Znašel si se na arhivu spletne strani Radia Študent, kjer so zaenkrat dostopni prispevki pred majem 2012. Takrat smo namreč za rojstni dan preklopili na novo spletno stran in prevetrili programsko shemo.

Povezava na novo spletno stran je tole


twitter3
majspejs3
fejsbuk 3
fejsbuk rozna

natisni
Zadnji letošnji KROFF! (3181 bralcev)
Petek, 29. 12. 2006
Boris V.Poplačana obnova!


... Somalijski premier prispel v Mogadiš ...

... Samomorilec ubil deset ljudi v šiitski mošeji v Iraku ...

... Izrael kljub obljubi ne bo izpustil palestinskih zapornikov ...

... Britanske oblasti aretirale štiri moške, osumljene sodelovanja v pobojih Tutsijev ...

... Velika Britanija šele zdaj poplačala dolgove iz druge svetovne vojne ...
Somalijski premier Ali Mohamed Gedi je iz kraja Afgoje, ki je od Mogadiša oddaljen okoli dvajset kilometrov, prispel v prestolnico, potem ko so sile prehodne somalijske vlade mesto zavzele. Na ulicah pa ga niso pričakali le njegovi privrženci, pač pa tudi protestniki, ki so protestirali proti etiopskim silam. Sile Zveze islamskih sodišč so se umaknile na jug države, vendar kot pravijo le iz taktičnih razlogov.

V Iraku se napetost zvišuje zaradi možnosti hitre usmrtitve Sadama Huseina, kar sigurno ne vpliva blagodejno na stanje v državi. V šiitski mošeji v mestu Halis severno od Bagdada se je razstrelil samomorilski napadalec in ubil deset ljudi. Notranje ministrstvo domneva, da je bil namen napadalca ubiti imama, kar mu je tudi uspelo. Napade bodo v primeru usmrtitve Huseina verjetno bolj pogosto izvajali suniti, saj je bil Sadamov režim sunitski.

Kljub obljubi izraelskega obrambnega ministra Amirja Pereca je urad premierja Ehuda Olmerta sporočil, da pred muslimanskim praznikom »ejd al adha« palestinskih zapornikov ne nameravajo izpustiti. Razmišljali so o izpustitvi tridesetih zapornikov, v izraelskih zaporih pa je zaprtih več kot devet tisoč Palestincev.

Britanske oblasti so aretirale štiri moške, obtožene sodelovanja pri pobojih Tutsijev s strani hutujskih milic med genocidom v Ruandi leta 1994. Osumljence je britanska policija prijela, potem ko je londonsko sodišče izdalo nalog za izročitev, kar pa je zahtevala tudi ruandska vlada. Prijeti so obtoženi umorov, pomoči in hujskanja pri pobojih Tutsijev med vojno med Tutsiji in Hutujci.

Druga svetovna vojna se je za Veliko Britanijo - vsaj v finančnem smislu - končala šele zdaj s poplačilom še zadnjega dolga iz tega obdobja. Po vojni je Velika Britanija namreč za obnovo najela posojilo v vrednosti štiri cela tri milijarde dolarjev od Združenih držav in ena cela dve milijarde od Kanade.

Glede na to, da je to poslednji KROFF, ki ga vam bo Aktualnopolitična redakcija servirala v letu 2006, želimo izkoristiti dani termin in si zaželeti veliko lepih stvari na račun nesreče drugih ljudi. Ene od teh se bodo verjetno uresničile že danes. Pa srečno!


Komentarji
komentiraj >>