kokaina na svetu.

Dosedanjega varuha človekovih pravic Matjaža Hanžka bo februarja prihodnje leto nasledila psihiatrinja Zdenka Čebašek-Travnik. Poslanci in poslanke so jo namreč potrdili s štiriinšestdesetimi glasovi za in nobenim proti. Nova ombudsmanka je že zaprisegla pred državnim zborom. Dosedanji varuh Matjaž Hanžek je dejal, da so v državnem zboru izbrali prav.


Komentarji
komentiraj >>