Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Nenadni KROFF! (3237 bralcev)
Sreda, 27. 12. 2006
Boris V.Mirno, krize kao ni!


... EU pravi, da krize zaradi spora med Rusijo in Belorusijo glede plina ni ...

... sile KFOR-a nenadno zapustile Orahovac ...

... Palestinci grozijo za okrepitvijo napadov zaradi obnovitve izraelskih napadov ...

... Američani naj bi ubili pomočnika al Sadra ...

... Različni odzivi na odločbo ustavnega sodišča glede plačne reforme ...
Ruski energetski velikan Gazprom je napovedal, da bo z letom 2007 za Belorusijo močno povišal ceno plina, zato naj bi naslednji teden lahko prišlo do motenj pri dobavi ruskega plina državam Evropske unije. Vendar je EU mnenja, da krize zaradi spora med Rusijo in Belorusijo glede cene plina ni, zato tudi ne kaže zaskrbljenosti. Tiskovni predstavnik Evropske unije Amadeu Altafaj Tardio je pojasnil, da se je EU veliko naučila iz lanskega spora med Rusijo in Ukrajino.

Tako nenadno kot Rusija dviga ceno plina, so enote mednarodnih mirovnih sil na Kosovu odšle iz Orahovca. Tako so po sedmih letih okoli 450 Srbov in Romov pustile brez varstva. Politični predstavniki kosovskih Srbov so nad umikom čet ogorčeni, KFOR-u pa očitajo tudi, da je na Kosovo prišel predvsem zato, da bi varoval Albance.

Potem ko je izraelski premier Ehud Olmert ukazal obnovitev napadov na območju Gaze zaradi več kot šestdesetih raketnih napadov po podpisu premirja pred mesecem dni, so Palestinci zagrozili z okrepitvijo raketnih napadov. Palestinci Izraelu očitajo nadaljevanje aretacij na Zahodnem bregu in streljanje izraelskih vojakov ob meji na severu Gaze. Omenimo še, da napadi Palestincev praviloma ne povzročajo žrtev in škode.

Škodo je utrpel šiitski voditelj Muktada al Sadr. V vojaški operaciji ameriških in iraških sil v šiitskem mestu Nadžaf, naj bi umrl njegov pomočnik Sahib al Amiri. Al Amiri naj bi sodeloval v številnih bombnih napadih na ameriške in iraške vojake. Očividci pravijo, da so ameriški vojaki vdrli na al Amirijev dom, ta pa je zbežal na streho, tam začel streljati na vojake in dočakal bridek konec.

Začasen konec je zaradi odločbe ustavnega sodišča doživela plačna reforma. Opozicija pravi, da je seveda že v razpravah v državnem zboru opozarjala na nesprejemljive rešitve, v koaliciji pa odločbo sodišča še preučujejo in opozarjajo na nekatere dobre rešitve. Prav vsi pa poudarjajo spoštovanje odločbe ustavnega sodišča. Zanimivo, ko gre za Izbrisane, pa to spoštovanje kar nekako ponikne.


Komentarji
komentiraj >>